Sara Wimmercranz Familj

Sara Wimmercranz Familj Sara Evelina Wimmercranz är en svensk affärskvinna, entreprenör och investerare. Hon föddes den 6 juni 1980 i Elmhult, som ligger i Kronobergs län i delstaten Småland. Tillsammans med Susanne Najafi var hon 2016 en av grundarna av e-handelsföretaget Footway. 2016 var de två också med och grundade riskkapitalbolaget BackingMinds.

I SVT-programmet Draknast, som sänds hösten 2021 och 2022 kommer Sara Wimmercranz att spela en av de fem drakarna.

XO Foundation är en organisation som grundades 2018 av Sara Wimmercranz, Susanne Najafi, Conni Jonsson (EQT), och Claes Dahlback. Stiftelsens uppdrag är att uppmuntra och underlätta utövandet av entreprenörskap, samt att bredda tillgången till sådana möjligheter.

Efter en mandatperiod som Investment Manager på The Springfield Project, startade Sara Wimmercranz 2016 riskkapitalbolaget BackingMinds tillsammans med kollegan Eleven-entreprenören Susanne Najafi. Målet med BackingMinds är att hitta företag att investera i utanför de traditionella entreprenörsnätverken i Stockholm.

Sara Wimmercranz Familj
Sara Wimmercranz Familj

Fonden ansvarar för förvaltningen av ett flersiffrigt miljonbelopp som tillförts av investerare som VD:n för H&M, Karl-Johan Persson, och arvingarna till Stena Line-förmögenheten. BackingMinds belönades nyligen med Spotlight Award av Diversity Impact Awards.

Sara Wimmercranz Familj
mer information uppdaterar snart om Sara Wimmercranz Familj

Dessutom har Sara erkänts som en av de mest inflytelserika teknikinvesterarna i Sverige av Dagens Industri, en Supertalang av Veckans Affarer, Årets Mama av publikationen Mama, och en av de mest kraftfulla kvinnorna i näringslivet av Veckans Affarer. BackingMinds grundades av Sara.

Sara Wimmercranz tillbringade sina uppväxtår i Småland och det var där hon bildade övertygelsen om att det är inarbetat i det mänskliga psyket att hitta lösningar på utmaningar med bibehållen humor. Hon tar oss med på en resa som började med stenplockning i Småland och avslöjar anledningen till att lantis är det nya som alla pratar om.

Hör Sara diskutera sin karriär som entreprenör, inklusive hennes prestationer och besvikelser, men viktigast av allt om kraften i att vara en outsider och hur andras fördomar kan erbjuda nya affärsmöjligheter.

Det var jävligt gott! Nu när de blir äldre börjar de yngre barnen tappa sitt behov på sina föräldrar. De lägger ut kläder dagen innan och trampar iväg till skolan. Det är anmärkningsvärt hur snabbt man går från att behöva göra allt till att de kan göra allt på egen hand och säga “hej då mamma.”

Sara och hennes man Jon är föräldrar till tre av sina barn. Erik, 10, Anna, 8 och sedan Sofia, 1.När du delar ditt liv med en speciell person, har du en ny uppskattning för hur snabbt tiden går. Ingenting med att vara runt henne känns onaturligt; tvärtom är det väldigt mysigt. Du är medveten om att de rastlösa nätterna snart tar slut, men Sara kommer vara den första att erkänna att inte ens sömnbristen har känts som en särskilt svår utmaning.

Nej. Jag vill tro att jag hade ett öppet sinne om att bli mamma och hur det skulle påverka mig. Jag har anpassat mig ganska bra till att bli efterfrågad av någon. När jag blev mamma trodde jag inte att min karaktär skulle passa bra för rollen, men det visade sig vara en välsignelse.

Det är uppenbart att jag knappt har tid att äta eller besöka toaletten i lugn och ro, precis som alla andra, men ändå kommer jag på mig själv att undra: Vem är jag om jag inte kan ge av mig själv på den här lilla tiden? Jag har funderat på att det faktum att jag inte kan göra något annat än att amma under överskådlig framtid är helt acceptabelt.