Annie Lööf Ung

Annie Lööf Ung |Annie Loof tillbringade sin barndom i det lilla samhället Maramo, som ligger norr om staden Varnamo. Hennes nuvarande bostad ligger i Nacka, som ligger utanför Stockholm. Hennes pappa, Hans-Göran Johansson, är medlem i centerpartiet och har en gång varit chef för Varnamos kommunstyrelse. Hon är hans dotter.

Rose-Marie Johansson, även känd som Rose-Marie Johansson (f. Jonsson), var bankrådgivare på Foreningssparbanken i Varnamo. Hennes mamma hade denna position. Hon har varit gift med Carl-Johan Loof, som tidigare hette Carlsson, sedan år 2011. Vid tiden för sitt bröllop valde paret att ge sina barn efternamnet. Parets döttrar föddes 2015 respektive 2019.

Loofs tidiga år präglades av en dubbel passion för fotbollssporten och den politiska processen. Hon var medlem i damfotbollstruppen på IFK Varnamos, där hon spelade fotboll och var juniormålvakt i fotboll. Under sitt sista år på gymnasiet blev hon politiskt aktiv och hösten 2001 gick hon med i Centerpartiet.

Detta hände under hennes sista år på gymnasiet. På Finnvedens gymnasium deltog hon i läroplanen som fokuserade på samhällsvetenskap. 2002 tog hon examen från gymnasiet efter att ha fått högsta möjliga betyg i varje ämne.

Efter sin examen tillträdde hon en tjänst som valombudsman i Jönköpings län för Centerpartiets ungdomsforbund (CUF) inför riksdagsvalet 2002. Hon hedrades med Dag Hammarskjöld-stipendiet sa Hon arbetade som barista på Coffee Republic i London under sommaren 2003. Hennes tid där spenderades där.

Annie Loof ryckte upp sitt liv och åkte till Lund i september 2003 för att hon skulle skriva in sig på juristexamen vid Lunds universitet. Under somrarna 2005 och 2006 arbetade hon ytterligare timmar som juridiskt biträde på Foreningssparbanken i hemstaden Varnamo. Hennes mamma var anställd där som bankrådgivare under samma år.

2006 tog hon en paus från studierna när hon valdes in i riksdagen i valet 2006. Hon avslutade dock senare sina studier vid sidan av jobbet som hon gjorde i riksdagen. Efter att ha påbörjat sin juridiska utbildning i augusti 2001, tog hon slutligen sin juristexamen i augusti 2011.

Som en del av det juridiska utbildningsprogrammet avslutade hon sina valbara specialiserade kurser i kriminologi och statsvetenskap på den första nivån, samt straffprocessen och straffrätten på den andra nivån. Hon avslutade sin utbildning vid Stockholms universitet genom att gå två lektioner där. Hon avslutade sitt examensarbete och skrev på det straffrättsliga området, och hon tilldelades bästa möjliga betyg (AB) för sitt arbete.

Annie Lööf Ung

2008 hedrades Loof med ett stipendium från USA:s ambassad i Stockholm som en del av Young European Leadership Program.

När det gäller partiledare är Sveriges nuvarande förkärlek för yngre kandidater. Två personer, inklusive honom, är nu bara 28 år eftersom Loof är två månader äldre än Gustav Fridolin, som är chef för De gröna. Som ett resultat har den typiska åldern för alla riksdagspartiers ordförande minskat till 41 år, vilket är rekordlågt för Europa; bara Finland har lyckats hänga med i trenden.

En tidigare partiledare för Kristdemokraterna som nu är 73 år och klagade på att detta visar att Sverige inte uppskattar politikers erfarenhet sa att detta visar att Sverige inte värdesätter erfarenhet. Loof kommer att efterträda sin föregångare Maud Olofsson som ekonomiminister i Stockholmsregeringen redan i oktober.

Om detta inträffar kommer Loof att verka ganska urgammalt i gruppporträtten av EU:s ministerråd i framtiden, tillsammans med Philipp Rosler. Jenny Madestam, statsvetare, menar att det inte kommer att bli lätt för den 28-åriga kvinnan att komma överens med sina europeiska kollegor. På grund av att hon är kvinna och är yngre måste hon vara dubbelt så kapabel.

Annie Loof har aldrig varit slösaktig i sitt liv. både toppeleven i hennes Abitur-klass och startmålvakten för hennes IFK Varnamo-lag. När hon fyllde 18 år bestämde hon sig för att sluta spela fotboll och istället bli aktiv i partipolitiken.

Min barndom spenderades på en gård och min far var kommunalråd för Centerpartiet. Som ett resultat av detta var det svårt för mig att rösta på det här partiet. Efter ytterligare fem år hade hon stigit i graderna för att bli vice ordförande i partiets nationella ungdomsgrupp. Efter det katastrofala valet som ägde rum för “Centret” hösten 2010 fick den nyliberala vingklättraren ansvaret att vara ordförande för den panel som skulle satsa

Enligt Loof anser hon att det “är vettigt” att kvalificera sig för föräldraförsäkringen och pensionssystemet på samma sätt som de som är födda i landet. Som en konsekvens av detta förespråkar hennes politiska parti för att sänka inträdeskraven för jobb för att se till att “fler individer som kommer hit börjar arbeta direkt, även som asylsökande”.

Hennes egna ord tyder på att hon inte alltid var så jämn och kontrollerad sina känslor som hon ser ut att vara idag. Hon diskuterar uppriktigt sin första tid som partiledare i sin bok med titeln “Sanningens ögonblick”. Under denna period kände hon sig ofta utmattad och trött och hon fick även hjärtklappning. Hon var då 28 år gammal och hon hade först nyligen utsetts till posten som ekonomiminister i förvaltningen.

Under introduktionen av sin bok i april erkände hon att hon hade “tagit på sig för mycket på en gång”. Men hon hyste aldrig tanken på att ge upp, trots att “det var otroligt jobbigt och jag grät mycket”. Hon kom också närmare sin man, Carl Johann, vid den här tiden, och den utmanande eran “svetsade samman dem”. 2015 väntar Loof sin dotter Esthers födelse, och hon säger att hon “kan se att få många fler barn.”