Charlie Grönvall Längd

Charlie Grönvall Längd |Charlie Gronvall fick sin musikutbildning på det prestigefyllda Rytmusgymnasiet i Stockholm. Förutom att arbeta i musikbranschen har han även dubbat ett antal animerade serier och tecknade serier. Gronvall har också tävlat i nationella melodifestivalevenemang för Eurovision Song Contest i både Sverige och Danmark. Dessa tävlingar ägde rum i båda länderna.

Gronvall och hans tidigare band Little Great Things uppträdde på den svenska melodifestivalen 2014 med låten “Set Yourself Free”. Gronvall var då medlem i Little Great Things. Samma år introducerades danska basisten Rebecca Krogmann för Charlie och Felix Gronvall, vilket ledde till bildandet av bandet känt som Bracelet.

2015 släpptes deras debutsingel, “Rooftop”, som skrevs tillsammans av Jimmy Jansson och Gronvall. Jansson ansvarade också för dess produktion. Musikvideon till låten spelades in i Göteborg, och frilöparen från Storbritannien känd som “Livewire” Tim Shieff var skådespelaren som medverkade i videon.

2016 gick han in i danska Melodi Grand Prix tillsammans med sitt band Bracelet, med deras låt “Breakaway”. De spelade också in och släppte låten som en duett med den sydkoreanska rapparen Zelo, som är medlem i bandet BAP från Sydkorea. Videon till låten producerades av videoproduktionsstudion Zanybros och spelades in i Seoul. Musiken släpptes i Asien.

Gronvall deltog i säsongen 2016 av Swedish Idol och gick vidare hela vägen till finalomgången som gick av stapeln i Globen i Stockholm. Han avslutade loppet på tredje plats. Därefter tillbringade han det efterföljande halvåret i USA och Skandinavien och gjorde studioinspelningar och bidrog till kompositionen av nya låtar.

Gronvall åkte på turné runt om i Sverige sommaren 2017 och uppträdde tillsammans med både sitt band Bracelet och Rebecka Karlsson, som slutade på andra plats i säsongen 2016 av Idol. Gronvall gjorde sin debut på teatern i rollen som Aladdin i musikalen Aladdin – Äventyret i december månad 2017.

Schlagerveteranen Nanne Gronvall , 57, återvänder i Melodifestivalen . Det blir nionde gången hon uppträder som artist när hon går upp med bidraget Carpool Karaoke i Malmö på lördagskvällen.

Under loppet av sin karriär har Nanne samlat på sig ett antal Mello-hits. Vem minns inte låtarna “Jealous” som släpptes 1998 och “Hall om mig” som släpptes 2005. 1996 vann hon hela tävlingen med ensemblen One More Time, som anses vara hennes största prestation till denna dag. Samma år triumferade bidraget “Den vilda” även i Eurovision Song Contest, då det belönades med bronsmedaljen.

Nanne och hennes man Peter Gronvall, som nu är 56 år och som hon varit gift med sedan 1994, samarbetade kring låtskrivandet.

Paret är föräldrar till två söner: Charlie som är 30 år och Felix Gronvall som är 28 år. Det är också mycket uppenbart att de två individerna härstammar från musikaliskt anlagda förfäder. Benny Andersson, den legendariske trummisen för ABBA och pappa till Peter Gronvall, är Peter Gronvalls farfar.

Och både Charlie och Felix har blivit framgångsrika affärsmän, precis som deras föräldrar och farfar före dem. De deltog i Melodifestivalen 2014 som en grupp känd som Little Great Things, vilket är en tävling som Nanne, Peter och Benny alla vann individuellt. Bidraget med titeln “Sätt dig fri” har redan delats ut som en del av förtävlingen.

Charlie Grönvall Längd
157 CM

När det kommer till musik arbetar Nanne ofta med sin man, och de två har skrivit låten “Carpool Karaoke”, som Nanne kommer att delta med i år. Detta är bara ett exempel på deras frekventa musikaliska partnerskap. Och hennes make är ingen mindre än Peter Gronvall, en ABBA-kändis i sin egen rätt och son till Benny Andersson, som är mannen som grundade bandet.

Nanne Gronvall och Peter Gronvall knöt ihop säcken 1994, och sedan dess har de välsignats med två söner: Charlie och Felix Gronvall. Melodifestivalen har även sett medverkan från Charlie och Felix. De deltog i tävlingen 2014 med sitt band Little Great Things. Idol på TV4 är en annan plattform där Charlie har gjort sitt namn känt.