Malcolm Dixelius Familj

Malcolm Dixelius Familj

Malcolm Dixelius Familj |En dokumentärfilmare sedan 1993, började Dixelius sin karriär inom offentlig radio och TV, där han arbetade i tjugo år tills han etablerade sin egen produktionsverksamhet, Dixit International.

Regissören har vunnit erkännande och priser för olika filmer, inklusive Russian Mafia, CCCP Hockey och A Bitter Taste of Freedom bland andra.

Från 1999 till 2001 var han exekutiv producent för pangea.nu, ett banbrytande utrikesprogram för TV4. Deep Sea Productions, där han har arbetat sedan 2003, har skapat tv-serien Wreck Hunters (svenska: Vrakletarna, 2007), samt regisserat och producerat en mängd olika dokumentärfilmer för den världsomspännande marknaden.

När jag jobbade som korrespondent och utrikeschef för Aktuellt var det det värsta som hände i Stockholm. Vi måste komma ihåg att det här var på 1980-talet och allt var riktigt trevligt på den tiden.

De ville stärka den rörelse i Sverige som uppstått till följd av ompositioneringen av amerikanska bots, som då varit en stor källa till stridigheter.

Malcolm Dixelius Familj

Det fanns ackrediterade personer i Sverige, samt korrespondenter och ett enstakad gäng från ambassaden. Det verkade som att de höll ett i förväg arrangerat möte på andra våningen, där de diskuterade hur man kan påverka opinionen.

Är det en slump att du deltog i dessa evenemang som chefredaktör och chef för Aktuellt?

Jag skulle ha svurit att jag skulle ha hemlighllit dessa möten, och jag skulle ha berättat det för mina överordnade om jag hade varit i den positionen. Jag var nyfiken på den tiden.

Malcolm Dixelius Familj