Maud Onnermark Sjuk

Maud Onnermark Sjuk Efter att ha ätit lunch hemma i Malmö, nära oss, gick vi en promenad i parken i närheten. Det är helt vansinnigt att se hur mycket det blommar redan, med tanke på att det bara är den 10 mars här. Trots det hjälpte det mig att ta en promenad, trots att dagen inte var särskilt trevlig.

Det var inte bara fantastiska blommor som blommade runt parken, utan den hade också den friska doften av vår.

Jag är inte säker på vad det var för träd, men det påminde mig lite om en malus baccata, som är en bäräppleart som vi odlade på vår gård i Norrbotten. Även om den är i Skåne är det oerhört förbryllande att den blommar så tidigt eftersom den vanligtvis blommar i maj och juni.

Gillar du att baka? Förutom att använda rågmjöl och fullkornsvetemjöl, kräver detta recept också linfrön, pumpafrön och solrosfrön. Men att baka denna limpa av fullkornsbröd är förvånansvärt enkelt. Detta är inte bikarbonatbröd, utan snarare bröd som har vanlig jäst i sig. Det kommer att bli fantastiskt.

Det är inte nödvändigt att knåda brödet; i stället släng helt enkelt degen för att säkerställa att alla ingredienserna är ordentligt kombinerade.

Maud Onnermark Sjuk
mer information uppdaterar snart om Maud Onnermark Sjuk

Degen ska vara på den smidiga sidan. Därefter placeras brödet inuti en kall ugn, och som alltid är tajmingen lite beroende av ugnen.

Däremot kan du ta temperaturen på brödet, som måste vara minst 98 grader. Brödet smakar bäst när det paras ihop med smör, men det kan även avnjutas med pålägg som ost, skinka, leverpastej, eller till och med en sillsmörgås för den delen. Brödet går att frysa utan att tappa något i dess kvalitet.