Tommy Körberg Ung

Tommy Körberg Ung

Tommy Körberg Ung |Redan som liten uppträdde Tommy Korberg offentligt och sjöng som solist i en kör. Genombrottet kom 1968 med släppet av albumet Nature Boy, för vilket han belönades med en Grammis som “Årets nykomling”. 1969 deltog han i Eurovision Song Contest med låten “Judy min van”, och året efter det hade han sina stora hits med låtarna “Drommen om Elin” och “Som en bro over darkka vatner.” respektive.

På 1970-talet var Korberg medlem i banden Solar Plexus och Made in Sweden. Han medverkade också i föreställningar som Mahagonny, Svea Hund p’ Gota Lejon och filmen Ronja Rovardotter. Senare gjorde Tommy Korberg sig ett namn i musikalvärlden och fick roller i produktioner som Les Misérables, The Sound of Music, Chess och Rivieras guldpojkar. Dessutom är han mottagare av flera utmärkelser, inklusive Golden Mask , den

Efter att ha drabbats av en allvarlig bakterieinfektion i hjärtat för nästan exakt två år sedan lades sångaren Tommy Korberg, som nu är 73 år gammal, på respirator och krävde den i mer än fyra dagar. Två av de svåraste åren i sångerskans liv har kommit i spåren av pandemin, under vilka hon också krävdes att förbli isolerad.

I ett tidigare samtal med Expressen erkände han att han kände ett tomrum i att inte kunna uppträda live och sjunga.

Korberg kommenterade att det hade varit en “jävligt lång väntan” när det första beskedet att restriktionerna skulle släppas kom på hösten förra året.

Även om det har varit många turnéer tidigare så uppträder Korberg just nu på scenen ännu en gång som en del av turnén “Grand finale”. Trots turnéns namn, som kan ge intrycket att det är artistens sista show, förtydligar Korberg att så inte är fallet.

Jag säger alltid till mig själv att jag ska sjunga tills jag svimmar. Enligt Tommy Korberg är han övertygad om att sång är en oerhört rolig aktivitet.

Tommy Körberg Ung

Trots att det kan verka som om jag tänker ge upp är verkligheten den motsatta. Det är en sammanfattning av de senaste femtio åren. Jag ska börja med 1960-talet och jag kommer att spela några av de mest populära låtarna från den eran. Eller kanske bara en.

Utöver detta beskrivs “Grand final” av Korberg som ett “musikaliskt korståg”.Vi är på väg dit, och överraskning och erkännande, som jag alltid gillar att säga, är mitt credo. Det blir “Stad I ljus” och “Stackars bonde”, även om de musikaliska kostymerna kan vara lite annorlunda. Däremot tror Tommy Korberg att det kommer att tas emot väl.

Det var en lång period av konvalescens och nästan fyra månader tillbringades på sjukhuset. Den mest betydande oron var kanske inte att han skulle dö, utan snarare att rören från respiratorn skulle skada hans stämband. För till och med tanken att inte längre kunna sjunga räcker för att få en att känna att de har tappat livets elixir.

Trots att det var ostadigt till en början hävdar han att hans röst, konstigt nog, möjligen är ännu bättre nu än den var då. Det låter nästan som att tonhöjden har ändrats.

Han tror inte att det att vara i dödens närvaro har haft någon större effekt på honom mer än så.

En “mer ödmjuk och tacksam person” kommer att göra ett framträdande i den nya showen Grand finalen, enligt presstexten för showen. Han skrattar specifikt åt de linjerna.

Åh, jag är ledsen, jag är verkligen inte säker… Jag tror inte att jag någonsin kommer att kunna uppbåda någon form av ödmjukhet.

Han fortsätter med att säga: “Men okej då.” Jag kanske har en bättre uppskattning för livet nuförtiden.

Tommy Korberg tycker inte om att tänka för mycket på sina tidigare kamper, som att vara sjuk och behöva spendera mycket tid på sjukhuset.

Jag är inte en som idisslar eller reflekterar över det förflutna särskilt ofta. Det är bättre att koncentrera sig på omständigheterna som de är idag.

Medan jag stod där och sjöng tittade jag bort och såg henne sitta där och av någon anledning sken solen där inne. Då kom en berusad person fram och ställde sig framför mig, då blev jag så jäkla arg att jag deklarerade att jag inte skulle ta ett ton om den berusade inte gick.

Han sa: “Jag står här”, och sedan kom fyra män och lyfte upp honom ur hålet. Efter det sprang jag och Ann-Charlotte på varandra efteråt, men jag antog att hon var intresserad av vår gitarrist på den tiden.

Tommy Körberg Ung

Jag hade inget intresse av att åka hem, och jag var på gränsen till att göra slut med henne när Tommy och gitarristen frågade om jag ville stanna och äta räkor. Vid det laget lugnade jag ner mig och accepterade deras erbjudande. Då sa Tommy, “följ med mig till hotellet”, men jag gjorde inte det och gick istället tillbaka till mitt hus.

Dagen efter skulle Tommy uppträda i Uddevalla, och Ann-Charlotte var nästa på skådespelarschemat.

Jag var medveten om att de skulle komma till platsen klockan fem,så jag ringde runt två på eftermiddagen och sa åt personalen att skriva ner mitt nummer och ge honom det i en lapp. Dagen efter ringde han mig.

Tommy Körberg Ung

Tommy Körberg Ung