Robert Aschberg Ung

Robert Aschberg Ung |Han är storebror till Richard Aschberg, journalist på Aftonbladet, och sonson till bankmannen Olof Aschberg. Robert Aschberg är son till doktor Sven Aschberg och Berith Franck och sonson till Olof Aschberg. Det har rapporterats att han är gift med journalisten Lotta Aschberg. Aschberg var en av grundarna av bandet Envoys 1964.

När han kom tillbaka till Sverige gick han genast med i FNL-grupperna och så kommer en bekännelse om KFML som blev SKP (Sveriges Kommunistiska Parti), och även om han pratar öppet och lite roligt om extremvänsterns många dårar, så förstår inte riktigt hur djupt engagerad och involverad han var och blev. När han kom hem till Sverige gick han genast med i FNL-grupperna. När han kom hem till Sverige gick han genast med i F

Hade han någonsin varit medlem i kommunistpartiet? I dagens samhälle anses det inte precis som bien il faut att stoltsera med sina gamla festböcker. Jag tror att han kunde ha grävt lite djupare på den platsen. Han hade en fast övertygelse. Plötsligt var han inte längre där.

För honom var den mest bildade erfarenheten att arbeta som skiftarbetare på bussgaraget i Alvik när han var ung eller yngre. Han minns de åren som en särskilt lycklig och formativ period i sitt liv. Det som format honom var dock alla vanliga och respektabla arbeten han hade när han var ung eller yngre. Han tog upp förmågan att samtala med äldre människor på ett sätt som bara de kunde förstå, vilket tjänade honom väl senare i hans karriär som journalist. För att uppmuntra självförtroende.

Robert Aschberg återvände till sitt hemland Tyskland i början av 1970-talet efter att ha avslutat sin utbildning i USA, där hans far då arbetade som gästforskare. Enligt vissa uppgifter flydde han från USA för att han vägrade att klippa sig och som en konsekvens blev utstött från skolan där han gick.

Under sista året på gymnasiet i Sverige anslöt han sig till Bromma FNL-gänget (tillsammans med bland annat Stina Dabrowski ). Senare i livet tog Aschberg beslutet att ägna sig åt kommunismen, precis som sin farfar Olof Aschberg. Han gick med i Sveriges Kommunistiska Parti (SKP) och blev aktiv maoist där. Medan han var där arbetade han på Oktoberforlaget i Göteborg och stod för skivtryckningen.

Aschberg flyttade till Stockholm 1975 eftersom det förlag han arbetade för flyttade dit. Förlaget var känt för att ge ut verk av bland annat Peps Persson och Lasse Tennander; men de blev alltmer identifierade med det perspektiv på musik som finns representerat i skriften “Folket har aldig segrat till fiends musik” . Han bröt med kommunismen nära slutet av sjuttiotalets decennium.

När Jorgen Widsell och jag var i Tjeckoslovakien och producerade inspelningar med oppositionsmusiker på uppdrag av oktober, det var då min avskildhet från kommunismen började. Det var trots allt en regering som ägnade sig åt historisk revisionism, men jag märkte samma mönster i vår egen organisation.

Robert Aschberg Ung
Han är anställd på den svenska tv-kanalen TV3, som finns i Sverige. I sin barndom var Robert Aschberg maoist; men på 1970-talet övergav han kommunismen för att göra karriär inom underhållningsindustrin.

Det var samma sak i Kina; men i stället för mjölk och honung var det en utbredd hunger, och det fanns alltid några människor som lyckades hitta trygghet. Efter att ha funderat mycket på det kom jag fram till att jag inte tror på det här. Jag har faktiskt inga problem med att dela ut pamfletter, men jag borde inte gå med i kommunistpartiet eftersom jag inte är en av dem. Det måste ha varit någon gång under senare hälften av 1970-talet.

Robert Aschberg inledde sin karriär som journalist på Expressen 1980, när han först kom med i tidningen. Efter 42 år är han nu deltidsanställd på Aftonbladet och fungerar som ordförande i Publicistklubben. Under loppet av sin karriär har han hedrats med flera utmärkelser för recensioner och andra aspekter av hans arbete.

Det finns dock för närvarande inga bestämda avsikter att minska projektets omfattning.Vi får reda på det när jag ger upp, tar ett steg tillbaka eller vad jag nu gör.

Jag räknar med att behålla mitt jobb åtminstone tills någon gång i mars månad. Jag försöker göra det bästa av varje dag som den kommer. Jag tror att det är fördelaktigt att ha någon form av anställning, särskilt en som involverar arbete med yngre människor.

När det kommer till Robert Aschbergs pensionering har han åtminstone en plan för vad han ska göra av sin tid.Jag tillbringar allt mer tid ute i Skärgården på grund av de många uppgifter som jag har ute i landet.