Haaland Längd

Haaland Längd |Haaland föddes den 21 juli 2000 i Leeds, England. Vid tiden för Haalands födelse deltog hans far, Alfie Haaland, i Premier League med Leeds United. Haalands mamma var sjuksköterska. År 2004, när han bara var tre år gammal, flyttade familjen till Bryne, Norge, hans föräldrars hemstad.

Som ung deltog Haaland i en mängd andra sporter förutom fotboll, inklusive handboll, golf och friidrott. Han började spela fotboll i ung ålder.

Det sägs att när han var fem år gammal satte han världsrekord för sin åldersgrupp i stående längdhopp med en inspelad distans på 1,63 meter 200

Vid fem års ålder började Haaland sin fotbollsträning vid akademin i sin hemstadsklubb, Bryne. Under säsongen 2015–2016 imponerade han när han spelade för Brynes reservlag genom att göra arton mål på fjorton framträdanden.

I maj 2016 sades Bryne manager Gaute Larsen upp från sin position, och ungdomstränaren Berntsen upphöjdes till positionen som vaktmästare. Interimschefen, som tidigare hade ett nära samarbete med Haaland i andra unga lag, gav den femtonårige spelaren sin första start tre månader innan han blev sexton år. Den 12 maj 2016 gjorde han sin debut när han spelade för Ranheim i en match i den andra klassen 1. division.

Haaland användes till en början av Berntsen som ytter; men efter några matcher flyttade Berntsen Haaland till anfallspositionen, vilket är Haalands föredragna position. Haaland erbjöds en rättegång av tyska klubben 1899 Hoffenheim, trots att han inte gjorde mål under sin breakout-säsong på Bryne. Så småningom flyttade han till Molde för att spela under Ole Gunnar Solskjaer, som var Moldes manager på den tiden. Under sitt sista år på Bryne dök Haaland upp i totalt sexton matcher.

Den 1 februari 2017 meddelade Molde att de hade skrivit på Haaland, som var 16 år.Den 26 april gjorde han sin debut för klubben i en norsk cupmatch mot Volda TI. Han gjorde det första målet i sin professionella karriär i 3–2-segern.

Den 4 juni gjorde Haaland sitt första framträdande i Eliteserien, vilket var en match mot Sarpsborg 08, och kom in som ersättare i den 71:a minuten. Haaland gjorde det matchvinnande målet för Molde i den 77:e minuten, drygt en minut efter att ha fått ett gult kort för ett regelbrott som begåtts på spelplanen. Detta var Haalands första mål i ligan.

Den 17 september gjorde han sitt andra mål för säsongen, vilket visade sig vara matchvinnaren i en seger över Viking FK som slutade med 3–2. Efter matchen uttryckte Haalands lagkamrat Björn Bergmann Sigurarson sitt ogillande över sättet att Haaland firade sitt mål genom att peka det i riktning mot Viking-fansen. Efter att ha gjort tjugo matcher för Molde under sin första säsong där, avslutade Haaland året med fyra mål.

Även om det bara var en träningsmatch verkade norrmannen nöjd med hur det gick. Nu när den matchen har gått igenom kommer anfallaren att flytta sin uppmärksamhet till nästa i staden. “Det var underbart att ha gjort ett riktigt test innan matchen mot Liverpool nästa vecka,” sa Haaland.

Community Shield-finalen kommer att äga rum på följande lördag, och kommer att ställa de engelska mästarna mot de röda, som leds av huvudtränaren Jürgen Klopp. En vecka senare reser Manchester United till West Ham United på öppningsdagen för Premier League.

1.95M

Som är typiskt för Haaland, utstrålade hon en känsla av självsäkerhet genom hela presentationen. Den 21-årige spelaren avslöjade sin nyckel till framgång genom att säga: “När jag har roligt gör jag mål och sedan vinner jag matcher”, vilket är en enkel förklaring av hans vinnande formel.

Under Champions League-säsongen 2020–2021 fick Haaland möjlighet att se hur det är att tävla mot Manchester City. Det engelska laget besegrade BVB i tävlingens kvartsfinal. Haaland kunde inte delta i betydande delar av spelet som ett resultat av stadsförsvarets ansträngningar. Anfallaren mindes, “Plötsligt kunde jag inte få kontakt med bollen under de kommande 25 minuterna.”

Haaland har alla egenskaper hos en komplett mittanfallare, inklusive ett imponerande målrekord och ett rykte som en av de bästa spelarna i världen. Han utnyttjar sin enorma omfång för att hålla uppe handlingen och involvera andra människor.

Han besitter snabbheten och den skickliga rörelsen att komma bakifrån, förmågan att dribbla och skapa, och mångsidigheten att göra mål med antingen fötterna eller huvudet. Han kommer vanligtvis från en djupare position för att samla bollen för att hjälpa sitt lag att bygga spel. Han kommer ofta att försöka sprida bollen brett för en lagkamrat innan han byter riktning och rusar mot målet. Han kommer emellanåt att gå för långt bakom försvaret för dem

att följa honom, och som ett resultat är han tillräckligt medveten för att kunna snurra på bollen och skapa när han är i en position där han är vänd framåt. I straffområdet gör han snabba, vassa rörelser för att upptäcka en öppning för en lagkamrat att försöka hitta honom i rymden. Dessutom kan han ändra linjen som han springer på och accelerera in i det utrymmet, vilket gör det extremt svårt för försvarare att läsa honom och därför ger honom en fördel.

När han spelar med ryggen mot målet har han en god förståelse för hur han ska använda sin kropp för att skydda bollen medan han försöker få kontroll över den. På grund av sin fysiska skicklighet är han kapabel att återta bollinnehavet när hans sida är under intensiv press. Dessutom, efter en rensning, kan han ge sitt lags försvarare lite andrum.

När Haaland vandrar mot den vänstra insidan av kanalen lyser hans kreativa sida genom det ljusaste. Hans primära mål är att alltid få ett skott av, men han har också visionen och skickligheten att välja ut en försenad löpning från mittfältet. Hans förmåga att snabbt bära bollen bidrar också till lagets totala kreativitet, särskilt under kontringen.