Emma Green Barn

Emma Green Barn

Emma Green Barn |Vid VM och EM har Emma Green tagit totalt fyra medaljer – men hon har även skapat rubriker för sitt engagemang utanför friidrotten.

När fotbolls-VM hölls i Moskva målade hon naglarna i regnbågens färger till stöd för hbtq-gemenskapen. Några av Sveriges mäktigaste debattörer backade höjdhopparen, vilket gjorde genomslaget ännu större.

Atletens tränare Yannick Tregaro och Emma Green var gifta en tid, men de skilde sig 2014.

Vid inomhus-EM 2005 i Madrid tog sig Green hela vägen till finalen innan hon slutade på åttonde plats med en tid. I juli 2005 tävlade hon i Erfurt, Tyskland, för U23-EM, där hon slutade tvåa med en tid av 1:92.

För att uttrycka det på ett annat sätt: I augusti slog hon sitt tidigare personliga rekord på 1,96 för att ta brons vid VM utomhus.

Däremot tog hon under samma år hem guld i höjd- och längdhopp på SM. Förutom att slå världsrekord i höjdhopp satte hon även ett nytt personbästa.

Vid inomhus-SM 2006 i Sätra tog hon en silvermedalj i tresteg med ett språng på 13,69 meter [35] och en guldmedalj i höjdhopp Green slogs ut från inomhus-VM-kvalet i Moskva, Ryssland, i mars efter att ha passerat 1,90.

Även 2006 tävlade hon i Göteborg om EM, där hon tävlade i 1,92 m finalen och slutade elfte totalt.

Green slogs ut i den preliminära omgången av 2007 års europeiska inomhusmästerskap i Birmingham efter att ha kört 1,89 m. Å andra sidan, med Kajsa Bergqvist, slutade hon sjua i 2007 års världsmästerskap i Osaka, Japan.

En 39-årig kvinna Green tävlade i World Athletics Finals i Stuttgart i september, och slutade åtta och sist med tiden 1,85 sekunder.

Som sagt, de två idrottspersonligheterna träffades på flygplatsen på väg till Umeå.

Emma Green Barn

Emma Green den svenska designtidningen Plaza Interiör att hon skulle resa sig och hoppa på SM, och att hon och Emil Salon, som hade imponerande meriter från Sveriges högsta liga och tidigare spelat basket för Ume BSKT, träffades på flygplatsen. Det fanns inga fler samtal mellan de två om händelsen.

Emil kontaktade Emma på Instagram strax därefter. Emma Green, hemmahörande på Plaza, uttrycker sin uppskattning för Emils initiativ. Emmas språng fångades på kamera av honom och hans lagkamrater.

Emma Green Barn

Emma Green Barn