Hanna Hellquist Pappa

Hanna Hellquist Pappa Hon började sin karriär som journalist på Karlstads-Tidningen som 19-åring efter att ha genomfört en praktik på AMS. Därefter har hon arbetat som journalist på bland annat TV4 Värmland, gp.se,

Resumé och Dagens Nyheter. Hennes personliga berättelser publicerade i “Namn & nytt” på sistnämnda dagstidning väckte stor uppmärksamhet. Senare väckte hennes spalter i “P Stan” och intervjuer i “DN Sondag” henne också stor uppmärksamhet.

Hellquists utbildningsbakgrund inkluderar kurser i genusvetenskap från Göteborgs universitet samt utbildningar i journalistik vid Kalix Folkhögskola

Hon var programledare i programmet Morgonpasset för Radio P3 i Sverige 2009 till 2020. Eftermiddag i P3, som hon börjar leda 2020, och P3 Hemligheter, som hon börjar leda 2021. Båda dessa program kommer att luft på P3.

Utöver det var hon värd för sommarupplagan av radioprogrammet Sommar för Radio P1 i Sverige 2009. Det första avsnittet av hennes tv-serie, Jakten p lyckan, sändes i januari 2011 och under sommaren samma år sändes bl.a. radioprogrammet Hannas perfekta supersommar sändes i Sveriges Radio P3.

Under showen besökte en gäst henne i hennes sommarstuga utanför Grums. I Sveriges Television och i oktober 2012 hade programmet Jakten på det perfalke livet premiär. Utöver det har hon gästat såväl Schulmanshowen som Varvet och Skavlan.

Hon är en veteran från spelprogrammet Alla mot alla, efter att ha tävlat i flera säsonger av tävlingen och vunnit säsong ett i en duo med Ebbot Lundberg.Dessutom vann hon och Jonatan Unge säsong 6 av tävlingen.

I mars 2021 gjorde Hellquist ett framträdande i tv-programmet Carina Bergfeldt. Under sin tid i programmet frågade hon Fredrick Federley om hans ovilja att acceptera domen där hans partners tidigare brottsdomar spelades in. Detta fick medias uppmärksamhet.

Till slut satte sig pappan i sin bil och gick. Nästa gång hon såg honom var inte igen förrän långt senare. Några veckor senare tog han beslutet att avsluta sitt eget liv genom att ta sitt liv.

Hanna förklarar, “När jag hittade honom hade han sin lilla på sig och sov på sängen.”

Hon skrek och gick sedan in och ut ur lägenheten flera gånger. Hon var ganska arg. Hon var ledsen.Hon hävdar att hon skrek som ett vilddjur.

Efter att hon samlat på sig lite ringde hon sin chef och sa upp sig från sin tjänst på P3. Senare lämnade hon in sin uppsägning från sin tjänst på Dagens nyheter.

Hon fortsatte sedan med att spendera resten av sommaren med att smutta på vin och göra förbättringar av sommarstugan. Det blev så småningom hennes metod för att hantera förlusten.

Hon hävdar att hon först ville att självmordet skulle hållas hemligt, så att ingen skulle få reda på vad som hade hänt. Hon hoppades att ingen skulle få reda på vad som hade hänt. Men från och med idag har hon vänt 180 grader runt sin åsikt.

Jag vill att alla ska vara medvetna. Och jag skulle vilja att vi kunde föra ett samtal om självmord i Sverige i vår tid. Enligt vad hon säger i programmet behöver vi kunna diskutera det.

Hanna Hellquist Pappa
Lars-Erik Hellquist

Hon visar hur skadligt det kan vara att skämma ut de som har begått självmord genom att ge exempel. Hon hävdar att den enda personen som erkände att ha dödat fadern var den enda sörjande vid begravningen som deltog i gudstjänsten.

Alla var medvetna om vad som hade hänt, men Hanna förklarar att endast en av gästerna uppmärksammade dödsorsaken genom att donera pengar till lämplig plats. Som ett resultat av detta fick Riksförbundet för självmordsprevention och efterlevandestöd endast några hundra svenska kronor.

Den första stugan, där golvet tvättades med tvål och där det fanns fyra fönster som mamman putsade en gång i månaden, byggdes ut till en kåk som var tre gånger så stor. Planerna krävde ganska aggressiva åtgärder. En vinterträdgård som är hundra kvadratmeter stor skulle skapas. Det skulle vara som att vara i en inomhusdjungel, komplett med en damm som var fylld med fisk, ett vattenfall och fåglar som fick flyga fritt bakom en glasvägg.

Det skulle finnas en kakadukoloni i ett eget fågelhus med voljärer och en stor hundgård för kenneln i anslutning till fåglarna i skogen. Dessutom skulle det finnas en pergola med blåregn och en konstgjord sjö i skogen. Det fanns baracker med höns och undulater, påfåglar som promenerade fritt och djur överallt, och drömmarna var så högtflygande att det verkligen var jämförbart med Ikaros äventyr.