Rikard Grip Familj

Rikard Grip Familj

Rikard Grip Familj |Rikard Gustav Edvin Grip är en svensk sportchef. Han föddes den 17 april 1981 i Tierps socken som ligger i Uppsala län . Mellan åren 2010 och 2019 var han förbundskapten för det svenska längdskidlandslaget. Efter att ha tjänstgjort i olika ledarskaper med USA:s nationella längdskidåkningslag, gick han med i skidskytteförbundet våren 2020 som generalsekreterare för organisationen.

Grip började åka skidor i Månkarbo IF . Därefter fick han sin utbildning på skidgymnasiet i Jarpen. Sedan dess har han varit engagerad i längdskidsporten som tränare och ledare, bland annat som tränare för det svenska damlandslaget i längd. Han kom på fjärde plats i juniorvärldscupen 1998.

På Svenska Idrottsgalan 2015 hedrades Grip med titeln Årets ledare. Hans äktenskap med Jenny Hansson, som tidigare tävlade i längdskidåkning, skedde 2014 och fortsätter än i dag.

Som svar på en förfrågan om kommentar från SVT Sport nekar Rikard Grip till en intervju med hänvisning till “respekt för alla aktiva och ledare som jobbar runt längdlandstruppen idag”.

Jag vill att de ska kunna koncentrera sig helt på den kommande skidsäsongen och ha en lugn och fridfull miljö att göra det i. Skidåkning är en sport som jag tycker särskilt mycket om, och jag hoppas att de lyckas i sina ansträngningar. Rikard Grip tror att han har gått vidare med sitt liv och trivs i sin nya tjänst i Sveriges Olympiska Kommitté.

Rikard Grip Familj

Det är dock inte där sagan slutar. Våren 2019 såg ett antal medlemmar i den nationella längdåkningstruppen avgå från sina positioner, med Grip som den första av flera.

I början av maj lämnade Johan Sares, som arbetat i föreningen i tio år, varav sju av dessa år som ansvarig för längdverksamheten, sin tjänst. Uppgifter tyder på att han deltagit i diskussionen kring beslutet att sparka Rikard Grip.

– Grip var väldigt omtyckt av de andra anställda, och Sares fick mycket av ansvaret för att Grip fick åka. Enligt Fredriksson togs dock beslutet att sparka Grip av förbundsledningen och inte av Sares själv.

Stämmer det att Sares lämnade på egen hand, eller släpptes han också för orsak?

Enligt min tolkning av händelserna kände Sares att situationen på jobbet började bli ohållbar och tog beslutet att säga upp sig efter samråd med Ola Stromberg, som tillträdde som tillförordnad långdistanschef. Eftersom Sares har varit anställd under en betydande tid är hans avgång inte oväntat; Med tanke på att Jonas Peterson först nyligen togs ombord, verkar det som ett konstigt ögonblick att lämna.

SportExpressen har varit i kontakt med ett antal olika oberoende källor som var och en har en mycket djup förståelse för den svenska skidscenen.

De delar alla samma berättelse:Rikard Grip kallades till möte med Johan Sares bara några dagar efter världscupsäsongens slut. På den platsen informerades Grip om att hans anställning kommer att sägas upp omedelbart, med omedelbar verkan.

Enligt de källor som SportExpressen pratat med var många som arbetar för organisationen häpna över beslutet.

Eller, för att parafrasera vad en av dem säger:En specifik individ var den som till slut bestämde att Grip inte skulle stanna kvar. Utan att först verifiera det med ett stort antal andra personer.

Det känns verkligen fantastiskt eftersom vi har en alldeles utmärkt balans av yngre talanger och skridskoåkare som har varit med oss ​​lite längre, eftersom vi har ett rejält antal av båda. Det finns några skridskoåkare som inte blev utvalda att tävla i världscupen i Falun.

Av de 18 spelare som för närvarande deltar i träningsgruppen kommer cirka 15 att väljas ut att tävla i världscupen inför 2015 års turnering. Detta kommer att bestämmas beroende på resultatet av tidigare turneringar.

Jag har ingen aning, men om jag skulle gissa skulle jag säga att det hade med längdskidåkning att göra. Min make säger alltid att jag är hennes lilla skidnörd. Just det, jag är en total nörd när det kommer till att göra allt som har med längdskidåkning att göra.

Rikard Grip Familj

Jag slutade resa själv 2007 eftersom jag tror att det är mycket roligare att vara en del av ett team som ansvarar för att se till att allt, inklusive logistik, transporter och att arbeta med människorna, går smidigt. Det beror nog på att jag inte är så bra på att rida, hehe. Jag är inte så bra på att rida.

Efter nio framgångsrika år som förbundskapten och landslagschef hoppade Rikard Grip av sina positioner i det svenska längdlandslaget efter avslutningen av VM-säsongen 2018/201

Sedan dess har Grip bidragit till framgången för SOK:s OS-kampanj; ändå söker han just nu efter en ny tjänst.

Grip presenteras som ny generalsekreterare för Svenska Skidskytteförbundet via ett pressmeddelande från Svenska Skidskytteförbundet.

Möjligheten att få vara en del av det svenska skidskyttet, som just nu genomgår en spännande utvecklingsfas och har en stabil organisation, fyller mig med obeskrivlig glädje och stolthet. Enligt Grip är en av de saker han ser mest fram emot att få gå med i sitt nya lag och ge sitt ledarskap, sitt engagemang och de erfarenheter han har fått av att delta i elitidrottsaktiviteter under hela sin karriär.

Rikard Grip Familj

Rikard Grip Familj