Ingebrigtsen Familj

Ingebrigtsen Familj

Ingebrigtsen Familj |Ingebrigtsen är född i Båtsfjord och bosatt i Sandnes. Han är sedan länge gift med Tone Eva Tnnessen och paret har fått sju barn tillsammans, tre av dem är duktiga medeldistanslöpare: Henrik, Filip och Jakob.

Fram till år 2022 fungerade Ingebrigtsen som mentor för sina tre barn, som alla hade anmärkningsvärda prestationer 2018. Henrik vann en silvermedalj på 5 000 meter och placerade sig på fjärde plats i 1 500 meter vid European Athletics 2018 mästerskap, medan Jakob tog guldmedaljer i båda dessa tävlingar.

EM i längdåkning 2018 vanns av Filip som tog hem guldmedaljen. Vid ceremonin i Idrettsgallaen som hölls i januari 2019 tillkännagavs att Ingebrigtsen hade fått titeln Årets idrottstränare i Norge 2018.

Henrik, Filip och Jakob har alla varit idrottare som deltagit i de olympiska sommarspelen. Henrik slutade på femte plats i 1500-metersloppet vid olympiska sommarspelen i London 2012, och han gick vidare till semifinalen i 1500-metersloppet vid olympiska sommarspelen 2016. Vid olympiska sommarspelen som hölls i Tokyo i 2020 deltog både Filip och Jakob i 1500-metersloppet,tävlingen där Jakob vann guldmedaljen och satte OS-rekord med sin tid

Henrik Ingebrigtsen ska även ha berättat för New York Times om en incident som ägde rum i Stockholm. Enligt den här historien var Gjert irriterad för att Jakob åt för mycket till lunch innan en tävling, och han tog ut det på Henrik. Nästa sak som hände var att Jakob hämnades genom att ta tag i ytterligare en portion, vilket ska ha fått pappan att storma iväg.

Det hade gått tio timmar sedan vi senast hörde från honom. Även om det inte hade någon inverkan på oss, är det inte idealiskt att det inträffade samma dag som vår tävling. Enligt Henrik Ingebrigtsen, som pratade med New York Times, visar det på många olika sätt varför vi bestämde oss för att stoppa den här pappa-tränarrelationen som vi hade.

Enligt fadern Ingebrigtsen är hela det här med friidrott bara en hobby och vår familj är bara en vanlig familj med vanlig sysselsättning.

Jaja. Trots att de kan ha börjat som en typisk familj, förändrades allt med dem från och med 2012. Sommaren därpå tävlade Henrik Ingebrigtsen mot de bästa idrottarna i världen. Under den här tiden slog han ett rekord som stått i Norge under de föregående 36 åren, vunnit guld i EM och förvånansvärt femma i OS i 1 500-metersloppet.

På sidan av banan förvandlade han sig själv till en sommarsportversion av Petter Northug, komplett med snabb intelligens, arrogans och förmågan att backa upp allt han sa. Och på andra sidan av det fanns pappa och tränare Gjert, som inte gjorde något direkt för att minska uppmärksamheten som hans familj fick.

Ingebrigtsen Familj

Ingebrigtsen vann EM för andra gången fyra år senare. Däremot kom Filip, som är två år yngre än Henrik, först över mållinjen den här gången, med Henrik som trea. Efter att Filip tog en bronsmedalj i VM året innan började folk över hela världen uppmärksamma löparstjärnorna från Norge.

I en intervju nyligen med New York Times avslöjade Jakob Ingebrigtsen nyckelinformation som belyser orsakerna bakom den misslyckade tränarrelationen.

Stämningen runt pappa är kantad av ångest, och den smittar av sig på alla i rummet med honom. Det är lätt att det eskalerar till raseri precis innan en tävling. Enligt Jakob Ingebrigtsen är en av många saker som händer honom när han är orolig och orolig att han blir ganska upprörd och upprörd över minsta lilla.

Henrik fortsatte med att förklara om ett tillfälle där Gjert, enligt pojkarnas berättelse, var upprörd över att Jakob åt för mycket lunch innan ett lopp. I just detta lopp tävlade Gjert mot Jakob. Som svar åt Jakob ytterligare en portion av maten. Då blev pappan arg och stormade ut ur huset, för att inte ses igen på 10 timmar.

Detta är inte det bästa sättet att göra samma dag som vi har en tävling. Enligt vad Henrik Ingebrigtsen berättade för New York Times förklarar denna incident på många sätt varför vi bestämde oss för att avsluta denna pappa-coach-relation.

Gjerts svar på Norska Dagbladets begäran om en kommentar till sönernas påståenden kom i form av ett sms och löd så här: “Bara nonsens. Det har aldrig hänt”.

Makarna Ingebrigtsen har alltid ansett Sandnes vara sin fasta bostad eftersom det är där de är födda. Eftersom jag bor i grannstaden Stavanger, stöter jag ofta på de tre bröderna när de tränar. Du kommer inte att se dem om du ens blinkar!

Ingebrigtsen Familj

Bröderna vägleds i sina atletiska ansträngningar av sin far, Gjert, som innan han tog o.n tjänsten som tränare, hade mycket liten eller ingen tidigare expertis inom området. Ingebrigtsen senior har dock under tiden som gått sedan de formella åren mognat till en enastående tränare.

Henrik, Filip och Jakob har alltid lagt ner ett enormt arbete på gymmet och de började göra det i tidig ålder. De tävlar i medeldistanstävlingar inom världsfriidrotten, som är tävlingar som traditionellt domineras av idrottare från Afrika under flera år.

Ingebrigtsen Familj

Ingebrigtsen Familj