Van dijk längd

Van dijk längd |Van Dijk var produkten av en holländsk far och en surinamisk mor, och han föddes i Breda. När han var yngre spelade han fotboll varhelst han kunde, inklusive på gatorna, i betongburar och senare i tävlingar som hölls på lördagsförmiddagar. Medan han gick på Willem II-akademin för sin fotbollsträning, arbetade han deltid som diskmaskin för att komplettera sin inkomst.

Van Dijk flyttades till en central defensiv position 2008, vid 17 års ålder, när han växte i höjd med cirka 18 centimeter. Dessförinnan hade han tidigare varit högerback, men han var inte effektiv i den här rollen.

Edwin Hermans, som var reservchef för Willem II vid den tiden, ansåg att Van Dijk hade “för många gränser”, vilket hindrade honom från att bryta sig in i den första truppen. Detta var sant trots att Van Dijk hade flyttat positioner och upplevt fysisk tillväxt.

Van dijk längd
Van dijk längd

2010 blev han scoutad av den tidigare holländska landslagsspelaren Martin Koeman, som arbetade för FC Groningen vid den tiden, och han slutade med en gratis flytt till klubben samma år. Martin Koeman arbetade för FC Groningen vid den tiden.

Van dijk längd
1.93 M

Tränarstaben i Groningen trodde först att Van Dijk var “övertrött” till följd av sin överdrivna speltid med Willem II:s akademi och reservlag. Detta gjorde att Van Dijk hade svårt att ta sig in i Groningens a-lag.

Den 1 maj 2011 debuterade han med klubben i en proffsmatch mot ADO Den Haag. Han kom in som ersättare för Petter Andersson i den 72:a matchminuten och hjälpte klubben att vinna med 4–2. Den 29 maj gjorde han sin första start för Groningen och gjorde sina första professionella mål, och gjorde två gånger i en 5–1-triumf i en slutspelsmatch för UEFA Europa League. Matchen var mot samma motstånd som hans första professionella match.

Van Dijk gjorde 23 matcher i ligan för Eredivisie-sidan under Eredivisie-säsongen 2011–12. Den 30 oktober 2011 besegrade klubben Feyenoord med 6–0, och Van Dijk gjorde sitt första mål i grundserien för klubben under den matchen.

Ett personligt bakslag för honom inträffade under kampanjen när han, kort efter att ha firat sin 20-årsdag, skickades till sjukhuset med symtom på bukhinneinflammation och njurförgiftning. Han stannade där i flera dagar.

Van Dijk avslöjade senare att han varit nära att dö till följd av den medicinska nödsituationen, och att sjukhuset till och med hade gått så långt att de bett honom att skriva under ett “slags testamente” i händelse av att han gick bort. Sjukhuset hade gått så långt att de bett honom att underteckna ett dokument i händelse av att han dog.

Det slutade dock med att han åkte tillbaka till Groningen, där han fortsatte att imponera under nästa säsong. I slutet av säsongen, när det stod klart att Van Dijk hade “växt ur” klubben, gjordes han tillgänglig för ett antal större Eredivisie-klubbar, varav en var Ajax; dock beslutade alla dessa klubbar inte att värva honom.