Evin Ahmad Pojkvän

Evin Ahmad Pojkvän Evin Ahmad är en svensk skådespelare och författare. Han föddes den 8 juni 1990 i Stockholm, och hans hemstad är Stockholm. Hon är en skådespelerska som har stått på scen, i filmer och på tv. Yasmine, en av hennes tidigaste roller, var med i filmatiseringen av romanen Ett oga rott, som släpptes 2007.

Vid sexton års ålder fick Ahmad möjligheten att spela “Guzzilago” i filmatiseringen av Jonas Hassen Khemiris Ett oga rott, som regisserades av Daniel Wallentin. Detta var den första viktiga rollen som Ahmad hade.

Evin Ahmad gick på Dramatiska högskolan i Stockholm under sin utbildning. Hennes examenspjäs fick titeln Bangaren och spelades därefter på bland annat Unga Klara, Uppsala Stadsteater och Stora Teatern i Göteborg. Slaget utkämpas i parken Nystad, som ligger norr om Stockholm.

Hon har även medverkat i filmen Beck – Sjukhusmorden, som regisserades av Märten Klingberg och Stephan Apelgren, och i TV6-komediserien 112 Aina. Båda dessa roller var komiska till sin natur. Henrik Georgsson och Fredrik Edfeldt ansvarar för regi av SVT-serien Blå ögon, där även Ahmad medverkade.

Hon har tidigare medverkat i tv-projekt som “Lilla Al-Fadji-Show”, “Kommissarie Winter: Vanaste land” och “Akalla”, som alla regisserades av Trygve Allister Diesen. Akalla regisserades av Nils Kalmér.

Evin Ahmad har också medverkat i ett antal kortfilmer, bland annat Mazda, som styrdes av Alexis Almström, Betongbarnet, som leds av Piotr Marciniak och Mattias Silva, Bebdelse, som leddes av Jonas Moberg, och Till Finally. , som styrdes av Maria Hedman.

Både långfilmskomedin “I nod eller love” i regi av Kjell Sundvall och pjäsen “X” i regi av Farnaz Arbabi och som spelas på Unga Klara i Stockholm har Evin Ahmad i huvudroller. Föreställningen är ett drama om livet i Sverige, och den bygger på verkligheten att Sverige har ett förflutet som är både kolonialt och rasistiskt.

Sedan 2015 har hon uppträtt på Folkteatern där Orjan Andersson fungerar som både regissör och koreograf för produktionen av Hamlet som hon är med i. I långfilmen What a jävla cirkus, som regisserades av Helena Bergström och släpptes 2017, hon spelade en av karaktärerna.

Evin Ahmad Pojkvän
Ardalan Esmaili

Samma år gjorde hon en framståendeEvin Ahmad Pojkvän prestation som titelkaraktären Mirja i filmen Drom vidare. Hon övervägdes för Guldbagge-priset i kategorin Bästa kvinnliga huvudroll vid Guldbaggegalan 2018 som ett erkännande för rollen hon spelade i filmen.

Elva år har gått sedan den första delen av Snabba Cash-trilogin släpptes, men de framgångsrika filmerna har nu anpassats till en tv-serie. Evin Ahmad spelar rollen som Leya, en förortstjej med höga ambitioner inom teknikvärlden.

Evin är också upptagen med andra roller förutom Leya, så hon är inte den enda. I den nya serien Max Anger, som finns på Viaplay, spelar hon också rollen som Pashie.

Men vem är egentligen denne Evin Ahmad? Handsvar här!Du läste den meningen rätt. Evin fungerade som sommarvärd för P1-klassen den 27 juli 2017.

Här diskuterade hon bland annat hur det är att bli typcast i vissa roller, liksom de roller som hon aldrig fick provspela för på grund av de typcasting-restriktioner som ställts på henne.

“Det är högst osannolikt att folk skulle tro att jag skulle spela dem som en roll. Om jag spelar rollen som förortstjejen, den som är arrogant eller den som utsätts för hedersbaserat våld, är det mer sannolikt att människor tro min prestation” sa hon det i sommarföreläsningen som fick stora applåder.

Evins framträdande som karaktären Mirja i Drom vidare gav henne en nominering inför Guldbaggegalan 2018 för “Bästa kvinnliga huvudroll”. Denna nominering var för Evins arbete.

Efter att ytterligare ett år hade gått kom hon återigen i fråga för ett Guldbagge-pris, men den här gången var det i kategorin “Bästa kvinnliga biroll” för hennes insats i den komiska filmen “Ring Mamma!”.

Och även om Evin kanske inte tror att birollen som Carmen, som jobbar i köket och älskar kött i den tredje säsongen av “Our time is now”, är det mest utmanande hon har gjort, så går det inte att förneka att serien var ses av cirka två miljoner människor per avsnitt.

Trots att Evin kanske inte tror att rollen är det mest utmanande hon gjort är det omöjligt att förneka att serien sågs. Och det faktum att att spela karaktären faktiskt skulle ha någon betydelse för Evins privata livsstil på något sätt.

Under tiden när vi spelade in serien hade jag nyligen blivit vegetarian. Eftersom Carmen ägnade så mycket tid åt att arbeta med kött såg allt i köket alltid så underbart ut och luktade så otroligt gott, och efter ett tag såbörjade få aptit på kött. På en italiensk restaurang gick jag med en fet köttbit som kallas ryggbiff till min måltid. Även om jag förstår behovet av att tänka på miljön har jag nyligen börjat äta kött (skratt).