Cornelia Jakobs Pappa

Cornelia Jakobs Pappa

Cornelia Jakobs Pappa |Jakob Samuel är medlem i bandet The Poodles , förutom att vara barnbarn till pastorn och romanförfattaren Bengt Samuelsson och dirigenten och musikern Kerstin Nerbe.

Mellan åren 2008 och 2011 fick hon sin musikaliska utbildning i Stockholm vid Musikhögskolorna Kulturama och Rytmus.

Hon är medlem i popgruppen Stockholm Syndrome, som från början var känd som Love Generation. Hon var en del av Love Generation när de deltog i Melodifestivalen 2011 och 2012 under namnet Stockholm Syndrome.

Hon deltog i tävlingen för Idol redan 2008 men kom inte längre i tävlingen. Som låtskrivare deltog hon i tävlingen Melodifestivalen 2021 med låten “Best of Me”, som senare sjöngs av Efraim Leo.

Hon deltog i den preliminära omgången av Melodifestivalen 2022 som soloartist med låten “Hold Me Closer”, som hon skrev tillsammans med Isa Molin och David Zandén. Hon fick flest publikröster och gick direkt vidare till tävlingens sista omgång.

Hon var skyldig att representera Sverige vid Eurovision Song Contest 2022, där hon vann den andra semifinalen och slutade på fjärde plats i finalen med 438 poäng. Hon vann finalen i Melodifestivalen 2022 där hon fick totalt 146 poäng och som ett resultat fick hon tävla i den tävlingen.

Jag ar inte sarskilt nervos alls faktiskt och jag var inte heller det på delfinalen. Nar Cornelia berattade att hon skulle tavla med den har låten kande jag direkt hur bra det skulle gå.

Givetvis hoppas jag att hon tar hem hela skiten, men det har hant för henne som artist… Cornelia har redan fått den plattform hon behöver. Hennes seger ar totalt oavsett. Men jag kommer såklart vara jattenervos nar jag sat I Friends Arena, men just nu kanner jag bara tillförsikt.

Haha! Som pappa vill man garna tro det. Men hon har varit med mig i alla olika sammanhang och sedan hon var liten och hjulade in på scenen som sjuåring och korde “Sånt ar livet”. Cornelia har alltid haft det naturligt att vara på scenen. Men det var så häftigt att se det nu och jag satt och grat hela tiden.

Cornelia Jakobs är dotter till ingen mindre a The Poodles fargstarke sångare Jakob Samuel. Så aven finns det en hel del Melodifestivalen-erfarenhet att grava ur.

Cornelia Jakobs Pappa

Faktum ar att Cornelia Jakobs borjade gastsjunga på pappas spelningar redan i sjuårsåldern, någor som gav blodad tand.

I tioårsåldern valde hon Kulturamas grundskola med inriktning dans, sång och teater. Nar det var dags för gymnasiet foll valet på Rytmus I Sickla.

Efter gymnasiet hade jag tankar över att bilda en rockgrupp eller kanske åka till USA. Men så kom Love Generation, som från ingenstans. Det blev en stor twist I livet, har Cornelia Jakobs sagt till Mitt i-tidningarna.

Cornelia Jakobs Pappa

Cornelia Jakobs Pappa