Harald Treutiger Längd

Harald Treutiger Längd |Efter att han hade presenterat den svenska preliminära omgången fortsatte han att vara värd för Eurovision Song Contest 1992 tillsammans med Lydia Capolicchio. Efter det blev han programledare för några spelprogram på svensk tv. Från och med 1997 var han värd för det första avsnittet någonsin av dokusåpan Expedition: Robinson.

Efter att ha gjort några korttidstjänster i Göteborg och Stockholm fick han möjlighet att börja sin karriär på SVT Malmö, där han höll kontakt mellan åren 1982 och 1992. Han började sin tid där som reporter för samhällsprogrammet Magazinet (med Jan Guillou som programledare).

1989 bad “ett av de där Lasse Holmqvist-programmen” att studioreportern Treutiger skulle lämna kvällens nyheter och väderrapport när programmet avslutades. Treutiger gick med det tillvägagångssätt som var mindre typiskt på den tiden, som var att bara sitta ner med de andra personerna i studion och förklara vad som hade hänt.

Harald Treutiger Längd
Harald Treutiger Längd

Efter det levererade han väderprognosen med hjälp av en flanellgraf som innehöll självhäftande moln och solar på ett sätt som påminde om Kurt Olsson. Efter det gav TV-stationens ledning Treutiger möjlighet att övergå till en roll som programledare nästan omedelbart efteråt.

Harald Treutiger Längd
mer information uppdaterar snart om Harald Treutiger Längd

Treutiger har varit ansvarig för showerna 24 Karat (1990–1994), Melodifestivalen och Eurovision Song Contest för SVT (1992). Han var programledare för SVT:s tävlingsprogram Rena rama sanningen 1993 till 1998, och han var också den första programledaren för SVT:s nya tävlingsidé, Expedition: Robinson,

1997 och 1998. Under tiden som han ägnade åt underhållningsprogram för SVT, Treutiger blev känd för en rad saker, varav en var hans personlighet som en lång och rank göteborgare som använde fraser som “Okej, okej?”

1998 lämnade Harald Treutiger SVT för TV3 . På den kanalen var han med i flera program, inklusive “Guinness Record TV” och “Jakten p okenguldet”, bland andra. Det andra avsnittet var dock ett sådant misslyckande för publiken att det hade en skadlig inverkan på Treutigers karriär inom tv.Senare arbetade Treutiger dock för program som visades på TV4 och TV4 Plus. Några av dessa program är Lingo, Sportjeopardy, Full tray och Bingolotto.