Jan Guillou Förmögenhet

Jan Guillou Förmögenhet

Jan Guillou Förmögenhet |Sedan 1966 har Jan Guillou haft posten som journalist för en mängd olika medier, inklusive TV, tidningar och tidskrifter. 1970-talet markerade början på hans karriär som författare. Till denna dag har han över 30 böcker publicerade under hans namn (inklusive skönlitteratur, reportage och kontroversiella böcker). Utöver det har han skapat pjäser och pjäser för tv.

1973 publicerade han och hans kollega Peter Bratt en artikel i veckotidningen Folket I Bild – Kulturfront om illegala intriger av den svenska underrättelsetjänsten Informationsbyrn. Denna organisation hade skapat en omfattande datainsamling om politiskt aktiva personer och organisationer med hjälp av de svenska socialdemokraterna.

Som svar på publiceringen som avslöjade det neutrala Sveriges deltagande med amerikanerna befanns han skyldig till spioneri och dömdes till tio månaders fängelse, varav han ålades fem månader i isolering. I början satt han häktad på Lngholmens centralfängelse.

1975 sparkades två amerikanska ambassadörer ut ur nationen som ett direkt resultat av en av hans publikationer som avslöjade CIA:s handlingar. Studierna utförda av Guillou fångade människor över hela världens uppmärksamhet.

Guillou bearbetade sina upplevelser på svenska internatskolan Solbacka och skrev om dem i den självbiografiskt färgade internatromanen Ondskan (tysk titel: Evil. Das Bose; översatt av Gabriele Haefs). Ondskan släpptes 1981. Romanen skapade en hel del kontroverser i Sverige.

Guillous författarskap har under de senaste åren sett en markant förskjutning bort från moderna ämnen och mot medeltidens historiska fiktion. Händelserna i hans trilogi med korsriddartema, som fokuserar på Arn Magnusson, utspelar sig på 1100-talet.

Piratforlaget bildades år 2000 av bland annat Guillou och Liza Marklund som ett trotsande mot de avtalsvillkor som stora svenska förlag ålägger författare.

Evil är en film som släpptes 2003 och hade Andreas Wilson i huvudrollen. Filmen var regisserad av Mikael Hfström och baserad på boken Ondskan. Coq Rouge-serien har anpassats till ett antal filmer, inklusive följande:

Coq Rouge från 1989, Den demokratiske terroristen från 1992 av Per Berglund, som också spelade Stellan Skarsgård; 1998 års Commander Hamilton, som spelade Peter Stormare; och 2012 års Agent Hamilton – Im Interest of the Nation av Kathrine Windfeld och Agent Hamilton 2 – In Personal Mission

Jag är medveten om hur mycket av en svindlande summa pengar det är. Jag har inte funderat på hur mycket pengar jag tar in. Men även om jag har tagit ut en miljon dollar i lön, anser jag fortfarande att det är ett mycket stort belopp för mig.

Jan Guillou Förmögenhet

Jan Guillou och Annmarie Skarp, som är delägare, äger resterande två tredjedelar av företaget som går under namnet Piratforlaget.

Föregående år hade Jan Guillou en rekordvinst på 14,6 miljoner svenska kronor. Bolagets totala tillgångar värderas till fyrtiofyra miljoner dollar.

Henning Mankell, å sin sida, är kungen i just detta scenario. Föregående räkenskapsår gjorde Hans Palco Media AB en vinst på över 25 miljoner svenska kronor.

Utöver detta är han ensam ägare till verksamheten Yellow Horse Film och Teve AB som gjorde en vinst på över sju miljoner svenska kronor.

Det finns ett antal bidragsgivare till omsättningsrekordet, bland annat följande: På grund av sina framträdanden i tv, som Veckans Brott i SVT och kriminalserier i TV4 och andra produktioner som inbringat pengar, har Leif GW Persson kunnat sälja mer böcker än han gjorde tidigare. Detta är också ansvarigt för en del av intäktsökningen.

GW Persson tog ett nytt rekord som du kan läsa om här.Han rapporterar att bokförsäljningen i andra länder nyligen har börjat ta fart, vilket är ganska uppmuntrande.

Dessutom berättade han tidigare i veckan att försäljningen har tagit fart under hela detta år.

För närvarande är situationen ännu mer gynnsam. Den stiger i en uppåtgående bana. I år räknar vi med en betydande ökning av den totala affärsaktiviteten. Eftersom vi betalar skälig ersättning till våra anställda är vår vinstmarginal inte så hög som den annars skulle kunna vara.

Trettio miljoner lär bli siffran för i år.Enligt Leif GW Perssons avslöjanden beror de färska miljoner dollar som kommer in i slutet av året på framgångarna med två nya serier.

Det får jag inte säga. De är nu engagerade i produktion. Detta kommer att resultera i ackumulering av några ören.

Leif GW Perssons omsättning är långt högre än hans tidigare vän Jan Guillou. Det ofullständiga räkenskapsåret avslöjade att Guillou fick in 10,8 miljoner färre dollar än vad Persson gjorde. Den totala inkomsten

uppnåddes var 12 695 000 SEK.Ser saker upp för dig nästan lika mycket som de gör för Jan Guillou?

Jan Guillou Förmögenhet

Trots att han hävdar motsatsen är det väldigt uppenbart att jag recenserar mycket fler böcker än han. Det är inget mysterium. Alla är medvetna om det faktum. Även min dotter säljer betydligt fler böcker än han gör.

LÄS MER HÄR: Investera på aktiemarknadenMalin Persson Giolito, dottern, praktiserade tidigare som jurist men bytte senare jobb och blev en framstående kriminalförfattare. Hennes böcker har översatts till 26 olika språk och sålts i 26 olika länder. För ett par veckor sedan gjorde hon även debut i radiostationen P1 som Sommarprataren.

Jan Guillou Förmögenhet