Erika Jureskog

Erika Jureskog |Och ögonblicket har kommit ännu en gång. Den här gången ska vi baka.Även om jag tycker väldigt mycket om att laga mat, är bakning där min passion verkligen finns. Det är min stora passion, förklarar Erika Jureskog.

Hon hävdar att det nästan är som att en talang för bakning går i arv.Både vår mamma och vår mormor har alltid haft en passion för bakning. Säger Erika,

“När vi åkte och hälsade på mormor och morfar var det alltid tårtkalas och man fick hjälpa till att lägga glasyren på kringlorna och vara med när mormor bakade.” Erika fortsätter: “När vi åkte och hälsade på mormor och morfar var det alltid tårtkalas, och man fick hjälpa till att lägga glasyren på pretten.

Erika Jureskog
Erika Jureskog

Enligt Erika Jureskog är hennes mamma och mormor de mest inflytelserika personerna i hennes liv i detta avseende.

Erika Jureskog
41 ar

Hon avslöjar uppgifterna om att hennes bror Johan Jureskog inte fått de bakre generna från sin mamma.

Hon svarar: “Han kanske inte är så förtjust i att baka, men han lagade alltid det här brödet när vi var barn, och jag minns att vi satte oss ner och åt det på eftermiddagarna med fruktansvärt mycket smält smör på”, och då skrattar hon. — Han hade ett bröd som han alltid bakade när vi var små.