Mikael Persbrandt Ung

Mikael Persbrandt Ung |Han är mest känd i Tyskland för sin gestaltning av polisen Gunvald Larsson, vilket han gjorde i kriminalserien Inspektör Beck – De nya fallen fram till femte avsnittet av den femte säsongen. Han lämnade rollen som Gunvald Larsson i slutet av det femte avsnittet av den femte säsongen. Dessutom känner många i Sverige igen honom för hans arbete som skådespelare på Dramaten.

Med början i mitten av 1980-talet började Mikael Persbrandt sin karriär inom teatern. 1990 fick han sitt första filmerbjudande. Persbrandt tillkännagav sin avgång från Kungliga Dramatiska Teatern den 13 oktober 2007, med hänvisning till svårigheter att jonglera sitt arbete i tv och filmer med sina åtaganden på scenen.

Efter att ha varit knuten till organisationen tidigare fungerar Mikael Persbrandt nu som officiell ambassadör för UNICEF. Hans utnämning till denna tjänst skedde i november 2006. Persbrandt tjänstgjorde i denna egenskap fram till den 30 mars 2011. Orsakerna till att verksamheten upphörde förklaras på en mängd olika sätt, till exempel hur Persbrandt frivilligt avgått från sin tjänst på detta ämbete.

I filmatiseringen av Tolkiens roman The Hobbit i regi av Peter Jackson, spelade han rollen som Beorn under tidsperioden 2013–2014.

Majoriteten av Philipp Moogs arbete med den tyska dubbningen för Persbrandt kan höras.Det var medan han arbetade som statist i Ingmar Bergmans uppsättning av William Shakespeares “Kung Lear” som han först började intressera sig för skådespeleri.

Mikael Persbrandt Ung

I början av 1990-talet hade Mikael en återkommande roll i den kritikerrosade tv-serien Rederiet. Dessutom hade han huvudroller i en rad andra tv-program, bland annat ‘Medicinmannen’, ‘Storstad’ och ‘Den vite riddare’. Dessutom har Mikael en omfattande karriär inom teatern.

Han har samarbetat med regissören Thorsten Flinck i en rad framgångsrika svenska pjäser, bland annat “Tre systrar” och “En säljares död” på Plazateatern. Andra produktioner inkluderar “Mr. The Royal Dramatic Theatre har för närvarande föreställningar av “Puntila och hans man Matti”, “The Good Person of Szechwan” och “Long Day’s Journey Into the Night.”

Andra produktioner på Royal Dramatic Theatre där han har medverkat bland annat “Maria Stuart” (under ledning av Ingmar Bergman), “Don Juan”, “Vildanden”, “Fröken Julie” och nu senast “Måsmåsen”.

Andra verk som Mikael har bidragit till inkluderar huvudroller i de svenska filmerna “Hypnotisören”, “Hamilton”, “Nagon annanstans I Sverige”, “Stockholm East” och “Dag och natt”, varav den senare gav honom en nominering för en Guldbagge Award 2011. Everlasting Moments, som producerades av IFC Films, var filmen för vilken han belönades med Guldbagge Award för bästa skådespelare 2009.

2006 nominerades han för bästa skådespelare på både Bodil (Danmark) ) och Guldbagge Awards för sitt arbete i filmen “Bang Bang Orangutang” i regi av Simon Staho. Hans motspelare i filmen var Lena Olin. Dessutom hade han en roll i filmen “Day and Night” i regi av Staho, som belönades med Silver Hugo Award för bästa skådespeleri ensemble på Chicago International Film Festival. Mikael hedrades med det eftertraktade Ingmar Bergmanpriset från Guldbagge Awards år 2005.

Mikael Persbrandt gick nästan i motsatt riktning och blev expressionistisk målare istället för skådespelare. Efter att ha genomgått skolans konstnärliga utbildning lämnade han in en ansökan till konstskolan, men han blev inte antagen där.

Han var besviken. Som 19-åring höll han en utställning av sina målningar på ett galleri i Gamla stan i Stockholm och enligt honom var alla verk som visades inköpta. Francis Bacon, en av 1900-talets mest inflytelserika figurativa målare, är konstnären som han citerar som en betydande inspiration för honom.

Sanna Lundell, journalist, och Mikael Persbrandt har varit romantiskt inblandade under en längre tid. Igor Edgar föddes i maj 2006, och hans yngre bror, ke Lo, föddes i augusti 2009. Paret har för närvarande två söner tillsammans. Trots detta fortsätter Sveriges mest erkända kändispar att ha separata bostäder.

En känd svensk sångare och författare, Ulf Lundell, är Sanna Lunells pappa. Sanna Lunell är hans dotter.