Annika Duckmark Barn

Annika Duckmark Barn |Annika Duckmark, är en svensk TV-programledare. 1996 hedrades hon med titeln Fröken Sverige. Vid 1996 års upplaga av Miss Universe-tävlingen tävlade Duckmark på uppdrag av Sverige och slutade på fjärde plats totalt i den preliminära omgången. På grund av denna placering kunde hon gå vidare till semifinalen som en av de 10 bästa konkurrenterna, och hon slutade på 10:e plats totalt i semifinalerna.

Under året 1998 var Duckmark programledare för filmrecensionsprogrammet “Wide screen” som visades på TV1000.

Från år 2000 till år 2010 var Duckmark programledare för den veckovisa Lottodragningen på TV4.På 90-talet var Fröken Sverige ett av de mest sedda programmen i svensk tv, och genomslaget man fick som vinnare var en perfekt språngbräda för många ambitiösa unga kvinnor. Under decenniets lopp var vinnarna Victoria Silvstedt, Johanna Lind Bagge och Petra Hultgren, som alla fortsatte med fruktbara karriärer som modeller och skådespelare.

Annika Duckmark, en blond skönhetsdrottning, korades till Miss Sweden 1996 och fortsatte med att tävla i Miss Universe-tävlingen. Det var hon som tog hem den prisade kronan. Segern var något som vände hela hennes liv till det bättre.

Det förvånade mig totalt, och jag undrade hur fan det skulle gå. Jag kunde inte ta in det, och jag blev helt förvånad när de ropade mitt namn. Jag hade väldigt lite tidigare erfarenhet i Stockholm, och jag var också en ganska reserverad person. ‘När jag ser tillbaka så förstår jag inte varför jag någonsin vågade gå in i turneringen’, förklarar hon i en intervju med Aftonbladet och det säger hon när hon tänker efter.

Efter segern erbjöds hon en tjänst som föreläsare utöver möjligheten att jobba som modell på heltid. Under 1990-talet var Folkhälsomyndigheten aktivt involverad i tävlingen, och ett av tävlingens krav var att vinnaren skulle vara en högljudd motståndare till rökning. Men att behöva föreläsa om rökningens negativa effekter var svårt för henne.

Annika Duckmark Barn
Elisa Duckmark ,Ella Duckmark , Justin Duckmark

Under den tidsperioden var tävlingen knuten till Folkhälsoinstitutet och som en del av den var vi skyldiga att hålla presentationer om ämnen som tobak och andra relaterade ämnen. Jag hade för det mesta aldrig stått och pratat inför folk tidigare och jag tyckte att det var hemskt och att det var ganska svårt. Det fanns många tillfällen då jag fällde tårar precis innan jag skulle åka till uppdragen.

Annika diskuterar festen hon var på på Instagram. Sammankomsten hölls i en pittoresk lada belägen på ön. Under loppet av två dagar förberedde paret, med hjälp av människor från samhället, deras familj och deras vänner, lokalen:

“”Det var mycket köp, planering, bus, klättring och andning… men vilket fantastiskt team vi var, och i fredags även med stöd av våra barn, pappa Hans, tärnor & bestmen med varje… . TACK!!!” skriver hon i sin anteckning till gästboken.

Enligt kvinnan som tidigare vann titeln Fröken Sverige var det avgörande för paret att kunna förmedla sina egna unika egenskaper vid tillfället:

“Det är så underbart att kunna planera sitt eget bröllop istället för att bara gå in på en förberedd plats för ceremonin. Det här arrangemanget fungerade fantastiskt för oss. Återigen är vi tacksamma för alla som bidragit till vår framgång. tog två dagar att sätta upp och det tog bara sex timmar att gå sönder. Vi hoppas att allt vi lämnat bakom oss kommer att uppskattas av framtida brudar och par.