Andreas Lundstedt Pojkvän

Andreas Lundstedt Pojkvän |Lundstedt tillbringade sin barndom i Knivsta och han startade sin musikkarriär vid sexton års ålder som medlem i bandet Stage Four, tillsammans med Peter Joback, Lisa Nilsson och Lizette Pilsson.

Mellan åren 1992 och 1995 var han baserad i New York City och fortsatte sitt intresse för dans. På Oscarsteatern i Stockholm under hösten 2005 och våren 2006 gjorde han en föreställning som huvudrollsinnehavare i musikalen Saturday Night Fever.

Tillsammans med Tess Merkel och Annika Kjaergaard 1998 etablerade Lundstedt bandet som skulle bli känt som Alcazar. Magnus Carlsson, som då varit Lundstedts pojkvän, gick också med i bandet 2002. På 2000-talet nådde Alcazar en betydande popularitet med ett antal radiosinglar som spelades över hela världen.

Andreas Lundstedt, Tess Merkel och Lina Hedlund har varit medlemmar i Alcazar kontinuerligt sedan år 2007. Fredrik Lundstedt, som är Andreas Lundstedts bror, var också medlem i Alcazar ett tag och bidrog med sina talanger som DJ och koreograf.

Andreas Lundstedt är en veteran i Melodifestivalen, efter att ha tävlat i tävlingen vid flera tillfällen. Första tillfället var 1996 då han tävlade som soloartist med låten “Driver dagg faller regn”, som slutade på andra plats. Därefter deltog han i Melodifestivalen med låtarna “Jag skonner dig, jag skonner dig”, “Move” och “Aldrig aldig” 1997, 2007 respektive 2012. Han har deltagit i tävlingen fem gånger, varje gång med Alcazar vid sin sida.

Lundstedt debuterade som programledare för underhållningsprogrammet “Ranking the stars” på Kanal 5 hösten 2007. Programmet sändes i hela landet. Han har själv även varit deltagare i flera underhållningsprogram som Korslaget , Berg flyttar in , Hogsta Dørden , So ska det låt och Allsång på Skansen .

Diagnosen hiv gjordes officiell för Andreas Lundstedt i december 2007. Sommaren 2010 deltog han som sommartalare i Sommar I P1 och bland annat diskuterade han sin erfarenhet av att leva med hiv. I slutet av föreställningen gjorde Lundstedt ett äktenskapsförslag till sin dåvarande partner Niklas Hogner.

På sina många sociala medieplattformar har Daniel Mitsogiannis även bloggat om bröllopet.Den 11/6 2020 gifte vi oss. Fullständig anonymitet upprätthölls inne i Eskilstuna kommunhus. Jag är tacksam för att du vill vara min riktiga man och tillbringa resten av ditt liv med mig. Andreas Mitsogiannis Lundstedt var arkitekten.

Det var inte förrän sommaren 2018 som deras förhållande blev allmänt känt när Lundstedt avslöjade för Aftonbladet i en intervju att de två hade träffats på Instagram och börjat utbyta vänliga meddelanden. Det gav mer dimension och efter en tid tog de beslutet att träffas.

Eftersom det var roligt träffades vi igen. Vid det här laget försöker vi bara ta oss igenom varje dag. Jag vill öppna mina ögon varje morgon och känna att jag fortfarande är kär i dig, förutom nu att vår koppling växer sig starkare. Han är den som först komplimenterade min fåniga sida. Idag kan jag försörja mig själv ekonomiskt, känslomässigt och fysiskt; kärlek är ett plus. Jag ler första gången jag öppnar ögonen varje morgon. Helvete, se all prakt som livet är!

Melodifestivalens stjärna har också ett liv utanför tävlingen. För en kort stund sedan tog han och hans mångåriga pojkvän Daniel Mitsogiannis, som är 36 år, det modiga beslutet att rycka upp sina liv och flytta till Medelhavet.

Allt går bra, jag bor i Grekland, sa Andreas till Hant under presskonferensen som ägde rum innan till premiären av Let’s dance.

Andreas Lundstedt Pojkvän
Daniel Mitsogiannis

I början av det här året kom Daniel och Andreas fram till att det var bäst för dem att flytta.

Jag flyttade dit i januari, men jag och min familj har fortfarande en lägenhet i Stockholm eftersom mitt jobb kräver att jag är här regelbundet. Vår primära bostad är dock i Grekland. Min sambo är halvgrek och han hävdar att det är anledningen till att vi äger ett hus i Grekland.

Eftersom Let’s dance spelades in i Sverige under våren fick bandet tillbringa större delen av sin tid i det landet. Samtidigt var det svårt att resa till Grekland på grund av den pågående ekonomiska krisen.

Andreas Lundstedt och Tobias Bader, som båda tävlar i den pågående säsongen av Let’s dance, är det första samkönade paret som tävlar i showen. Lundstedt tävlar tillsammans med Bader.

Men förutom att ta del av programmet har han återupplivat sin relation med Daniel Mitsogiannis och de två har bott tillsammans det senaste och ett halvt året.

Förutom Andreas har Daniel Mitsogiannis tidigare tävlat i Melodifestivalen.47 år gammal uppträder jag i min första krogshow, som också råkar vara min idealiska show. Jag fick intrycket att Alca

zar var disco, men vid ytterligare inspektion insåg jag att jag inte är disco. Enligt vad han säger i P4 Extra, “men så kom jag till insikten att: ja, jag älskar fortfarande disco, så jag borde kunna hålla upp discobanderollen själv.”

Men för att få medverka i programmet kommer Andreas Lundstedt att behöva resa. Flytten till Grekland sker i januari för Andreas Lundstedt och hans halvgrekiska älskare Daniel Mitsogiannis, som är 36 år.

Han säger till P4 Extra att när de väl kommer dit skulle de flytta in i ett hus som tidigare ägdes av pojkvännens pappa.