Malcolm Dixelius Familj

Malcolm Dixelius Familj image 3 familj

Malcolm Dixelius Familj

Malcolm Dixelius Familj |En dokumentärfilmare sedan 1993, började Dixelius sin karriär inom offentlig radio och TV, där han arbetade i tjugo år tills han etablerade sin egen produktionsverksamhet, Dixit International.

Regissören har vunnit erkännande och priser för olika filmer, inklusive Russian Mafia, CCCP Hockey och A Bitter Taste of Freedom bland andra.

Malcolm Dixelius Familj image 2

Från 1999 till 2001 var han exekutiv producent för pangea.nu, ett banbrytande utrikesprogram för TV4. Deep Sea Productions, där han har arbetat sedan 2003, har skapat tv-serien Wreck Hunters (svenska: Vrakletarna, 2007), samt regisserat och producerat en mängd olika dokumentärfilmer för den världsomspännande marknaden.

När jag jobbade som korrespondent och utrikeschef för Aktuellt var det det värsta som hände i Stockholm. Vi måste komma ihåg att det här var på 1980-talet och allt var riktigt trevligt på den tiden.

De ville stärka den rörelse i Sverige som uppstått till följd av ompositioneringen av amerikanska bots, som då varit en stor källa till stridigheter.

Malcolm Dixelius Familj image 1

Malcolm Dixelius Familj

Det fanns ackrediterade personer i Sverige, samt korrespondenter och ett enstakad gäng från ambassaden. Det verkade som att de höll ett i förväg arrangerat möte på andra våningen, där de diskuterade hur man kan påverka opinionen.

Är det en slump att du deltog i dessa evenemang som chefredaktör och chef för Aktuellt?

Malcolm Dixelius Familj image 0

Jag skulle ha svurit att jag skulle ha hemlighllit dessa möten, och jag skulle ha berättat det för mina överordnade om jag hade varit i den positionen. Jag var nyfiken på den tiden.

Malcolm Dixelius Familj

Rating