Sven Melander Död

Sven Melander Död

Sven Melander Död |Under denna svåra tid är vi tacksamma för allt stöd och omsorg som har erbjudits både honom och oss. Pappa var ofta på gränsen till skratt och hade en naturlig nyfikenhet på både andra människor och den breda miljön.

Vi är glada och stolta över det inflytande som han gjorde på livet för ett stort antal människor, och vi hoppas att det är så han kommer att bli ihågkommen. Vi saknar honom redan och önskar att vi hade möjlighet att sörja privat “.

Sven Melander har de senaste åren varit engagerad i en kamp mot cancer. 2017 fick han beskedet att han drabbades av sjukdomen för första gången. Två år senare sa läkarna att han var cancerfri, men inte långt efter det informerade de honom om att sjukdomen hade återvänt, om än i en annan form.

Det har sagts att vara öppen för nya upplevelser är nyckeln till lycka. Sven Melander citeras för att ha sagt då “Men som sagt, du måste bara fortsätta kämpa”.

På grund av sina många och ofta uppmärksammade framträdanden i svensk TV fick Sven Melander ett brett erkännande bland den svenska befolkningen. Hans verk “Sallskapsresan”, “Nojesmassakern” och “Panik i tomteverkstaden” hör till de verk som anses höra till hans bästa framgångar.

Det välkända ansiktet har även synts i “Stjarnorna p slotlett”, och bara året innan gjorde han ett framträdande i “Masked sångare” på TV4.

Han var 74 år när han i mars gick bort i cancer.På onsdagen samlades vänner och släktingar till Sven Melander i Heliga Korsets kapell i Skogskyrkogrden i södra Stockholm för att säga sitt sista farväl av den omhuldade karaktären. Sven Melander hade gått bort dagen innan.

Sven Melander Död

– Det var en vacker begravning ledd av Andreas T. Olsson som är högst briljant och gjorde det på ett fantastiskt sätt med lite komik, säger Alice kerblom, som är Sven Melanders sambo. – Det leddes av Andreas T. Olsson som gjorde det i en fantastisk stil med en touch av humor.

Hon hävdar att Sven Melander skulle ha velat att Andreas T. Olsson skulle leda gravsättningen och att det var Andreas avsikt.

Dessutom skulle det inte finnas någon tid avsatt för tal.Hon hävdar att han ville att det skulle ske med en viss komfort såväl som med hög klass, och det var precis så det gjordes.

I början av 1980-talet inledde han sin karriär som underhållare genom att medverka i filmen Sallskapsresan, regisserad av Lasse Berg, i rollen som Berra (1980). Melander medverkade tillsammans med ke Cato i tv-serierna Hapnadsvaktarna och Vitsuellt med Mille Schmidt genom att skriva manus och göra sketcher till programmen.

Melander debuterade som underhållare 1982–1984 i underhållningsserien Nojesmaskinen, som han var programledare för tillsammans med Stina Lundberg. Det här var showen som lanserade Melanders karriär som underhållare.

Underhållningsmaskinen blev en hit, och som ett resultat producerades totalt 37 shower, av vilka några hade världsberömda kändisar som gäster, medan andra inkluderade underhållande segment som Balloon Dance och Penguins.

1985 debuterade bandet Nojesmassakern, med namn som Gösta Engström, Jon Skolmen och ke Cato, bland andra. Med detta inledande uttalande fördes karaktärer som Werner och Werner, Olle och Helge, och trollet Rulle till världen för första gången. Till alla er unga människor, jag heter Rulle… Vid prisutdelningen av TV-utdelningen Golden Rose i Montreux var ett samlingsavsnitt av programserien bland utmanarna.

Melander var under åren 1986 till 1989 chef för underhållningsavdelningen för Kanal 1 på Sveriges Television.

Sven Melander Död

Melander gjorde ett framträdande i komediserien Tack for kaffet 1991. I den här serien spelade han ett antal roller, inklusive Steve, tillsammans med Lloyden som spelade raggaren från Gallivare. Efter ytterligare tre år regisserade han Melodifestivalen tillsammans med Kattis Ahlstrom. Dessutom var han programledare för travprogrammet Vinnare på TV4 under ett antal år.

Melander efterträdde Stellan Sundahl som programledare för Prata om nyheter mellan åren 2000 och 2003 efter att Sundahl gick bort. Dessutom hade han roller i säsongerna 1999 och 2000 av showen “P’ sp’ret” och var värd för ett antal shower, inklusive “Sitt vackert”, “Up to proof” och “Retroactive”. Han tilldelades hederspriset som delades ut på Kristallen 2019.

Sven Melander Död

Sven Melander Död