Håkan Hellström Längd

Hakan Hellstrom Langd image 3 Gift

Håkan Hellström Längd Hkan Georg Hellström är en svensk sångare och kompositör. Han föddes den 2 april 1974 i Göteborg, och hans fullständiga namn är Hkan Georg Hellström. I början av sin karriär var han medlem i banden Broder Daniel och Honey Is Cool.

År 2000 debuterade han som soloartist genom att släppa albumet Can’t Worry About Me i Göteborg. Hellström har därefter etablerat sig som en av Sveriges mest populära och kritikerkända artister. Han har väckt kontroverser sedan han, enligt kritikernas åsikt, sjunger på ett onaturligt sätt.

Låtarna skrivna av Hellström utspelar sig ofta i Göteborgsområdet, som också är scenen för ett antal av hans musikvideor. Texterna till Hellstroms låtar handlar om teman som kärlek, sorg och känslor av isolering.

Liveuppträdanden av Hellström och hans liveband, som inkluderar Simon Ljungman, Oscar Wallbom, Lars-Erik “Labbe” Grimelund, Finn Bjornulfsson, Mattias Hellberg, Nils Berg och Stefan Sporsén, är kända för sin höga energi och hyllas ofta.

En av Hellströms kompositioner, “Grdakvarnar och skit,” används som introduktionslåt till Gais hemmamatcher eftersom han är en ivrig supporter av laget och låten spelas där]. [4] Mellan åldrarna 12 och 16 var han ordinarie i vänsterbackspositionen för Gais.

Sedan början av sin solokarriär har Hellstrom släppt sju album i Sverige och den svenska tidningen Expressen rapporterade att cirka 400 000 skivor hade sålts redan i oktober 2010.Utöver det släppte han en låt 2005 med titeln “En midsommarnattsdröm”.

Hakan Hellstrom Langd image 2

Utöver detta är han mottagare av andra svenska utmärkelser, såsom titeln Årets Göteborgsborgare och Lisebergsapplåderna, bland annat. Han har vunnit ett flertal kategorier av Grammis- och Rockbjörnspriserna, samt andra svenska priser.

Hellström var med och bildade bandet Broder Daniel under skolåren, då han, Henrik Berggren med flera gick på Göteborgs högre samskola. Efter det var han trummis för bandet, men han släpptes 1995. Efter ytterligare två veckor erbjöds Broder Daniel ett skivkontrakt av EMI.

Istället var Hellström medlem i ett annat band från Göteborg som heter Honey Is Cool, med vilka han spelade in två album med titeln Focky Focky No Pay och Crazy Love. Han sjöng även vid den här tiden i bandet Påvels . När Johan Neckvall, bror Daniels gitarrist, lämnade bandet (när? ), Theodor Jensen, bandets basist, tog över gitarrspelandet, tog Hellström tillfället i akt att byta instrument och bli bandets basist.

Albumet med titeln Broder Daniel Forever släpptes av Broder Daniel år 1998. Låten “Whirlwind” från albumet Broder Daniel Forever och låten “Underground” från albumet Broder Daniel kom från filmen Fucking’m’l och bidrog till albumets popularitet. Filmens soundtrack innehöll även låtar från albumet Broder Daniel.

Sedan, under en period, hördes väldigt lite från någon av bandmedlemmarna, och under den tiden började Hkan Hellström arbeta på några sololåtar. Sommaren 2000 uppträdde Hellström på Göteborgskalaset och Emmabodafestivalen, och Radio P3 i Sverige började spela sina debutsinglar vid den tiden.

Den 26 maj 2000 gjorde Hellström sin debut på Restaurang Tradgrn som en supportakt för Caesar’s Palace. Han uppträdde med sitt eget band på den tiden.

Hakan Hellstrom Langd image 1

Håkan Hellström Längd
1.8M

5 juli 2016. Sommarnatt i Göteborg. En ensam Hkan Hellström kan ses stå i ljuset av en närliggande gatubelysning och prata med sig själv. Nycklarna har blivit felplacerade och mobilen har slutat fungera. För bara några timmar sedan uppträdde han på Ullevi inför över 70 000 personer. Vid det här laget vill han bara gå hem och sova.

Efter föreställningen hade jag verkligen för avsikt att åka hem till mina föräldrar så att jag kunde sova, men de var inte där. Klockan var tre på morgonen, så jag bestämde mig för att istället för att sova i huset skulle jag göra det i trädgården. Jag började samla ihop flera madrasser för att använda som en provisorisk filt och låg under för att hålla mig varm till dagsljus. Men efter Ullevi kände det mig så låg att jag var tvungen att lämna utan att ha en plan för vad jag skulle göra härnäst.

En plats där de nygifta hyllar kärleken och de nydumpade försöker läka det krossade hjärtat.

Hellström intar naturligtvis mitten av scenen och är beredd att fängsla publiken när som helst. Huvudpersonen stormar in precis när The Tallest Man on Earth öppnar konserten med sin egen underbara tolkning av “Too late for Edelweiss”. Han börjar sedan sjunga, “Alla önskningar är uppfyllda” när han går ut på scenen, utför några piruetter och slänger av sig hatten.

Den tredje av fyra konserter som Ullevi arrangerar får en lika imponerande start som de två som kom före den, komplett med konfetti och en artist som efter bara firornat låten, har tagit på sig så mycket att man undrar hur han ska orka med det hela.Medan publiken sjunger “Din tid kommer” ord för ord, gör Hellström ett galet streck runt scenen och slår luften i ett försök att få deras uppmärksamhet. Han blickar ut över det täta folkhavet med en ständig spänning i blicken, och när andan går lämnar han stora delar av låten till sin publik.

Hakan Hellstrom Langd image 0
Rating