Hasse Andersson Familj

Hasse Andersson Familj |Hasse Andersson föddes den 28 januari 1948 i Malmö stad och är för närvarande 72 år gammal. På grund av sin tid med att uppträda med bandet Kvinnaboske är han känd inom countrymusikscenen som både sångare och låtskrivare.

Artisten gick in i Melodifestivalen 2015 med låten “Guld och grona skogar”, vilket gav honom en placering på tävlingens fjärde plats. Dessutom tävlade artisten i Melodifestivalen 2016. Efter ytterligare ett år återvände han till Melloscenen, men den här gången var han där i rollen som programledare vid sidan av Clara Henry och David Lindgren.

Hasse är sedan mycket lång tid gift med sin fru Monica Forsberg. Monica, som också har en karriär inom sång och låtskrivande, har funnits vid hans sida under hela deras äktenskap. Utöver det arbetar hon som översättare, författare till barnböcker, röstskådespelerska, vanlig skådespelerska, producent av dubbning och regissör.

Sedan har han en styvdotter som heter Maria, och slutligen har han också en fosterson vid namn Jim.

Hasse Andersson har i en tidigare intervju med Kvalsposten uppgett att hans båda döttrar, Lisa och Jenny, är duktiga musiker som sjunger och spelar gitarr.

Numera samarbetar Hasse i projekt med Thomas, maken till dottern Lisa. Thomas är ljudtekniker.

Jim är namnet på sonen och han har bott hos oss hela tiden. Nu jobbar han på egen hand inom vårdbranschen i Engelholm. Hasse hävdar att det har varit framgångsrikt för honom.

Hasse är extatisk över att han är stolt morförälder till totalt fem barnbarn. Och om det är någon i den enorma familjen som besitter musikalisk skicklighet så är Hasse övertygad om att det är hans barnbarn Amanda, och han känner att generna verkligen flödade ända ner till den grenen av familjen.

Hasse är extatisk över att ha ett stort antal döttrar utöver många barnbarn, som alla är kvinnor.

Jag är stolt mormor till tre döttrar och fem barnbarn, som alla är kvinnor. Hasse har citerats som sagt “Jag vill inte att de ska utsättas för något skräp”, i en tidigare intervju med Eskilstuna-Kuriren. Han fortsatte med att säga:

1970 flyttade han till det lilla samhället Kvinnaboske, där han snabbt fick nya bekantskaper och etablerade Kvinnaboske Band. 1980 publicerades hans långspelade debutalbum, med titeln You Shall Not Throw Stones. Hans andra album, som innehöll låten “Skomagare Anton”, var det som förde honom till nationell framträdande plats; låten reproducerades på en mängd olika sätt och såldes i 500 000 exemplar. En kritiker kallade hans musik som “Scania” eftersom han sjöng countrylåtar på skånska.

Efter släppet av låten “nglahund” fick han ännu mer popularitet. Andersson skulle snart slå besöksrekord vart han än gick inom en inte allt för avlägsen framtid. Andra låtar som har nått stor popularitet är “Hostens systerblomma”, “Marknadsvarité”, “En rynkig gammal kvinna” och “Dans p Vejby angar”.

Andersson producerade flera egna tv-serier under 1980-talet, varav en fick titeln “Hasse och hans vänner”, och den utspelade sig i en lada. Den nivå av realism som scenograferna uppnådde fick vissa tittare att tro att ladan de såg på skärmen var en verklig plats. 1991 öppnade han showkrogen Hasses Lada i Boarp, som han fortsatte att driva fram till 2002. Detta markerade början på bygget av ladugården.

1989 ingick han i rollistan i musikalen Schooldays, som spelades på Nya Teatern i Malmö och sattes upp av Ton- och Teaterverket. I musikalen uppträdde han i skepnad av sin tidigare alterpersona, “Hol Terry”, och spelade klassiska rock and roll-låtar från 1950- och 1960-talen.

Hasse Andersson Familj
Monica Forsberg , Jenny Andersson , Lisa Andersson

Hasse Andersson gestaltade en bikaraktär i den svensk-amerikanska spökthrillern Sounds Of Silence, som släpptes 1989. Där gestaltar han rollen som en pratglad barägare som får i uppdrag att spela rollen som guide åt de amerikanska huvudpersonerna, Peter Nelson och Kristen Jensen. Parets son har på ett mystiskt sätt försvunnit, och information om denna situation söks här.

På den här scenen finns även Anders Johansson, rocktrummis, och Per Hagred, journalist på tidningarna Expressen och Kvp. Vi har slitit bort hela våra liv för att samla på oss underbara ägodelar. Men om du inte tar in kärlek i hemmet, är alla dessa saker för intet. Barnen, barnbarnen och till och med min ex-fru gillar att hänga här på söndagar och steka med gurkor. Gå inte genom livet med skygglappar på och missa möjligheter. När du sviker din vakt börjar konstiga saker att hända.

– Platsen i mitt hem där jag förvarar alla mina instrument. Det är avkopplande att lägga sig på soffan och se folk spela banjos, ukulele, gitarrer och basar från 1960-talet. Dessutom har vi väldigt roligt ute i trädgården.

Innan vi svänger in för natten kan vi gå in i växthuset och prata där. Monica och jag är båda medlemmar av arbetarklassen som ungdomar. Allt vi äger sattes ihop av våra egna två händer. Du skaffar inte något utan att betala för det.

Att spotta i nävarna och komma igång är det enda som återstår. Vi tycker att det är väldigt roligt. Barn så unga som tre eller fyra år skriver till mig i brev varje dag och berättar hur mycket de avgudar mig. De är inte ens födda mellan 2015. Otroligt!

Jag hade tidigare gjort om tre eller fyra hem, och jag designade detta hem på egen hand med hjälp av skissmjukvara. För att säkerställa att det skulle fungera med de prefabricerade modulerna hjälpte husbyggaren Rorvikshus mig att rita upp den. På grund av att det ligger på en äng var vi tvungna att kasta upp hela den nedre halvan. Ovanifrån ser det ut att vara en skånsk longa; men när den ses underifrån verkar det vara en liten herrgård.