Ola Serneke Förmögenhet

Ola Serneke Förmögenhet

Ola Serneke Förmögenhet |Titeln “Årets vd för stora företag” tilldelades honom 2017. Han gjorde ett framträdande i radioprogrammet Sommar I P1 år 2019.

Serneke gick på Chalmers tekniska högskola, där han tog examen i både ekonomi och civilingenjör. Det upptäcktes år 2020 att Serneke, under aliaset “Pellucidum”, hade anmärkt på sitt börsnoterade företag i minst 200 av inläggen som gjordes på Placera.nu aktieforum. Han försökte sälja företaget under sken av att vara en vanlig investerare som trodde att företaget var betydligt undervärderat.

Ekonomikritikern för Dagens Industri nämnde hans handlingar som “pinsamma och löjliga”, och han kallade dem för dem. På grund av internetinläggen avgick Serneke som VD och koncernchef för Serneke Group den 24 februari 2021,

och han lämnade också sin position som styrelseledamot för företaget. Ekobrottsmyndigheten sa samtidigt att den förundersökning som inletts mot honom inte längre skulle drivas och att hans verksamhet inte utgjorde brottsligt beteende. Han tjänstgör fortfarande i den egenskapen på Serneke Invest.

Enligt Sverre Linton, chefsjurist på Aktiespararna, som talat med GP, är det inte logiskt att det ska ta flera månader för ett börsnoterat företags styrelse att landa på ett beslut i ett relativt okomplicerat ärende som detta.

Michael Berglin, tidigare vice VD för Serneke Group och senare dess tillförordnade VD, tar över för Ola Serneke som företagets ordinarie VD, enligt ett tillkännagivande som gjordes i förrförra veckan.

Förutom att den nya vd:ns lön “bestäms efter marknaden” är varken Serneke Group eller styrelseordföranden villiga att svara på hur mycket han får i ersättning.

Ola Serneke Förmögenhet

Byggbolaget Serneke meddelade redan i slutet av mars 2018 att den 370 kvadratmeter stora lägenheten som var den största som fanns i den föreslagna Karlatornet-bebyggelsen hade sålts för 66 miljoner svenska kronor.

I pressmeddelandet som distribuerades då konstaterade mäklaren Niklas Berntzon från Eklund Stockholm New York att “det kan vara svårt för en utomstående att uppskatta ordentligt, men det är bostäder som sällan har sin motsvarighet i New York, Hong Kong, eller Tokyo.”

Byggföretaget har ändå inte velat avslöja köparens identitet.Tomas Jarund, som då arbetade som kommunikationschef på Serneke, skickade ett mejl till Di där han sa: “Serneke Group kommenterar inte enskilda kunder i något av våra projekt.”

-Adam blev BHG:s finansdirektör (CFO) i april 2019, och efter att ha blivit befordrad till positionen som Chief Executive Officer (CEO) i februari 2020 har han framgångsrikt lett företaget. Adam och hans team har arbetat hårt för att samordna och förenkla BHG för att skapa grunden för långsiktig och lönsam tillväxt. I samband med en hög förvärvstakt och lukrativ, organisk tillväxt har Adam och hans team arbetat med att samordna och effektivisera BHG.

Gustaf Ohrn, styrelseordförande för BHG Group, uppgav i en skriftlig kommentar att bolaget anser att det finns behov av ytterligare operativ erfarenhet i den fas som BHG befinner sig i och att de två parter som är inblandade i dialogen har kommit. till slutsatsen att tiden nu är mogen för nytt ledarskap.

Men nu förstår byggbolagets miljardärsägare att det är en kostnad förknippad med allt. Han har en dotter från ett tidigare förhållande utöver de två döttrar han har med den polska skådespelerskan och artisten Joanna Liszowska, 40, som var med på omslaget till den polska upplagan av Playboy magazine.

Skilsmässan skedde dock för ett år sedan, efter att paret varit gifta i åtta år. I seminariet som hölls under sommaren diskuterar Ola Serneke upplösningen av sitt äktenskap.

Att driva mitt eget företag krävde för mycket tid var en betydande bidragande orsak till vårt beslut att avsluta äktenskapet. Jag gjorde mitt bästa för att vara närvarande, men det var omöjligt. Inte med Joanna och inte med barnen heller. Enligt vad Ola Serneke säger i stycket med titeln “Sommar i P1” är det ett högt pris att betala inte bara för mig själv utan också för dem.

Enligt vad Ola Serneke beskriver i avsnittet hörde han en gång en kollega stöna efter att ha insett att han inte skulle kunna träffa sina barn på tre dagar.

Tre hela dagar? När han sa det var det som att någon högg mig i bröstet med en kniv. Jag hade inte träffat mina barn på tre veckor. Du tillbringar ingen kvalitetstid med dina barn, och du har inte ens tid att komma ut med dina kompisar. Enligt vad Ola Serneke säger i “Sommar i P1” utökas jobbet tillsammans med mängden fritid man har och på något sätt finns inom

en alla tider på dygnet.Som en konsekvens av detta har han medvetet och medvetet valt att öka tiden han tillbringar med sina tjejer. I ett mejl adresserat till GT ger han ytterligare förklaring:

Ola Serneke Förmögenhet

“Hela min uppmärksamhet är koncentrerad på att tillhandahålla den allra bästa miljön för mina barn och tillbringa så mycket kvalitetstid med dem som det är mänskligt möjligt. Du måste släppa det förflutna för att gå framåt och få ut det mesta av dina nuvarande omständigheter”.

“Enkelt uttryckt försöker vi ta igen förlorad tid. Just i detta ögonblick är jag till exempel på väg till äventyrsbadet i Skövde med alla mina tre tjejer, och tanken på det gör mitt hjärta glad. “

Ola Serneke Förmögenhet