Peter Stormare Förmögenhet

Peter Stormare Förmögenhet Peter Stormare är uppvuxen i Arbr i Bollnäs kommun i Halsingland, [källa behövs] där han också spelade gitarr och sjöng i rockbandet Kabel & Granater . Trots att Peter Stormare föddes i Kumla tillbringade han en stor del av sin barndom i Arbr. Han tog examen från Teaterhögskolan i Stockholm 1981.

Där gick han i skolan tillsammans med en rad kända personer, bland andra Jessica Zandén, Maria Johansson, Sissela Kyle och Tomas Norström. Eftersom det redan fanns en äldre elev på teaterhögskolan med namnet Peter Storm, bestämde han sig för att byta efternamn till Stormare medan han fortfarande var inskriven där.

I det svenska tv-programmet Stjarnorna p slotlotet (SVT) berättade han, till publikens förtjusning, hur överlägsen och aningslös han var när det gäller teatern och levnadssättet i den stora metropolen när han flyttade från Halsingland till Stockholm för att göra hans väg.

Förutom att spela i bandet Blonde From Fargo kan Stormare höras på spåret “Seven Seas” av The Poodle och kan ses uppträda i musikvideon “Uprising” av Sabaton.

Efter examen från Teaterskolan började Peter Stormare sin karriär som skådespelare på Dramaten i Stockholm. Där medverkade han i en rad produktioner, bland annat Klassfiende och Per Verner-produktionen Carlssons av Seneca dod. Det var under denna tid som Ingmar Bergman, som nyligen hade återvänt till Sverige från exil, noterade Stormare.

Bergman fortsatte med att göra Stormare till en av sina favoritskådespelare att arbeta tillsammans med i en världsturnerande teaterproduktion (1997). Han visade också sin talang som regissör på Dramaten, där han arbetade, med produktioner som Harold Pinters Bergens språk och August Strindbergs Kronbruden och Stora Landsvagen. Han har även fortsatt internationellt med regiuppdrag. 1996 regisserade han ett antal uppsättningar på Folkoperan i Stockholm, varav en var operan Don Giovanni av Mozart.

Arbetet med Bergman öppnade dörrar för honom både nationellt och internationellt, och 1990 medverkade han i en biroll i Hollywood-filmen The Awakening. Sedan dess har huvuddelen av Peter Stormares arbete gjorts för den amerikanska filmindustrin. I många av sina roller har han antagit personen som en europé med tvivelaktiga värderingar.

Stormare porträtterade Satan i filmen Constantine, som kom ut 2005. I filmen Fargo regisserad av bröderna Coen spelade han karaktären av en stoisk och skoningslös skurk, och han prisades för sin prestation (1996).

I The Big Lebowski hade han rollen som en nihilist från Tyskland. I storfilmen Armageddon spelade han rollen som en rysk astronaut vid namn Lev Andropov och i filmen Minority Report porträtterade han en tjusig, olicensierad svensk ögonläkare som pratar svenska. Båda rollerna gav honom mycket ryktbarhet (2002). Projektet, som ännu inte har något namn, börjar spelas in i maj nästa år och har en budget på över 20 miljoner svenska kronor.

Peter har varit lyckligt gift med designern Toshimi Stormare sedan år 2008. Men det började inte enkelt för paret. Toshimi kommer ursprungligen från Japan och talade väldigt lite engelska. Peter hade inte heller några starka kunskaper i japanska. De två personerna mötte först varandra i lobbyn på ett hotell i Japan, och för att övervinna eventuella språkbarriärer fungerade en regissör som tolk.

Den svenska skådespelaren berättade hur samtalen lät i Skavlans sista säsong:Han vill förlova sig med dig, han vill göra ett frieri till dig”, sa hon. “Ja, men det är för tidigt för mig.”Ja, men efter det blir det ungefär en månads väntan.

Peter Stormare Förmögenhet
mer information uppdaterar snart om Peter Stormare Förmögenhet

“Jag är inte säker på om jag kan klara mig igenom ytterligare en månads väntan.” Så vi tvingades ta plats, förklarar Stormare för Skavlan. SVT håller på att förhandla med Hollywood-skådespelaren Peter Stormare för att anställa honom som programledare. Båda sidor är oerhört intresserade och de börjar komma överens om en överenskommelse.

I nuläget är det cirka 100 000 kronor antingen upp eller ner. En insider uppskattar att kostnaden för skämtet ligger någonstans runt en miljon svenska kronor.

Uppgifter tyder på att Peter Stormare kräver mellan 3 och 7 miljoner svenska kronor för att få delta i en Hollywood-produktion. Däremot ger han SVT rabatt.

Å andra sidan är det inte första gången Peter Stormare går i gången. Karen Sillas, en skådespelerska, var hans ex-fru i ett tidigare äktenskap. Bröllopet ägde rum 1989, och paret förblev gifta till 2006. De har inga barn tillsammans.

Peter Stormare beskrev sitt möte med Toshimi som “ren intuition” i en intervju som publicerades i Expressens nummer 2020. Hon hade varit sjuk i cirka två år när hon var tonåring, men läkarna hade ingen aning om vad som var fel på henne.

Toshimi hade förutseendet, även när hon var ung, att inse att hon en dag skulle gifta sig med en man från Europa och flytta till en annan kontinent. I en intervju med Expressen beskrev Peter Stormare livet som exakt så här.

Peter, som nu är 68 år gammal, var 55 år när han och Mary först blev bekanta. Det går dock inte att fastställa Toshimis ålder. Paret har vid det här laget varit gifta i totalt tretton år och de har en dotter som heter Kaiya Bella Luna Stormare, som föddes 2009.

Det är det första barnet för Toshimi och det andra barnet för Peter. Dessutom är han förälder till en vuxen dotter som heter Kelly Stormare, som föddes från ett tidigare förhållande och för närvarande bor i Sverige med sin familj. Men Peter insisterar för Expressen att även om de är åtskilda med några tusen kilometer så förblir deras själar evigt sammanlänkade. Detta trots att Peter bor i ett annat land än sin äldsta dotter.