Lena hallengren sjuk

Lena hallengren sjuk

Lena hallengren sjuk |Under sin tid i statsminister Göran Perssons regering innehade Hallengren posten som biträdande utbildningsminister med ansvar för förskoleutbildning, ungdomsfrågor och vuxenutbildning. Han tjänstgjorde i denna position från 2002 till 2006.

Sedan valet 2006 har Hallengren suttit som riksdagsledamot. Under sin tjänstgöringstid på den positionen var hon ledamot av utskottet för miljö och jordbruk och var senare ordförande för bland annat utskottet för transport och kommunikation och utbildningsutskottet.

I mars 2018 utsågs Hallengren till barn-, äldre- och jämställdhetsminister efter att hennes föregångare Maria Regnér avgått, som tackade ja till en tjänst inom FN.

Under det första Löfvenskåpet låg detta kontor inom Socialdepartementet.

Hallengren uppgraderades till ministerposten i den andra regeringen under statsminister Stefan Löfven, som bildades i januari 2019 och ansvarar för samma portfölj.

Det var i mars som Lena Hallengren, en 47-årig socialminister, ansvarade för omskakande beskedet. För att komma ifrån sin sjukdom beslutade han sig oerhört mycket under helgen.

Allt är svårt att gå tillbaka till en farlig situation och hålla den under kontroll i min roll, säger skådespelerskan.

Lena Hallengren berättade om sin bröstcancer i TV4:s Nyhetsmorgon den 10 april och avslöjade att hon hade opererats bara några veckor innan.

Hon skulle behöva starta om sina cellgiftsbehandlingar från början.

Jag hade ingen aning om hur de viktigaste besluten skulle fattas, om jag skulle tvingas fly eller om jag skulle kunna fortsätta jobba som vanligt. “Jag tänkte förekomma det”, förklarar hon.

Eftersom hon kände att det var viktigt att vara öppen slog hon till med sina spekulationer.

Lena hallengren sjuk

Jag hade ingen aning om vad jag ville göra, men jag har blivit förvånad över hur bra det har gått för mig.

Lena Hallengren skriver att hon har genomfört de tidigare planerade cellgiftsbehandlingarna och nu förbereder sig för det värsta:

Att vara bland dem är fantastiskt roligt, och jag är oerhört tacksam för möjligheten. — Jag tänker på det arbete jag har gjort, på stödet jag fått av regeringen och på att jag har kunnat jobba vid den här tiden.

Lena Hallengren har påbörjat behandling för cancer, som är slutfasen av hennes behandling.

Det är nu dags för mig att ge mig in i slutskedet av min behandling. De kommande fyra veckorna slutför jag min praktik på Kalmar Sjukhus. Författaren skriver: “Jag tänker fortsätta jobba som vanligt under denna period.”

Lena hallengren sjuk

Lena hallengren sjuk