Hur Länge Spelar Håkan Hellström

Hur Länge Spelar Håkan Hellström |En plats där nygifta kan glädjas åt sin kärlek medan andra som nyligen blivit dumpade kan försöka laga sina krossade hjärtan.

Hellström intar naturligtvis mitten av scenen och är beredd att fängsla publiken när som helst. Huvudpersonen stormar in precis när The Tallest Man on Earth öppnar konserten med sin egen underbara tolkning av “Too late for Edelweiss”.

Han börjar sedan sjunga, “Alla önskningar är uppfyllda” när han går ut på scenen, utför några piruetter och slänger av sig hatten.

Den tredje av fyra konserter som Ullevi anordnar får en lika imponerande start som de två som kom innan den, komplett med konfetti och en artist som efter bara första låten har tagit på sig så mycket att man undrar hur han kommer att bli. klarar av allt.

Medan publiken sjunger “Din tid kommer” ord för ord, gör Hellström ett galet streck runt scenen och slår luften i ett försök att få deras uppmärksamhet. Han blickar ut över det täta folkhavet med en ständig spänning i blicken, och när andan går lämnar han stora delar av låten till sin publik.

Hur Länge Spelar Håkan Hellström
Hur Länge Spelar Håkan Hellström

Det finns dock några extraordinära händelser som får ens hjärta att hoppa över tre eller fyra slag.Som den ursnygga och arrangerade låten “Nordhemsgatan leder rakt in i himlen”, som är en låt som borde finnas i Hellströms Hall of Fame, åtminstone i denna magnifika tolkning. Eller när Lykke Li svävar in i “Jag vill ha allt” och uppmärksammar den underskattade låten som är undangömd i en avskild del av Hellstroms diskografi.

Hur Länge Spelar Håkan Hellström
August 26, 2022

Men i slutändan är “Valborg” den som får allt till ett lyckat avslut. Stjärndammet som Hellström sprider tillsammans med Göteborgsoperans orkester blir ett mästerverk, en avslutning som är felfri och häpnadsväckande i sin skönhet. Bara för ikväll, om det var möjligt att gifta sig med en låt, skulle jag välja den som min partner.

Det gör ingen skillnad att du säkert redan hört namnet “Valborg” tusen gånger tidigare. Efter detta är du fri att spela den och lyssna på den ytterligare tio tusen gånger.

Konserten är ingalunda ett modernt mästerverk; precis tvärtom.Det är dock fortfarande en upplevelse som ingen annan svensk artist kan mäta sig med, både vad gäller det visuella och musiken.

Det vore löjligt att påstå något annat.Vi har fortfarande spenderat ovanligt mycket tid i Oscars utmärkta studio med att jamma och spela. Samma som när vi var i tonåren och sågs bara för att spela musik tillsammans eftersom vi inte var i närheten av några konserter.

Därför har vi alltid musiken i bakgrunden. Utöver detta spelar jag musik så högt jag kan genom både hörlurar och högtalare för att få in kraften i huvudet. Jag hoppas att du också har en pålitlig kraftkälla.

Vi planerar att börja bygga på Ullevi under sommaren 2022 och jag tvivlar inte på att det kommer att genomföras med ännu mer hjärta än tidigare. Den här regeln gäller inte bara för de konserter du just nu går på, utan den gäller även för allt annat. Jag tror att sommaren 2022 blir tiden då allt kommer att märkas mer. Och efter detta, förhoppningsvis resten av mitt liv.

När vi äntligen kommer undan denna situation, kommer kanske början på en ny dekadent och dionysisk njutningsålder att ha kommit. En fräsch och välmående era av 20-talet. Jag skulle vilja tro att det är så. Och oavsett omständigheterna kommer jag i så fall att delta i allt. När vi går upp på scenen 2022 skulle jag också uppskatta om ni alla kunde räcka upp händerna. Så vi får luft under främmande vingar. Och kan flyga igen. Eller helt enkelt flyta lite.