Björn Skifs Familj

Björn Skifs Familj |1962 skapade Björn Skifs sin första musikensemble, som hette Slam Creepers. Efter upplösningen av Slam Creepers 1969, gick Skifs vidare för att bilda ett nytt band som heter Blblus 1972. Blblus är en lek med ordet “blues” och syftar på en skjorta eller blus som bärs av en bonde eller arbetare som är gjord av blått tyg. Som sångare i Blue Swede (en annan ordlek bestående av blått och mocka) hade bandet en cover av Mark James “Hooked on a Feeling” som var nummer ett på Billboard Hot 100-listan 1974.

På hemsidan hemtrevligt.se lägger han upp fotografier från sitt liv fram till nu (han är 73 år). Medföljer en bild som togs på honom och Pernilla när de först blev bekanta. Då var Björn 39 år och Pernilla 21. På grund av detta är det en åldersskillnad på 18 år mellan de två personerna.

“Hon dansade i en show och jag såg senare till att fuska med henne i ett tv-program, där jag behövde en söt raggarbrud som åkte i min sportbil och tuggade tuggummi”, skriver Björn till bilden samtidigt som han beskriver Pernilla som den största kärleken av sitt liv. Björn hänvisar också till Pernilla som den största kärleken i sitt liv.

Eftersom det ena ledde till det andra, bestämde sig Björn till slut för att göra sitt äktenskapsförslag till Pernilla på en krog i delstaten Florida.

En betydande minoritet av människor blev dock överlyckliga över att höra att Björn hade blivit romantiskt inblandad med en mycket yngre kvinna.

“Men åldersskillnaden var något som många lade märke till. Det sades att jag hade gubbsjuka, medan hon ansågs vara en lycksökare”, skriver Björn och säger sedan med några ord, “nästan som en liten kuk till alla som frågade.”

Efter upplösningen av Slam Creepers 1969 började Skifs sin karriär som soloartist. Dessförinnan hade han spelat in duetten “Med varann” med Anni-Frid Lyngstad till sitt album Schiffz!, som släpptes 1975.

Björn Skifs Familj
Oliver Skifs Pernilla Skifs Jonathan Skifs Rosita Skifs

[4] På det första studioalbumet av Chess, som släpptes 1984, kan Skifs höras utföra rollen som The Arbiter. 1985 gjordes en låt med titeln “The Arbiter ” tillsammans med en video tillgänglig. Ett antal demos för albumet spelades också in av Skifs, inklusive en som heter “One Night in Bangkok”, som senare framfördes av Murray Head. Skifs spelade inte rollen när den spelades på scen (i den ursprungliga London-produktionen spelades karaktären av Tom Jobe).

Povel Ramel gav Skifs utmärkelsen Karamelodiktstipendiet 1984.Skifs tävlade i Eurovision Song Contest vid två separata tillfällen, först 1978 och sedan igen 1981, båda gångerna representerade Sverige. Tillsammans med nio andra programledare presiderade han den svenska preliminära omgången av Eurovision Song Contest i 2000-talets Melodifestivalen.

2002 gjorde han en stor hit med låten “Hold My Heart”, som är en svensk tolkning av Peter Hallströms låt Same Ol’ Story. Låten var en cover på Peter Hallströms original. Den var på Svensktoppen i totalt 142 veckor, med början den 27 april 2003 och pågick till den 8 januari 2006.

Skifs uppträdde i den svenska liveshowen En kvall tillsammans i april 2020. Showen sändes i SVT och med avsikt att samla in pengar till de svenska riskgrupperna för covid-19. I slutet av föreställningen framförde Skifs låten “Hll Mitt Hjarta”.

Den 72-årige Björn Skifs och hans 18 år yngre älskling, Pernilla Skifs, har varit gifta sedan 1988, och paret är mer förälskade än de någonsin varit. De två personerna lärde känna varandra genom Pernillas yrke som dansare och till en början kunde de hålla sin relation hemlig. När det blev allmänt känt att de dejtade var många skeptiska till att deras förhållande skulle bestå på grund av den stora åldersskillnaden mellan dem.

Det var ett stort antal olycksskorpor som inträffade där. Medan jag var en äldre man var Pernilla intresserad av att jaga sina rikedomar. Enligt vad Björn Skifs påpekade i en intervju med Aftonbladet, “tror jag att vi någonstans i den diskursen har öppnat ett hål för oss själva.”

Malous verkstad besöks flitigt av Olivers konstverk, och han är konstnär. Hans konst innehåller ofta återkommande element relaterade till musik, såsom dansare och instrument. Är det möjligt att hans uppväxt och den kreativa miljön i hans barndomshem satte igång hans fantasi? Genom hela stycket uttrycker Malou förundran.

Det finns några motiv som jag tycker är väldigt enkla och roliga att arbeta med. Dessa motiv inkluderar: Mina föräldrar gjorde ett fantastiskt jobb med att uppfostra oss. Oliver insisterar på att även om det är vansinnigt så är det sant.

På grund av att båda bröderna Skifs föräldrar arbetade i underhållningsbranschen var pojkarnas vardag allt annat än typisk.

Jag åkte på ett betydande antal turnéer. Har bevittnat min beskärda del av sängfösare på turnébussar och har spenderat enmycket tid att rusa omkring och slänga saker bakom scenen. Han fortsätter med att säga att att kunna besöka sina föräldrar medan de var på jobbet var en väsentlig del av uppväxten, liknande hur det var för många andra människor.