Lina Axelsson Kihlblom Ung

Lina Axelsson Kihlblom Ung

Lina Axelsson Kihlblom Ung |Sedan början av mitt minne har jag varit medveten om att jag är en kvinna. Insikten om att jag inte hade en kvinnas kropp kom som något av en överraskning för mig.När hon stod där framför spegeln i det ögonblicket tog hon beslutet att sätta stopp för allt som hänt tidigare. Detta måste vara hennes föga kända faktum.

Samma år tar hon också mod till sig att inleda sitt livs allra första romantiska förhållande, som ägde rum i Tyskland med en man som var precis lika grön som hon.

Tidigare var tanken på att en annan person skulle röra vid någon del av min kropp otänkbar för mig. Men jag hade aldrig modet att informera honom om allt som jag hade gått igenom. Jag var nervös för att han inte skulle tycka om mig vid den tidpunkte

Lina sover just nu i sin säng medan hon håller en kopp kaffe i handen. Hon har tagit kontakt med sina föräldrar i deras hem i Gisslarbo, som ligger utanför Köping, staden där hon växte upp.

Lina skrattar och säger: “Här ingår allt, från måltiderna till barnvakten.”Det här är stillheten precis innan stormen. Hon kommer att vara på Skavlan under de närmaste dagarna i samband med intervjun för hennes bok Kommer du att gilla mig nu?

Jag frågar om hon är medveten om den mediavirvelvind som kommer att uppstå.Uh, jag är helt enkelt en tröttsam förortsmamma till småbarn som är 45 år och har blivit skild. Jag bor i förorten. Men min följeslagare berättade för mig att han hade intrycket av att jag var förutbestämd att bli någon slags nationell prostituerad. Trots att jag verkligen, verkligen inte hoppas! Jag skulle vilja ha ett samtal om utbildning och skolor.

Lina är idag anställd som rektor för en grundskola i Haninge kommun som ligger utanför Stockholm. Det var under tiden hon tjänstgjorde som ny administratör på Ronnaskolan i Södertälje som hon nådde sin största framgång inom utbildningsområdet. På bara några korta år kunde hon öka andelen elever som hade gått minst ett år på gymnasiet från 52 till 76 procent. Allt visades i dokumentären om UR:s rektorer som heter Rektorerna.

Hon kunde förvandla sig eftersom hon hade förmågan till visionärt tänkande och förmågan att drömma sig in i framtiden. Hon är nu en dam, en mamma, en akademiker och en chef, men då var hon en pojke med dyslexi som kom från ett hem som inte var intellektuellt.Det är en ganska lång resa. Därför är det viktigt att du tror på din vision.

Lina, som levde på 1970-talet och inte var medveten om att transsexualitet ens var en grej, hade den felaktiga uppfattningen att hon var den enda transpersonen på planeten. Det var omöjligt att undgå skammens närvaro.

Lina Axelsson Kihlblom Ung

Att leva i en kropp som inte är din egen tvingar dig att skapa en gräns mellan dig själv och den kroppen, och det är plågsamt att vara naken inför andra människor. Föreställ dig bara att du duschar i fel omklädningsrum under en period av tolv år. När jag stod där i min speedobadbyxa kunde jag inte låta bli att önska att jag hade en baddräkt klädd i stora prickar.

Hon tystnar sedan, drar upp en röd tomat ur en glasskål som står på det vita bordet, tittar på mig och säger att hon fortfarande hellre skulle leva utan sin dyslexi än sin könskorrigering, och att hennes erfarenhet av flera världar har gjorde henne klokare.

Jag har tvingats fundera mycket på situationen. Jag har skaffat mig förmågan att analysera min miljö för att avgöra i vilken grad jag kan vara autentisk under en viss omständighet. Jag kände mig bekväm med att låta mig bli hånad av tjejerna i klassen i vissa situationer, men i andra situationer kunde jag spela boll med killarna.

Hennes nuvarande motivation är att främja en miljö där unga människor i alla åldrar kan känna sig accepterade och trygga. Hon är aktiv medlem i välgörenhetsorganisationen Mind, som ger telefonhjälp till unga som kämpar med självmordstankar och självmordstankar. Dessutom arbetar hon offensivt mot segregerade skolor i sin roll som skolchef. Hon menar att normen blir mer begränsad ju mer segregerad miljön är.

Svenska folket lärde sig först om Lina Axelsson Kihlblom genom en serie filmer som visades på SVT kallad “Rektorerna”, som följdes av “Rektorn”. Hon kunde förbättra ungarnas prestationer trots att många hade gett upp hoppet om Ronnaskolan, som ligger i Södertälje.

Under den tidsperiod som behandlas i hennes bok “Kommer du att tycka om mig nu? Där beskriver hon förvandlingen under hela sitt liv från en anpassningsbar och excentrisk tonåring till en framgångsrik och duktig professionell dam.

Jag vill visa att denna till synes trevliga exteriör döljer en underliggande komplexitet. att individer är unika och att vi alla är kapabla att framstå som ovårdade

t och sårbar ibland.

När Lina bara var fem år gammal fick hon tanken: “Jag föddes i en pojkekropp, och det är felaktigt.” Jag tänkte aldrig så mycket på frågan om mitt kön eftersom jag alltid innerst inne visste att jag var en tjej. Min familj har alltid varit ganska kreativ och självförsörjande, så ingen frågade någonsin något om mig. Jag kom dock snabbt till insikten att det var olämpligt för mig att diskutera hur jag mådde.

Lina Axelsson Kihlblom Ung

Istället följde år av anpassning till nya omständigheter. I boken berättar Lina hur hon upplevde en djup avsky för allt med sin kropp som hade en maskulin kvalitet. Lina var en begåvad sömmerska, och hon försökte hålla sitt sinne för stil så nära läckert som hon kunde. Oftast umgicks hon med andra kvinnor.

Jag är säker på att många såg mig som asexuell, och det faktum att de gjorde det gjorde mig nöjd. Det tydde på att jag var på väg åt rätt håll.

Lina Axelsson Kihlblom Ung