Marit Paulsen Familj

Marit Paulsen Familj Efter att ha arbetat på Smedjebackens Valsverk i sju år studerade hon 1970–1972 vid Brunnsvik Folkhögskola . Hennes första roman, med titeln “Du, man?”, publicerades följande år 1972.

1995, när Europarörelsen i Sverige skickade in sin första kandidat till den nybildade äran, valdes Paulsen till Årets europé i Sverige. Det var första året som priset delades ut. Hon uppmärksammades för det engagemang hon visade för Sveriges EU-medlemskap.

I folkomröstningen som hölls 1994 om EU-medlemskap, hade Paulsen en central roll i kampanjen som drevs på uppdrag av den yazidiska sidan.Inför folkomröstningen 2003 var hon också för att Sverige skulle bli ett av länderna som skulle anta euron som valuta.

I början av sin tid i politiken var Paulsen medlem i Socialdemokratiska arbetarpartiet. 1998 bytte hon parti och gick med i folkpartiets liberaler. Från 2001 till 2007 var hon Folkpartiets andre vice ordförande. Dessutom fungerade hon som partiets talesman i frågor som rör äldre.

Efter att ha hjälpt folkpartiet att nå stora politiska framgångar i valet till Europaparlamentet 1999, valdes hon in som ledamot av Europaparlamentet och tjänstgjorde från 1999 till 2004. Hennes namn dök upp som det allra första alternativet på valsedeln i dessa val. Hon var kandidat för Folkpartiet i valet till Europaparlamentet 2009, och hon uppnådde 51,5 procent av partiets totala röster.

Som ett resultat blev hon omvald för att representera partiet i EU-parlamentet. Man anser att Paulsen var en stor faktor i folkpartiets seger i valet eftersom han fick flest “kryss” av alla kandidater och för att han var den som totalt fick flest röster.

Under valet till Europaparlamentet som ägde rum 2014 vann hon ytterligare en mandatperiod. Den 29 september 2015 lämnade Paulsen sin avgång som ledamot av Europaparlamentet och Jasenko Selimovi tillträdde hans position.

Paulsen har varit en drivande kraft inom områdena miljö och livsmedel, inklusive frågan om djurtransporter och konflikten mellan efterfrågan på mat i världen och den lägre avkastningen av ekologiskt jordbruk.

Utöver de frågor som nämnts ovan inkluderar dessa områden frågorna om djurtransporter och konflikten mellan efterfrågan på livsmedel i världen och den lägre avkastningen av ekologiskt jordbruk. Under loppet av sitt liv skrev hon över 20 romaner, den mest anmärkningsvärda var Lilla Ida (1979), som är en memoarbok om hennes barndom i Norge före, under och efter andra världskriget.

Djurhälsolagen antogs för första gången i Europa 2016, vilket gör den till den första lagstiftningen i Europa som definierar förhållandet mellan djurs välbefinnande, djurhälsa och folkhälsa.

“Det här gör mig självklart väldigt glad. Resultatet av min mödosamma lagstiftningsinsats i Europaparlamentet under de senaste tre åren, gjort i samarbete med de kunniga medlemmarna i mitt team, närmar sig äntligen sitt slut. Det gör att den tid jag lägger ner på min husvagn i Spanien under min pension ännu mer glädjefull “Paulsen sa i ett uttalande som släpptes efter tillkännagivandet att han hade skrivit.

Sture Andersson, Marit Paulsens make sedan 44 år, är den som saknar henne mest. Paret gifte sig 1973. Paret har tio barn, varav några är biologiska, varav en del adopterades, och några uppfostrades som fosterbarn medan de bodde på en gård i Ytermalung. Stina Morian, som senare blev journalist, är ett av barnen.

Marit Paulsen Familj
Sture Paulsen ,Ulf Haring ,Stina Morian

“Paulsen själv struntade i detaljerade frågor om exakt hur stor ‘klanen’ egentligen var, men underströk att kärlek är tjockare än blod”, skriver familjen i ett uttalande. “Paulsen själv avfärdade detaljerade frågor om hur stor ‘stammen’ egentligen var.”

Paulsen fick ett antal utmärkelser. Bland annat delades Tage Danielsson-priset ut 1992. Hon erhöll en hedersdoktor vid Chalmers tekniska högskola 1995 och ytterligare en från Sveriges Lantbruksuniversitet 2004.

Båda dessa examina tilldelades henne. 1995 hedrades Paulsen av Europarörelsen i Sverige med titeln “Årets europé”, och samma år utsågs hon till Årets europeiska kvinna. 2018 tilldelade den franska ambassaden i Sverige henne Kommendörskorset hedersutmärkelse.

Sture Andersson var Marit Paulsens man och de två fick ett stort antal barn, barnbarn och barnbarnsbarn. Enligt vad som står i uttalandet som familjen skickade, “bortsåg Paulsen själv med detaljerade frågor om exakt hur stor ‘stammen’ verkligen var, men betonade att kärlek är tjockare än blod.”