Eva Dahlgren Barn

Eva Dahlgren Barn

Eva Dahlgren Barn |Efter att ha gjort ett framträdande i det svenska tv-programmet Sveriges magasin 1978, kände musikern och producenten Bruno Glenmark igen Dahlgrens talang och hjälpte henne att spela in hennes debutalbum, som fick titeln Finns det nn som bryr sej om och gavs ut samma år.

1979 kom hon på tredje plats i Melodifestivalen (prova på Eurovision Song Contest i Sverige).

1987 åkte hon på turné i Sverige med den svenska popduetten Roxette. Konserten var så populär att mer än 100 000 personer gick för att se den.

Dahlgrens karriär utökades långsamt med utgivningen av olika album under 1980-talet, men hennes definitiva genombrott i Sverige kom 1991 med släppet av En blekt blondins hjarta, hennes mest populära album, som sedan vann hennes fem Grammisawards och sålde över en halv miljoner exemplar.

Attling har tidigare uppgett att kopplingen som hon har med sin exman vid denna tidpunkt är hälsosam. Under sitt möte med Nemo Hedén, som dokumenterades i podcasten “Nemo möter en vän”, diskuterade hon hur hon just nu utvärderar deras vänskap.

Det var den 25 januari 1996, när hon gick in i ett registrerat partnerskap med Efva Attling som hon offentligt erkände sin sexuella läggning som homosexuell.

Ceremonin ägde rum på Hotel Rival den 15 november 2009, då paret bytte löften. Dahlgren tillbringade sin barndom i Nynäshamn, även om han för närvarande är bosatt på Södermalm i Stockholm. Han har också ett fritidshus på ön Tynningo.

2008 avslöjade Dahlgren att Svenska kyrkan hade kontaktat henne för att ge henne i uppdrag att skriva texten till ett nytt rekviem som skulle skrivas av Jan Sandström.

Under det förberedande arbetets gång kom hon till insikten att hon var ateist; därför bestämde hon sig för att inte acceptera rollen.

Förutom att sjunga, spela instrument och vara med i produktionen ansvarar Eva Dahlgren för huvuddelen av låtskrivandet, inklusive kompositionen av musik och text.

Hennes första album, som släpptes 1978, var influerat av folkmusik och pop, men 1980-talets musik präglades av en större betoning på rock.

Hennes kompositioner präglas av djupa kontraster med ett brett spektrum och hon producerar en intim visklåt genom att sjunga nära mikrofonen. Hennes låtar inkluderar ibland hörbara suckar och flämtningar, som i “The Angel in the Room”.

En bra kompis till mig som också är pappa till mina barn. Det går bra. Hon konstaterade då att Jenny och Nicke, som båda är ganska nära varandra, är ganska nära varandra.

Dessutom nämnde Attling att hon hade fått ett försprång på att läsa manuset till Stromstedts storslagna sommartal och lyfte fram föreställningen att alla “äger sin saga”.

Eva Dahlgren Barn

Däremot deltar hon inte i tävlingen om att vinna den årliga konsumtionen av kaffe eller de snurrande hjulen.

Den amerikanska popartisten Heather Nova och den svenska musikern Eskobar skulle framföra en duett i programmet med titeln “Someone new”. Detta var planen från första början.

Heather Nova kunde dock inte vinna erbjudandet och Eva Dahlgren stod som vinnare.

Jag har varit en stor beundrare av Eskobar ganska länge. Sedan jag såg dem uppträda på en föreställning i Kagelbanan i Stockholm har jag varit ett fan.

Eva Dahlgren Barn

Eva Dahlgren Barn