Prinsessan Diana Längd

Prinsessan Diana Längd |Diana Spencer var det yngsta barnet som föddes till John Spencer, 8:e Earl Spencer, och Frances, född Burke Roche, hans fru. Frances var dotter till familjen Burke Roche. Därför var Diana en ättling till flera engelska regenter, inklusive Charles I, Charles II och James II.

Hon föddes den 1 juli 1961 i Park House, Sandringham, Norfolk, England, och döptes den 30 augusti 1961 i St. Mary Magdalene av biskopen av Norwich. Hennes födelseort var England. Hon var det fjärde barnet som föddes till paret. Hennes äldre systrar,

Sarah och Jane, är båda födda åren 1955 och 1957, och hon hade även en äldre bror som föddes 1960 men gick bort samma år. Den 20 maj 1964 föddes Dianas yngre bror Charles, vilket gjorde honom till den nuvarande Earl Spencer. Han föddes tre år efter att Diana gjorde det.

Dianas mamma tog henne och hennes yngre bror Charles till London, där de bosatte sig i en lägenhet i Knightsbridge, efter att hennes föräldrar skildes 1969. Skilsmässan var resultatet av Lady Althorps utomäktenskapliga affär med Peter Shand Kydd, arvtagaren till en stor tapetindustri.

och ägde rum som en följd av affären. Under julhelgen reste barnen och deras mor tillbaka till Norfolk, där Lord Althorp vägrade att tillåta dem att återvända till London med dem. Istället sökte han ensam vårdnad om barnen genom domstolssystemet.

På grund av det faktum att Frances egen mamma vittnade mot henne under vårdnadsstriden, valde domaren i slutändan att ge ensam vårdnad om barnen till Dianas pappa. Lord Althorps andra äktenskap ägde rum den 14 juli 1976, när han gifte sig med Raine, grevinnan av Dartmouth.

Raine var enda barnet till den välkända författaren Barbara Cartland. Under den här tiden delade Diana sin tid mellan att bo med sina föräldrar, omväxlande mellan sin mamma och sin pappa.

Prinsessan Diana Längd
Prinsessan Diana Längd

Den 9 juni 1975 fick hennes far titeln Earl Spencer tillsammans med familjens säte i Althorp, och hennes mor flyttade till Skottland vid den tiden. Diana hade samma förhållande till sin styvmor som resten av hennes syskon: det var ansträngt.

Prinsessan Diana Längd
1,78 m

Som fastställdes tidigare var prinsessan Dianas höjd identisk med prins Charles. Hon var 5 fot och 10 tum lång, vilket gjorde henne längre än den typiska brittiska damen, som, enligt BBC, är 5 fot och 3 tum lång i genomsnitt. Man trodde tidigare att prins Charles var lika lång som sin fru, men det är konstigt att han på många officiella bilder verkar vara betydligt längre än hon.

Enligt en artikel publicerad i Marie Claire UK finns det många bilder på Charles och Diana där prinsen av Wales kan ses stå hög över sin fru. När 1981 officiella frimärken gavs ut för att hedra det kungliga bröllopet blev det också en anledning till kontroverser på den tiden

Ett porträtt av paret fanns med på frimärket; Men, som påpekats av The New York Times, nådde Dianas huvud precis Charles haka, vilket gav intrycket att Charles var ett huvud längre än henne. För tillfället var journalister förbryllade eftersom de hade sett och tagit bilder av kungaparet som tittade på samma höjd.

Frågan om prins Charles höjd borde å andra sidan vara ganska okomplicerad och lätt att besvara. Fans av kungafamiljen har nyligen kommit till slutsatsen att det har något att göra med alla fotografier som prins Charles och prinsessan Diana tog av varandra under deras äktenskap på 15 år, som Marie Claire noterade.

Enligt Cohen, i juli 1981, märkte alla att Diana och Charles var lika långa på sitt bröllop. Detta ägde rum i St. Paul’s Cathedral. Å andra sidan upptäckte de en stämpel som visade Charles stå längre än sin fru. Meddelandet släpptes av Buckingham Palace. Det uppgavs att Charles var en tum högre än sin fru, med en höjd på 5 fot, 11 tum jämfört med Dianas höjd på 5 fot, 10 tum.

När man tittar på ett fullängdsporträtt av Charles och Diana är det omöjligt att förneka att de två var nästan lika höga. Detta visas av det faktum att deras knän är på ungefär samma nivå. Och enligt The Mirror, när prinsessan Diana valde skorna hon skulle ha på sitt bröllop, såg hon till att ta hänsyn till hur lång hon var. “Hennes största oro var att hon inte skulle verka mycket längre än prins Charles”, sa skomakaren Clive Shilton om hertiginnan av Cornwall. Dessutom uppgav Shilton att “hon var väldigt lång – 5’10” – därför behövde skorna ha en låg klack.”