Nicklas Kulti Familj

Nicklas Kulti Familj

Nicklas Kulti Familj |Vid singelturneringen på toppnivå som hölls i Adelaide 1990, fick Kulti sin jungfrutitel. Under sin tid som proffs vann han i totalt tre singeltävlingar.

Dessutom vann han 13 dubbelmästerskap på toppnivå, inklusive Monte Carlo Masters 1994 (med Magnus Larsson som sin partner) och Paris Masters 2000.

1995 slutade Kulti och Larsson på andra plats i herrdubbeltävlingen vid Franska öppna. 1997 slutade Kulti och Jonas Bjorkman på andra plats i US Open.

Kultis bästa prestation i en singeltävling vid en Grand Slam-turnering kom 1992 vid Franska öppna. Där besegrade han John McEnroe,

Markus Zillner, Michael Chang och Diego Pérez på väg till kvartsfinalen, där han slutligen blev eliminerad av Henri Leconte. Kultis bästa totala Grand Slam-prestation kom i singeltävling.

Kulti var medlem i de svenska lagen som vann Davis Cup både 1997 och 1998. Under båda dessa år samarbetade Kulti med Bjorkman för att vinna dubbelgummin som spelades i finalen.

Dessutom var han med i laget som tävlade i Davis Cup 1996 och kom på andra plats. Kulti klev in för den sjuke Stefan Edberg i den femte och avgörande matchen mot fransmannen Arnaud Boetsch.

Kulti var en sen ersättare för Edberg. Efter en nagelbitande strid som varade i 4 timmar och 46 minuter, segrade Boetsch över Kulti genom att göra tre matchpoängräddningar på väg till

Kulti nådde ett högt betyg i karriären som nummer 32 i världen i singeltävlingen 1993 och nummer 11 i världen i dubbeltävlingen. Hans totala prispengar under hela karriären uppgick till $3 186 946. År 2000 slutade han med sin professionella turné. Tillsammans med Magnus Norman och Mikael Tillström är han delägare och operatör av Good to Great Tennis Academy.

Det finns ett antal faktorer, inklusive ens nivå av självförtroende, nivå av konkurrensinstinkt och nivå av beslutsamhet. Jag är medveten om att självförtroende är en relativt ny vara, och det är inte svårt att tillämpa det i tennisvärlden.

Nicklas Kulti Familj

Om du vinner en match, sedan en annan, och i slutändan själva turneringen, kommer du att ha nått toppen av ditt yrke. Min bakgrund inom sport har ingjutit i mig en oändlig hunger efter nya utmaningar och upplevelser, som båda bidrar till min fortsatta tillväxt. När jag först började var mitt mål att förbättra mig som spelare; nu är mitt mål att förbättra mig som person.

När i ditt liv har du samma känsla som du gjorde när du spelade inför 200 000 människor medan det visades live på TV

När jag framgångsrikt har förhandlat fram ett fynd som uppfyller mina behov, har jag en känsla av prestation som är svår att beskriva. Att identifiera exakt vad det är som kan göras för att förbättra en idrottsprestation är inte en enkel uppgift, vilket uppenbarligen är fallet.

Nicklas Kulti Familj

Nicklas Kulti Familj