Jacob De Geer Förmögenhet

Jacob De Geer Förmögenhet |De Geer började sitt yrkesliv på Tradedoubler, där han var företagets allra första medarbetare. Tillsammans med Carl-Johan Grandinson etablerade han filmtjänsten Ameibo år 2007. Utöver detta etablerade de tre tillsammans med Niclas Froberg mediebyrån Tre Kronor.

2010 grundade han betalningsstartupen Izettle tillsammans med affärsmannen och riskfinansiären Magnus Nilsson. Izettle är en tillverkare av minichipkortläsare och mjukvara för mobila enheter.

Han fick konceptet för iZettle eftersom hans ex-fru, som var i importindustrin för solglasögon, upplevde en inkomstbortfall under en mässa som ett resultat av hennes oförmåga att acceptera kreditkortsbetalningar för konsumenter.

Under 2018 betalade Paypal totalt 19 miljarder svenska kronor för att förvärva verksamheten. De Geer är fortfarande verkställande direktör för iZettle i företagets huvudkontor i Stockholm.

Jacob de Geer är en medlem av den framstående de Geer-familjen. Hans far, bankiren Carl de Geer, och mamma, läraren Christina de Geer, är hans föräldrar.

Jacob De Geer Förmögenhet
Jacob De Geer Förmögenhet

Dessutom har De Geer starka relationer med kronprinsessan Victoria och prins Daniel.Jacob de Geer, som också förvaltar familjegården Stora Wasby slott, har sannolikt inte varit känd i första hand de senaste åren enbart för sin humor. Fastigheten är dock ett populärt turistmål. Men snarare som en flitig vd för ett fintechföretag.

Jacob De Geer Förmögenhet
$145 Million

Izettle, ett företag som hanterar betalningar, grundades av honom för elva år sedan, och han har sedan dess växt verksamheten till ett världsomspännande fenomen. Efter att ha startat företaget sju år tidigare lyckades han och hans medgrundare Magnus Nilsson sälja det till den amerikanska betalningsjätten Paypal för en summa av 19 miljarder svenska kronor.

Jacob de Geer var en del av affären som gjordes. När nya ägare tar över ett företag är det vanligt att de uttrycker en önskan om att behålla företagets kärnanställda ombord i åtminstone några år till.

Men nu när deadline nästan är ute har Jacob de Geer börjat oroa sig för åren som kommer.

“Min mandatperiod som VD för Izettle upphörde i slutet av juni, och från och med det datumet har jag börjat avveckla mitt deltagande i företaget. Dessutom närmar sig mitt uppdrag på PayPal sitt slut, och jag känner att det är dags för mig att gå vidare till andra saker”, delade han med Breakit.

Vi träffar Jacob de Geer på plan 16 i bostadshuset Norra Tornen, som för närvarande är Stockholms högsta bostadshus. På uppdrag av den prestigefyllda fastighetsutvecklaren Oscar Properties skapade OMA, som allmänt anses vara ett av de mest prestigefyllda arkitektkontoren i världen, designen för den prestigefyllda skyskrapan som är 125 meter hög.

Jacob, som själv är två meter lång, inspekterar det lyxiga golvet som King har tagit honom till för att få en magnifik utsikt över Europas nya techhuvudstad. King har tagit Jakob dit för att han ska se hur staden utvecklas.

Ända sedan det amerikanska e-handelsföretaget Paypal gjorde sitt största förvärv hittills – Jacob de Geers Izettle – har det aldrig funnits en så nära relation mellan Silicon Valley och Stockholm. Som ett resultat av förvärvet kommer Sverige att ta en ännu mer betydelsefull roll i den globala tekniksektorn. Izettle och Stockholm är mottagare av investeringar från ett av de mest framstående företagen i Silicon Valley.

Jacob de Geer, friherre de Geer, är 43 år och bosatt på Stora Wasby, en gård i Upplands Vasby som varit i den aristokratiska familjen de Geers ägo sedan 1668. Han delar sitt hem med sin sambo och deras tre barn. En industrimogul och bankman från Nederländerna vid namn Louis de Geer var familjens stamfader. Han invandrade till Sverige på 1620-talet och anses av många vara “den svenska industrins fader”.

Jag har alltid varit fascinerad av idén att gå in i affärer för mig själv, att tjäna mina egna pengar så att jag kan starta något eget och ta ansvar för min egen framtid. Jag brukade tycka att det var väldigt roligt att sälja saker, som julpapper eller till och med klippa gräsmattan hos en granne, när jag var liten.

Efter att klasserna avslutats varje dag gick jag över från friidrottsvärlden till företagsvärlden genom att arbeta som tennisinstruktör. När jag var liten minns jag bara att jag var intresserad av affärer.