Per Gessle Familj

Per Gessle Familj |1978 var början på Per Gessles yrkeskarriär, som han inledde med bandet Gyllene Tider. Tillsammans med sina barndomskamrater Mats Persson, Micke Andersson, Anders Herrlin och Göran Fritzon etablerade han bandet i Halmstad, där han är född och uppvuxen.

Bandet nådde omfattande framgångar under andra halvan av 1979 med släppet av låten “Flickorna p TV 2”. Under åren 1980 till 1982 var Gyllene Tider utan tvekan en av de mest framgångsrika popgrupperna i Sverige. De hade en rad singlar, tre album som omedelbart blev klassiker och ett antal framgångsrika turnéer i folkparker.

Per Gessle var namnet på Gessles debutsoloalbum som släpptes 1983. Albumet var ett sidoprojekt för Gyllene Tider och spelades in under den tid som de andra medlemmarna i bandet var skyldiga att tjänstgöra i militären.

Gessle ville presentera en mer seriös sida av sig själv på sitt soloalbum, och som ett resultat var låtarna en touch mer stämningsfulla för Ulf Lundell och John Holm än den ungdomliga pop som Gyllene Tider spelade på deras skiva. Detta resulterade i ett musikaliskt avsteg från Gyllene Tiders sound.

Det engelskspråkiga albumet The Heartland Café släpptes av Gyllene Tider 1984. Trots sin titel nådde inte albumet någon större kommersiell framgång. Bandet upplöstes året därpå, och samma år släppte Gessle Scener, hans andra album som soloartist.

Några av låtarna på albumet spelades in innan bandet upplöstes och utvecklades på den stil som Gessle hade skapat på sitt debutsoloalbum. Andra spår på albumet spelades in efter att bandet hade upplösts.

Efter att bandet bröts upp kunde han bara fokusera på sin solokarriär, så han kände sig tvungen att införliva en annan variation av låtar på sitt album. Gessles karriär som artist kastades omedelbart in i ett tillstånd av stor osäkerhet till följd av den dystra försäljningen av Stages.

Runt mitten av 1980-talet kunde Gessle generera mer än bara pengar genom att skriva hela låtar eller bara texter för andra artister och grupper. Ett exempel på detta är låten “Stjarnhimmel”, som han skrev för Elisabeth Andreassen (1983).

Dessutom skrev han låten “Karleken ar evig”, som Lena Philipsson använde för att tävla i den svenska Melodifestivalen år 1986. Låten slutade på andra plats i denna tävling. Men det började se bra ut för Per Gessles karriär igen runt mitten av året 1986, när han och Marie Fredriksson gick samman för att bilda popduon Roxette.

1999, med anledning av Per Gessles 40-årsdag, fick han sällskap av Gabriel och sa.Å andra sidan har Per Gessle inte fört det stereotypa livet som en rockstjärna; snarare har han tillbringat större delen av de senaste tre decennierna gift med sin fru Sa Nordin Gessle. Bröllopet ägde rum 1993, vilket innebär att paret har varit gifta i totalt 28 år nu.

Per Gessle Familj
Åsa Nordin,Gabriel Titus Gessle,Gunilla Gessle,Bengt Gessle

Det är troligt att den enda anledningen till att det blev framgångsrikt är att vi är ganska lika men ändå olika. Vi är en bra match för varandra. Jag kan inte se mitt liv utan henne. Även om vi ibland har olika synsätt har vi aldrig haft några större meningsskiljaktigheter sinsemellan. Det handlar om de minsta detaljerna. I en intervju med Aftonbladet diskuterade Per Gessle förhållandet och nämnde valet av skor eller något i den stilen som exempel.

Gabriel Titus Gessle, barnet som Per och sa välkomnade till världen 1997, är nu vuxen. Gabriel, som nu är 24 år och folkbokförd i Halmstad, har fattat ett beslut i sitt liv som är helt olik hans fars. Istället för att göra karriär inom musiken är han just nu inskriven på datavetenskapsprogrammet vid Kungliga Tekniska Högskolan och är aktiv inom e-sporttävlingar.

Den demografiska målgruppen är extremt ung och otålig. Någon sa en gång att den typiska längden på en låt som spelas på Spotify är 25 sekunder. Detta indikerar att det kommer att finnas teasers för varje produktion. Om dessa antaganden bestämmer hur popmusik borde vara, då blir hela konceptet omtvistat. Det kommer bara att vara att tänka i förutbestämda mönster.

Gessle föreslår bildandet av en ny kommersiellt framgångsrik popgrupp som liknar Oasis eller Blondie “som Max Martin inte har skrivit låtarna för.”

I slutändan är det meningen med uttrycket som avgör händelseförloppet. Om du inte känner vad du sjunger kommer det inte att synas i musiken. Även om det kanske inte alltid är självklart så har det å andra sidan ett autentiskt sound, till skillnad från dagens hitmusik, som kräver att allt är autotunat. Den absoluta renhetsproceduren som används resulterar i att allt låter extremt sexuellt saknat.