Tommy Körberg Sjuk

Tommy Körberg Sjuk

Tommy Körberg Sjuk |Nu när det har gått drygt ett år sedan operationen gör Tommy Korberg just nu den exklusiva middagsföreställningen på olika platser runt om i Sverige. Detta gör att han kommer igång med showen. Men hur är det med vårt hälsotillstånd?

Jag har ännu inte blivit helt återställd. Detta är problemet med hur andan tas. Men efter ett ingrepp på hjärtat kommer din hud att bli fjällande.

Mina andningsvägar är särskilt känsliga för plötsliga väderförändringar, som när sommaren övergår till höst. Jag har gått igenom en svår patch nyligen. Trots det går det snabbt och han avslöjar i en intervju med Aftonbladet att han har utvecklat ett nytt syn på sång.

Artisten är dock lättad över att vara fri att återvända till scenen och ser fram emot att ge sig ut på vägen nu när gränserna har lyfts. Han hoppas också att människor ska ta sitt ansvar och hjälpa till att stoppa pandemin så snabbt som möjligt.

Det är inte riktigt över eftersom det fortfarande finns dessa människor som vägrar att bli vaccinerade och bär foliehattar. Men nu är jag ute på vägarna igen, och det är spännande att se hur många som besöker de olika salongerna.

Enligt vad han säger till tidningen är det också frågan om huruvida publiken känner sig klaustrofobiska eller inte eftersom det var så länge sedan de tilläts vara i närheten av varandra.

I somras blev Tommy Korberg sjuk och hade feber bara några veckor efter inspelningstillfällena för “Så mycket bättre”. Dessa sessioner ägde rum tidigare under sommaren.

Musikern hade corona tidigare under året och visste att det inte var det han drabbats av eftersom han tidigare haft det.

Tommy Korberg berättar i “Hellenius horna” hur han och hans fru gick in i huset för att ta prover när febern plötsligt spetsade till en extremt hög nivå.

Tommy Körberg Sjuk

Och efter de testerna dök lösningen upp i ett nafs, “kom in till stan lika fort som…”, som Tommy Korberg förklarar det i programmet.

Då fick han inget svar, men röntgen togs. Där upptäcktes att en frossa hade tagit plats i hjärtat.

Då svarade hon att två klaffar var totalt slöseri med tid. Angående kärnan. Dessutom har den här streptokocken tagit sig ner förbi och in i själva hjärtmuskeln, enligt Tommy Korberg. [Citat behövs]

Musikern hade redan fått diagnosen covid-19, därför stod det klart att denna sjukdom inte var relaterad.

Jag fick ganska hög feber och då bestämde min fru att vi skulle gå in och ta prover, som du gör. Det visar sig att det är vad du gör.

Efter att resultaten av testerna hade levererats återvände de till sjukhuset så snart som möjligt. Där togs bland annat en röntgen av honom och en läkare gav honom resultatet.

Sedan anmärkte han något i denna stil: “Två flikar är kompletta och totalt skräp.”Tommy Korberg konstaterar att streptokocken har passerat utrymmet mellan lagren i hjärtmuskeln och nu befinner sig i själva muskeln.

Tommy Korberg var kvar som patient på Karolinska sjukhuset i Stockholm från den 27 juli till oktober månad. Strax efter ingreppet lades han på en ventilator och läkarna arbetade outtröttligt under en avsevärd tid för att eliminera de antibiotikaresistenta bakterierna som han hade förvärvat. Korberg är dock tacksam för den läkarvård han fått.

Jag kan bara föreställa mig hur det är att vara död. Det finns inget annat än mörker, och när du kommer till har du ingen aning om var du är. Om det du säger är sant är morfin en extremt kraftfull medicin. Jag var i obehag ganska länge medan jag låg där med den. De plockade upp mig,

vände på mig, bytte blöja och tillgodosåg alla dessa andra behov. Det var som om jag var ett paket. Vi ska inte gnälla över kvaliteten på vår sjukvård eftersom den är riktigt hög. Han menar att de också ska få hög ersättning för sitt arbete.

Trots att jag var en kunglig smärta i nacken för personalen på Karolinska visade de otrolig tolerans och var utmärkta.

Konstnärens hälsa har kämpat under hela året som helhet. Efter att ha drabbats av ett antal halssjukdomar i början av året fick han i mars diagnosen corona efter att ha spelat in Doobidoo.

Tommy Körberg Sjuk

Även efter att ha tillbringat tid på sjukhuset har Tommys primära instrument, hans röst, inte läkt helt; ändå hävdar han att han kan sjunga sina vanliga sånger så länge som tonarten ändras. Men Korberg gjorde det till en punkt att kolla med en läkare för att se om den långvariga användningen av respirator hade orsakat irreparabel skada på hans stämband eller inte.

Tommy Körberg Sjuk

Tommy Körberg Sjuk

Rating