Edvin Ryding Mamma

Edvin Ryding Mamma |Ryding gjorde sin skådespelardebut i tv-serien Mannen under trappan 2009 vid fem års ålder.

Sedan dess har hon medverkat i en mängd olika produktioner, inklusive Froken Frimans krig, Kronjuvelerna, Stig-Helmer-historien, Nobels testamente och flera andra filmer om Annika Bengtzon, som producerades 2011.

Förutom att ge rösten till huvudkaraktären i den svenska och danska animerade långfilmen Journey to the Kingdom of the Feather King fanns hans röst även med i Sveriges Radios julkalender. Alla barn firar jul. I filmen Biciklo – The Superbike, som släpptes 2013, spelade han huvudrollen i Valle. Han spelade huvudrollen i miniserien Lars dagbok som visades på Unga radioteatern 2013 och 2014.

Sedan 2015 har han varit en del av den svenska tv-serien Gsmamman, i rollen som yngste sonen Linus Ek. Dessutom rollades han som Sylvester Silfverhielm i SVT:s berömdajulkalender Storm p Lugna gatan 2018, som släpptes 2018. Forbes inkluderade honom på sin lista över 30 under 30 i kategorin Underhållning år 2022. 2022 arbetade han på Sveriges Radio som sommarvärd där

År 2021 var prins Wilhelms roll i tv-serien Young Royals katalysatorn för Edvin Rydings genombrott på den internationella scenen. Han bidrog till utvecklingen av karaktären Prins Wilhelm i showen och drog inflytande från sina egna erfarenheter för att göra det.

Efter premiären av serien såg han en ökning av antalet personer som följde honom på den sociala medieplattformen Instagram, som gick från 20 000 till 1,2 miljoner.

Individuella handlingar av tapperhet kan också betraktas som handlingar av mod. När jag utmanar mig själv med nya erfarenheter känner jag mig ibland vågad. När det gäller att ha moralisk styrka, har jag säkerligen mycket utrymme för förbättring. Men jag ska börja jobba på det!

Möjligheten att hedra “sanna hjältar” var Edvins högsta prioritet på Svenska hjältegalan och han såg fram emot det väldigt mycket.

Edvin Ryding Mamma
Carin Thiel

Samhällsmedlemmar som verkligen gör något för att förbättra saker för andra. Och att vara till tjänst för andra. Det är bra att säga. Jag kan inte vänta med att få tag på några av dem!

I Netflix-serien Young Royals spelar Edvin Ryding rollen som prins Wilhelm. Efter att ha hamnat i bråk i en klubb skickades Wilhelm, som är tvåa i raden till den svenska tronen, till Hillerska internatskolan. Hillerska var känt för sin strikta disciplin. Där blir han kär i en annan elev som heter Simon, och han finner sig själv delad mellan sitt ansvar och sina känslor för Simon. Edvin gör sin debut som huvudkaraktär i en Netflix originalserie med denna del. [Netflix]

I programmet Young Royals får Edvin Rydings karaktär, prins Wilhelm, aldrig en sexuell läggning som görs tydlig för publiken. Trots detta är han inblandad i en affär med Simon, en studiekamrat som är ute i det fria om sin sexuella läggning. Det är inte klart om Wilhelm identifierar sig specifikt som homosexuell eller bara faller under queerparaplyet. Under tiden har Edvin Ryding aldrig tagit upp ämnet sin sexualitet i ett offentligt forum.

Efter att galans festligheter var avklarade pratade redaktionen med en känslosam EdvinHan erkänner att han fällde några tårar när hans hund Lovis tilldelades sin trofé eftersom han har en mjuk plats i hjärtat för hundar.

Lovis, en hund av rasen Mittelspitz, är en regelbunden besökare både på äldreboendet som drivs av Karlslund i Bollnäs och det äldreboende som drivs av ngslunda. Karlslunds äldreboende ligger i Bollnäs. 2021 hedrade Svenska Hjältegalan Lovis genom att ge henne titeln Årets djurhjälte.