Jane Björck Sjuk

Jane Björck Sjuk |Jane Bjorck, även känd som Jane Katarina Bjork, föddes i Fagersta, Sverige, den 10 april 1961. Hon är programledare för SVT och arbetar på sportredaktionen där. Bjorcks juridiska namn är Jane Katarina Bjork. 1987 gjorde hon resan till Stockholm och började arbeta på SVT redan samma år.

Utöver det har hon jobbat som radiovärd i Örebro. Programmen Sportnytt och Sportspegeln har båda Jane Bjorck som aktiv deltagare.

Förra veckan gick tiotusentals kvinnliga journalister till Twitter med hashtaggen #timeout för att prata om sina erfarenheter av sexuella trakasserier, övergrepp och elaka kommentarer.

Nu har även den mångårige reportern och sändaren för SVT-sporten Jane Bjorck tagit beslutet att ge sin sida av historien.

“Jag gick med på fotbollsarenan för de små pojkarna, de unga pojkarna och slutligen männen med en rasande entusiasm för mitt spel,” sa han. “Jag hade en brinnande eld för min fotboll.” Med envishet har jag stannat där. I ett mer djupgående inlägg på sitt Instagramkonto förklarar hon att hon har arbetat “som frilansare på en tidning, på lokalradion och nu de senaste 30 åren på TV-Sporten/SVT Sport.”

Jane Björck Sjuk
Jane Björck Sjuk

Hon konstaterar att läsning om alla hennes arbetskamraters upplevelser fyller henne med enorm ångest, och hon erkänner också att hon själv har blivit berörd av situationen.

Jane Björck Sjuk
mer information uppdaterar snart om

“De grova påtagliga övergreppen har undvikits mot mig”, uppgav den tilltalade. Däremot har jag, tillsammans med väldigt många andra, blivit utsatt för behandling som är både obehaglig och förödmjukande.

Det har inte gått så många år sedan det äntligen tog slut, men hon frågar mig fortfarande: “Är du verkligen intresserad av fotboll?” i en mängd olika miljöer och sammanhang. “Är du verkligen intresserad av fotboll?” hon skriver till mig.