Håkan Hellström Föräldrar

Håkan Hellström Föräldrar |Hkan Georg Hellström är en svensk sångare och kompositör. Han föddes den 2 april 1974 i Göteborg, och hans fullständiga namn är Hkan Georg Hellström. I början av sin karriär var han medlem i banden Broder Daniel och Honey Is Cool. År 2000 debuterade han som soloartist genom att släppa albumet Can’t Worry About Me i Göteborg.

Sedan dess har Hellström etablerat sig som en av de mest kända och kritikerrosade artisterna i hela Sverige. Han har väckt kontroverser sedan han, enligt kritikernas åsikt, sjunger på ett onaturligt sätt. Låtarna skrivna av Hellström utspelar sig ofta i Göteborgsområdet, som också är scenen för ett antal av hans musikvideor. Texterna till Hellstroms låtar handlar om teman som kärlek, sorg och känslor av isolering.

Liveuppträdanden av Hellström och hans liveband, som inkluderar Simon Ljungman, Oscar Wallbom, Lars-Erik “Labbe” Grimelund, Finn Bjornulfsson, Mattias Hellberg, Nils Berg och Stefan Sporsén, är kända för sin höga energi och får ofta komplimanger.

En av Hellströms kompositioner, “Grdakvarnar och skit,” används som introduktionslåt till Gais hemmamatcher eftersom han är en ivrig supporter av laget och låten spelas där].Mellan åldrarna 12 och 16 var han ordinarie i vänsterbackspositionen för Gais

Sedan början av sin solokarriär har Hellstrom släppt sju album i Sverige , och den svenska tidningen Expressen rapporterade att cirka 400 000 skivor hade sålts redan i oktober 2010. Utöver det släppte han en låt 2005 med titeln “En midsommarnattsdröm”.

Utöver detta är han mottagare av andra svenska utmärkelser, såsom titeln Årets Göteborgsborgare och Lisebergsapplåderna, bland annat. Han har vunnit ett flertal kategorier av Grammis- och Rockbjörnspriserna, samt andra svenska priser.

Runt skolåren gick Hellström, tillsammans med Henrik Berggren och några andra individer, på Göteborgs högre samskola. Det var under denna tid som Hellström hjälpte till att bilda bandet Broder Daniel. Efter det var han trummis för bandet, men han släpptes 1995. Efter ytterligare två veckor erbjöds Broder Daniel ett skivkontrakt av EMI.

Istället var Hellström medlem i ett annat band från Göteborg som heter Honey Is Cool, med vilka han spelade in två album med titeln Focky Focky No Pay och Crazy Love. Under denna tid var han också medlem i bandet Pvels, där han sjöng.

Håkan Hellström Föräldrar
Christina Hellström , Björn Georg Hellström

När Johan Neckvall, broder Daniels gitarrist, lämnade bandet (när? ), Theodor Jensen, bandets basist, tog över gitarrspelandet, tog Hellström tillfället i akt att byta instrument och bli bandets basist. Under gårdagens föreställning togs begreppet familj upp flera gånger. När det var dags för Håkan att framföra en av hans låtar började han med att förklara att när han hade framfört den för sina barn, hade de inte tyckt att den var så bra när han spelade den för dem

Titta, pappa, det här är ingen bra situation. Mitt barn berättade för mig att det hade placerat sig sist i melodifestivalen, och Håkan, som stod på scenen, berättade samma sak för mig.

Så fort musiken startade upptäcktes det att låten i fråga var “Valborg”, och direkt efter det fylldes Ullevi av ett hav av vajande ljus som kom från mobiltelefoner. Det var uppenbart att folket i publiken på Ullevi uppskattade sången mycket mer än vad Hkans son gjorde.

Albumet med titeln Broder Daniel Forever släpptes av Broder Daniel år 1998.Låten “Whirlwind” från albumet Broder Daniel Forever och låten “Underground” från albumet Broder Daniels föregångare fanns båda med på soundtracket till filmen Fucking’m’l, som bidrog till albumets popularitet genom att öka exponeringen.

Sedan, under en period, hördes väldigt lite från någon av bandmedlemmarna, och under den tiden började Hkan Hellström arbeta på några sololåtar. Sommaren 2000 uppträdde Hellström i Göteborgskalaset och Emmabodafestivalen och samtidigt började Sveriges Radio P3 spela sina debutsinglar.

I början av 2002 gav han ut den utökade pjäsen (EP) Luften bor i mina steg, på vilken han gav sina tolkningar av fyra låtar: “Trouble”, “Äntligen på väg”, “Visa vid vindens ängar, ” och “Jag ger dig min gryning.”

To Put It Another Way Det gjordes först tillgängligt för allmänheten i oktober 2002 och möttes av positiva recensioner från både kritiker och publik. Skivan hade ett distinkt brasilianskt inflytande genom hela den. Det är troligt att “Kom igen Lena!”, “The Ugliest Girl in the World” och “Mitt Gullbergs Kaj Paradis” är de tre låtarna från det albumet som är mest kända.

Efter släppet av det andra albumet tog det till februari 2005 innan den tredje skivan, med titeln Confessions of a Colicky Child, blev tillgänglig för köp. En albhm, det är, även om det något avviker från Hkans tidigare verk, omisskännligt en Hkan-produktion.

Ett samlingsalbum med titeln Something Old, Something New, Something Borrowed, and Something Blue släpptes före slutet av 2005. Hellstrom hänvisar till denna skiva som ett samlingsalbum. Albumet tillägnades det uppmärksammade fallet Mns Jenninger, en trettonårig pojke som tog sitt liv efter att ha blivit mobbad i ett antal år och så småningom begått sig själv.