Jan malmsjö ung

Jan malmsjö ung

Jan malmsjö ung |Malmsjö föddes i Lund. Den prestigefyllda Royal Dramatic Training Academy var hans träningsplats från 1950 till 1953, och en av hans första roller på den nationella scenen var som karaktären av Paris i Shakespeares Romeo och Julia 1951.

1966 medverkade han i två avsnitt av andra världskrigets drama Combat!, varav det första var fjärde säsongens avsnitt “Sudden Terror” och det andra var det femte avsnittet “The Chapel at Able Five”. Han spelade Bruener i första avsnittet och kapten Krauss i andra avsnittet.

Hans skådespelare inkluderar titelrollen i Shakespeares Hamlet och Reverend Manders i Ibsens Spöken, samt Henry Higgins i My Fair Lady och huvudroller i andra musikaler som La Cage aux Folles och Victor/Victoria.

Malmsjö är född i Malmsjö, Sverige, och uppvuxen i Stockholm. Dessutom har han spelat in flera musikalbum i hemlandet Sverige.

Han betraktas som ett mästerverk och en skatt i musikvärlden för sin svenska inspelning av “Willkommen”; Välkomna till Cabaret (från succéuppsättningen av Cabaret 1970 på Malmö stadsteater, där Malmsjö spelade rollen som Emcee).

Han har medverkat i filmer på en sporadisk basis; en av hans mest kända roller är biskop Edvard Vergérus i Ingmar Bergmans Fanny och Alexander

En ny scenframträdande var som Kaptenen i Strindbergs Dödsdansen, i en Dramatenproduktion från 1993 i regi av Lars Norén, som var en av hans nyare scenroller (anpassad för TV i).

Marie Göranzon menar att tio-riga elderskillnaden har varit en utmaning de senaste åren.

Under repetitionerna för Jan Malmsjös scenspel hade skådespelarna redan tagit rejäl fart. Hon var ett mycket litet barn som var helt på topp i skolan.

Inte för att skapa en överraskning, utan att hjälpa ett komma ikapp att komma igång var målet med uppdraget. “Det är kanske 30 år sedan dess, och jag har varit lite ikapp”, säger hon i “Renées brygga”.

Jan malmsjö ung

Det har varit viktigt för henne att känna igen sig som en unik individ i den här situationen. Längre än så finns en svartjuka. Han var en kvinnoidol, för att vara exakt. Han blev förödmjukad av honorna och han vill inte umgås med någon annan just nu. Det var den första och viktigaste tuggan. Så är det inte just nu, men så var det för 30 år sedan.

Jan malmsjö ung

Jan malmsjö ung