Thorleif Torstensson Familj

Thorleif Torstensson Familj

Thorleif Torstensson Familj |Den 10 januari gick den ikoniska medlemmen i dansbandet bort i sviterna av covid-19. Efter att ha fått läkarvård i en vecka på Halmstad lasarett, slumrade han till medan han vårdades av sina nära och kära i hemmet.

Thorleif Torstensson fyllde 71 år den senaste veckan.Enligt Niels Kvistborg har han fru och fem barn som han lämnar efter sig.

Hans fru, Lisbeth Torstensson, har skrivit en avskedshälsning som kommer att finnas med i dödsannonsen.

Hon skriver i brevet, “Alla underbara stunder vi delade med dig och mig / Tack för allt du har gjort för mig / Alla minnen vi har / Du vet att jag alltid kommer att älska dig / Alla underbara stunder / Alla de minnen vi har / Du vet att jag alltid kommer att älska dig / Alla underbara stunder / Du vet att jag alltid kommer att älska dig / Alla

Barnen uttrycker sin förhoppning i sitt skrivande att “en vår” och “en sommar” kommer att följa den utmanande tiden.

De skrev i sitt brev, “Men en bit av mitt hjärta och en bit av mitt liv / Den är alltid med dig och bredvid dig på din vandring.”

I orten Norrhult i Småland bildades dansbandet Thorleifs 1962 och fortsatte att uppträda till 2012. Låtar som “Cry no tears” och “If you ignited the stars” är bland de mest framgångsrika i deras katalog.

Niels Kvistborg blev bekant med gruppen först på 1970-talet, då de båda var inblandade i bildandet av skivbolaget Tor grammophone. De har haft nära kontakt fram till relativt nyligen.

Det verkade klart för mig att det här kanske inte hade ett lyckligt slut. Strax efter att Thorleif Torstensson gick bort gjorde han uttalandet att det var en fruktansvärd infektion.

I sin egenskap av manager var Niels Kvistborg ofta framgångsrik i att lösa Thorleif Torstenssons och bandets problem; ändå var han till slut maktlös att påverka situationen.

Det fanns ingen vilja hos Thorleif Torstensson. Maken och deras fem vuxna barn är juridiskt erkända som arvingar till dödsboet. Det framgår av den fastighetsregistrering som har registrerats hos Skatteverket.

Efter att ha betalat av alla sina åtaganden står han kvar med tillgångar som är värda lite mer än 8 300 000 SEK totalt.

En stor del av arvet utgörs av fonder och aktier, förutom strandhemmet i Bstad som tillhörde den legendariska medlemmen i dansbandet. Bostaden har en prislapp på 6,8 miljoner svenska kronor.

Enligt Lisbeth Torstensson är försäljningen av bostaden genomförd. Detta är platsen för parets sista hem tillsammans.

Vi hade gjort om lite och det blev riktigt bra. Enligt honom var det en utopi för honom. Hon beklagar att han bara fick ett år på institutionen.

Thorleif Torstensson Familj

Samtidigt, när pandemin pågick, kunde vi tillbringa mycket tid hemma och utnyttja vårt bekväma boende. Ha kul med varandra. Förutom det reste vi mycket. Trots att pandemin var orsaken till hans bortgång, var vi tvungna att behålla lugnet och vara med varandra under hans sista år.

Thorleif Torstensson Familj

Thorleif Torstensson Familj