Tomas ledin fru

Tomas ledin fru

Tomas ledin fru |Marie Ledin är dotter till Stikkan Anderson, som var direktör för ett skivbolag, kompositör och framgångsrik affärsman. Före år 1986 arbetade Marie Ledin på sin fars firma, Polar Music International, i en mängd olika administrativa befattningar, inklusive befordran.

Efter det etablerade hon sitt eget skivbolag känt som The Record Station, som snabbt förvärvades av det massiva tyska konglomeratet känt som Bertelsmann / BMG. Trots detta förblev hon anställd av BMG fram till år 1995, och 1993 startade hon också ett eget skivbolag känt som Anderson Records.

Dessutom etablerade hon år 2005 bokförlaget Anderson Pocket, som nu är Sveriges mest framgångsrika förlag av originalpocketböcker, i samverkan med ett antal författare och andra privatpersoner.

Sedan starten 1989 har Ledin varit aktivt involverad i förvaltningen av Polar Music Prize, som instiftades av hennes far. Sedan hennes fars bortgång 1997 har hon tagit över ledningsansvaret för företaget. Hon är också ledamot i styrelsen för en rad organisationer, bland annat Stockholms Stadsmission.

Hon sångdebuterade i låten “Baby-twist” tillsammans med Stikkan Anderson när hon bara var ung. Hon samarbetade med den svenska journalisten Petter Karlsson för att skriva en släkthistorisk bok med titeln “Min pappa hette Stikkan”. Boken handlar om faderns och familjens liv.

Han får frågan om det var några besvärliga familjemiddagar när de precis skulle lära känna varandra.

Enligt vad Ledin har att säga var det i början nog lite stor färgretention, men sedan drog det ihop sig några gånger.

Nästa sak han säger är att de två under tidens gång hade en underbar kontakt med varandra, en där de respekterade varandra och betraktade den andre som en jämlik.

Jag måste erkänna att jag hade mycket respekt för honom. Tomas Ledin berättar att han hämtade mycket användbar information från sin mentor.

Tomas ledin fru

Men innan de gifte sig, när Tomas var 31 och Marie 26, hade Tomas lite svårt att vinna Maries pappa, den legendariske musikern Stikkan Andersson. Detta inträffade när Tomas var 26 år och Marie var 31 år. Stikkan, textförfattaren och musikförläggaren som var ansvarig för framgångarna för både Abba och Lill-babs, såg med skepsis på Just nu-sångarens intresse för sin dotter.

Enligt vad Tomas Ledin berättade för Aftonbladet gjorde popsångaren honom extremt misstänksam närhelst hon var med hans lilla prinsessa, som också är hans enda dotter.

De flera företag som ägs av Tomas Ledin visar alla positiva resultat som ett direkt resultat av hans triumfer. Den största av artistens verksamheter, Acasso Music AB, redovisade en vinst på 3,1 miljoner svenska kronor 2018.

Tomas ledin fru

Acasso Music AB har tillgångar som är nära 112,5 miljoner kronor, därför är denna summa en bagatell i jämförelse med den summa pengar som Tomas Ledin har tillgång till inom företaget självt. Musikbolagets ekonomiska situation såg dock ut att vara i ännu bättre form under 2017, då de hade 149 miljoner svenska kronor i tillgångar.

Acasso Skarptlage AB, Acasso Fastigheter AB och Acasso Productions AB är de tre andra verksamheterna som faller under Tomas Ledins ägo.

Acasso Skarptlage AB, som fått sitt namn efter det omtalade krogspelet som Tomas Ledin framförde på Cirkus, redovisar en vinst på 1 867 763 kronor under 2018, vilket är en ökning jämfört med föregående år.

Acasso Fastigheter AB har ett tillgångsvärde på 100 000 SEK, men verksamheten redovisade varken vinst eller förlust för år 2018.

Den enda av Tomas Ledins verksamheter som redovisade förlust för år 2018 var Acasso Productions AB, som redovisade en förlust på 13 000 svenska kronor. Trots detta fortsätter företaget att äga tillgångar värda mer än sex miljoner norska kronor.

Tomas ledin fru