Mari Jungstedt Familj

Mari Jungstedt Familj

Mari Jungstedt Familj |Tidigare har Mari Jungstedt arbetat som journalist för både Sveriges Radio Dagens Eko och SVT:s Reportage, ett lokalt nyhetsprogram ABC. i andra hand Den du niet ser, en thriller om en gotländsk seriemördare, var hennes debutroman 2003.

Både Anders Knutas och Johan Berg, journalisten och kriminalkommissarie, förekom igen i hennes efterföljande böcker. På Gotland tillbringar författaren sommarmånaderna.

Jungstedts romaner har varit enormt populära i Sverige och över hela världen. Böckerna har getts ut i 25 länder och 17 språk och försäljningen i Sverige har nått 6,5 miljoner exemplar, enligt Bonniers förlag.

Deckarromaner av den svenska författaren Jungstedt förvandlades till en serie av fyra gotlandsuppsättningar långfilmer 2006–2007. Der Kommissar und das Meer var titeln på den tyska produktionen av Anno Saul, Christiane Balthasar och Henriette Piper (“Kommissarien och havet”)

Filmerna visades också som en tv-serie i 13 delar. Sjuttioåtta Anders Knutas går av Robert Andersson i den här tv-serien.

För Mari Jungstedt har spänningsthriller alltid varit hennes favoritgenre. Romanerna, å andra sidan, tjänar ett större syfte än att bara underhålla henne.

Genom styckena har hon införlivat både sina egna och andras hemska barndomsminnen. Mobbning är ett stort tema i bandets debut 2003, “Den du inte ser.”

Jag ville skriva om den ensamhet jag kände efter att ha blivit mobbad under en period, tillägger hon.

Fanny, 14, presenteras för läsaren i uppföljaren. Eftersom hennes mamma är alkoholist, är den unga kvinnan belagd med en överdriven plikt hemma.

Mari Jungstedts pappa var källan till hennes sorg. Hon har tidigare talat om hur hennes mammas alkoholism orsakade problem i deras familj som barn. Hur pappan drack ihjäl sig efter att skilsmässan var klar.

Som ett resultat av min fars alkoholism har jag påverkats på många sätt. Jag skriver av många anledningar, och det här är en av dem. Jag skulle vilja dela med mig av min egen erfarenhet av barndomens sårbarhet. Olika sätt som det påverkar oss.

Mari Jungstedt Familj

Vid ett tillfälle jobbade Mari åt göteborgaren Jonas Storm, 53, som nu är avliden. Men efter ett eller två år av att vara tillsammans insåg författaren att de inte kunde vara vänner eftersom de helt enkelt var för olika.

Mari satt ensam i sitt gotländska hem och skrev och hade inte för avsikt att träffa någon ny. Men i vintras fick en gammal vän ett meddelande av honom.

Mari Jungstedt Familj

Mari Jungstedt Familj