Siw Malmkvist Ung

Siw Malmkvist Ung

Siw Malmkvist Ung |Hon började sin karriär som sångerska vid 19 års ålder och släppte sina första låtar i Sverige. Hon uppnådde omedelbart berömmelse med låten “Augustin”, som certifierades som en guldskiva under hennes första år som skivartist.

Den här låten fungerade som början på hennes karriär i Tyskland för både henne och skivbolaget Metronome Records. H

ennes första hitparadframgång kom sommaren 1960 med titeln Trocadero 9910, och samma år debuterade hon i den tyska filmen Verliebt i Köpenhamn, som var en dansk bild. Båda dessa prestationer inträffade under samma år. Soundtracket till denna film innehöll en singel och en EP med fyra olika spår.

Vid den tyska schlagerfestivalen som hölls i Baden-Baden 1962 kom hon på andra plats med låten med titeln “Die Wege der Liebe”. Två år senare, 1964, kom hon på första plats med låten med titeln “Liebesummer was not worth it”. Den här låten, som framfördes av Christian Bruhn och såldes i miljontals exemplar, toppade den tyska säljhitparaden i totalt tolv veckor samma år, vilket resulterade i att hon fick en guldskiva för sina insatser.

Malmkvists framförande av “Det femte hjulet på bilen” på den tyska schlagerfestivalen 1965 gav honom en tredje plats, och han vann den tyska schlagertävlingen 1968 med sin tolkning av “Harlequin av Hans Blum”. Samma år gjorde hon även succé med en annan hitskiva med titeln “Carneval in Caracas”. Malmkvist lyckades 1970 spela in en bra singel med låten “Adiole”. Den här låten skrevs sedan om av henne under titeln Oh RWE för fotbollslaget Rot-Weiss Essen, och den används fortfarande som målsång i klubben än i dag.

Malmkvists avtal med skivbolaget Metronome upphörde 1971 efter släppet av 37 singlar. Det var 1971 som hon gjorde sin sista hit på listorna med låten “Liebe wie am Rosengarten”, som var en coverversion av Lynn Anderson-låten “(I Never Promised You A) Rose Garden.”

Hon började släppa sina skivor med BASF 1972, och under den tidsperioden producerade skivbolaget ytterligare fem singlar fram till 1974. Hon kunde placera sig i flera radiohitparader tack vare låtarna “Love means L’amour”

“Han älskar mig”och “Sascha tar fiolen”. 1998 stod det tyska skivbolaget Vandango R för publiceringen av hitlåten “Ma, wo sind die Clowns”, som klättrade hela vägen till förstaplatsen i hitparaderna i Tyskland under det året.

Malmkvist representerade Sverige vid Eurovision Song Contest 1960 med låten “Alla andra för varann”, som slutade på tionde plats av de tretton tävlande. Malmkvist hade tidigare tävlat i flera omgångar i den svenska preliminära beslutstävlingen Melodifestivalen. Hon deltog i turneringen ännu en gång som representant för Tyskland 1969, efter att ha vunnit den tyska preliminära omgången.

Den här gången tävlade hon dock på internationell nivå. Hon slutade nia av sexton tävlande i Madrid med Hans Blums primaballerina, men hon fick inga poäng från Sverige som var hennes hemland. 2004 kunde hon ansluta sig till Towa Carson och Ann-Louise Hanson och kvalificera sig till finalen i det svenska preliminära beslutet för Eurovision Song Contest med deras framförande av “C’est la vie”. Trion tog sig inte till den internationella finalen, men de kom på en tionde plats i den nationella tävlingen. År 1996 var hon moderator för det preliminära beslutet i Sverige.

Siw Malmkvist Ung

Aretha Franklins tolkning av “I Say a Little Prayer For You”, som var populär i slutet av 1960-talet, var låten som Siwan coverade.

Däremot skrevs Siw Malmkvists version på svenska. Bearbetningen blev en stor succé, som kom in på Svensktoppen och varade där i totalt sex veckor under hela året 1969. Låtens titel, “Sen drommer jag en stond om dej”, valdes till den.

Du kan se Siw Malmkvist framföra låten när hon var 32 år i videon som har bäddats in nedan. Det här är från tv-programmet “Love & Other Crimes” som countrymusikstjärnan Lee Hazlewood var värd för 1968.

Det var en fruktansvärd sjukdom, och då var den mycket allvarligare än den är nu, när penicillin finns tillgängligt. Det börjar som en infektion i halsen, fortskrider för att skapa slemhinnor och svullnad, och orsakar i slutändan kvävning om det blir extremt allvarligt. Siw hävdar att det var ett hemskt slut för henne.

Hon har aldrig kunnat linda huvudet kring det faktum att familjerna tvingades bo i så trånga kvarter trots att sjukdomen florerar i begränsade utrymmen med hög befolkningstäthet.

Jag minns att jag på grund av detta inte kom till mitt allra första skolprov. Enligt Siw kunde dock alla i familjen ta sig igenom.

Två av barnen som bodde i huset hade det mycket värre än ot

hennes. Willy, som var en av hans närmaste vänner, var bland dem som tragiskt gick bort.

Det är mycket uppenbart av Siw att hon har svårt att ta sig vidare från tragedin.

Siw Malmkvist Ung

Det var ett stort antal barn som bodde i huset och deltog i den begravningsgudstjänst som hölls i kyrkan. Willys kista var vit, och den var mycket blygsam i storlek, som jag minns. Jag var omedveten om att han ens var närvarande i rummet. Siw förklarar i sommarprogrammet att efter att vi sjungit “Tryggare kan ingen vara” lämnade vi alla begravningen förutom Willy som blev kvar inne i kistan medan vi andra gick.

Siw Malmkvist Ung