Eddie meduza död

Eddie meduza död

Eddie meduza död |Många av hans sånger handlade om dryck, kvinnor och bilar, och hans texter var ofta vulgära.

De var också tidvis politiska till sin natur, många av dem riktade sig mot den dåvarande svenska regeringen, som bestod av Moderaterna-Centerpartiet-Folkpartiet och Sveriges Socialdemokrater (Högre respektive Labour-partierna).

Raggarmusik, som han framförde, var också en populär genre för honom att framföra. Norstedt hade också en andra identitet, E. Hitler, som var ännu mer vulgär.

Innehållet som han producerade under denna pseudonym sträckte sig från excentriska eller till och med barnsliga inspelningar som “E.Hitler skiter” (en inspelning av hans egna tarmrörelser) till sexuellt explicit material. E. Hitler-inspelningarna fanns bara på kassettband, som kunderna fick beställa direkt från Norstedt via posten.

Han hade dock en mer subversiv humor ibland också. Till tonerna av hans “Mera brännvin!” uppmuntrade han sin publik att dricka vodka och bli lika berusad som han själv var under sina framträdanden när han var på turné

Han producerade också seriösa rockabillylåtar med en bestämd 1950-talssmak i sin egen studio, som han döpte till Studio Ronka och som han ägde (ronka eller runka är svensk slang för onani, liknande wanking på engelska).

Det var han som spelade majoriteten av instrumenten. Mats Olsson var ett vanligt mål för negativ pressbevakning, särskilt från tidningen Expressen.

Som svar skrev Norstedt ännu mer kränkande låtar, som “Kuken stör p Mats Olsson” (Mats Olsson har ett hårt slag), “Mats Olsson är en jävla bög” (Mats Olsson är en jäkla bög) och “Mats Olsson springa (Mats Olsson väcker kuk).

Enligt rapporter hävdade han att oavsett vad han uppnådde så var det aldrig tillräckligt bra för kritikerna att acceptera honom.

Eddie meduza död

Meduza är också känd för att vara det första inspelade framträdandet av den framtida hårmetallgitarrhjälten John Norum (Dokken, UFO, Europa), som dök upp på två av hans album och spelade på båda hans album.

Det var under en intervju med Aftonbladet i fredags som ämnet begravning kom upp, och sanningen kom ut.

Jag fick rätt även i rättssalen, men eftersom jag inte stötte på honom i snen utan snarare i Kosterfjorden kunde jag inte berätta om det för det är en dålig idé att stöta på någon på en illa namngiven plats. Anders Nordstedt, i tal med KvP, säger dock att ärendet är preskriberat.

Fans kommer nu att kunna besöka Eddie Meduzas ödesdigra Småland och resa i karavan till Bohuskusten för att bevittna hans återuppståndna liv.

Att det är mitt smultronställe, och det faktum att jag vet att farsan skulle njuta av det där uppe i sin himmel, fick mig att kalla Koster. Anders Norstedt säger att han är bekymrad över att hans beundrare tar en tur med Kosterfärjan för att rehabilitera sin fallna hjältes hjälte.

Eddie meduza död 17 JAN 2002

Eddie meduza död