Lisa Lemke Familj

Lisa Lemke Familj

Lisa Lemke Familj |Det är lätt att falla i fällan att tro att användning av halvfabrikat och genvägar hjälper dig att få middagen på bordet snabbare. I själva verket kan det dock ta exakt lika lång tid att servera potatis- och purjolökssoppa. Trots att det skulle vara betydligt mer användbart och billigare, fortsätter Lisa:

Dessutom vill jag starkt uppmuntra dig att köpa svenskt kött, mejeriprodukter och grönsaker så att vi kan förbättra tillståndet för jordbruket i Sverige. Till exempel utgör ost en utmaning i detta avseende. Kontrollera att det faktiskt står att mjölken kommer från Sverige på baksidan av förpackningen, eller avgör om Sverige endast ansvarar för produktionen av osten.

Lisa är inte en kock som specialiserar sig på att laga utarbetade måltider väldigt ofta. Istället vill hon höja köket som är vanligt att äta.

Det borde vara enkelt och okomplicerat att ta sig dit, men det finns en chans att du behöver hjälp längs vägen. Det andra som verkligen gör mig galen är att folk inte vet var deras mat kommer ifrån eller varför de borde stödja svenska bönder. Dessutom tror jag att om man betalar lite mer för maten så skulle man inte slösa så mycket av den som vi gör nu. Detta beror på att kostnaden för maten blir något högre.

Den aspekt av min barndom som har fastnat för mig mest är tanken att du aldrig ska prata med dina föräldrar precis när de vill prata med dig.

Du kom hem från skolan och din mamma ställde hundra frågor till dig om hur din dag gick och vilken typ av lunch vi åt i skolan, och du ville bara vara ensam på ditt rum just i det ögonblicket. Du vet vad jag menar. Och då inser du att du ägnar dig åt samma beteende med dina egna barn!

Men när jag kan undvika det, tycker jag att det är den mest effektiva metoden för att kommunicera att prata samtidigt som jag gör något annat. Det är möjligt att du är ute och promenerar, sätter ihop lego, viker strumpor eller lagar mat. Det spelar egentligen ingen roll vad, men jag tror att när vi väl kommer till den punkten kommer samtalet att bli mycket enklare.

Jag bor i en stor, charmig och excentrisk prästgård i byn Skrea backe, som ligger en bit från Falkenberg. Eftersom några vänner till oss nu bor i det tidigare församlingshemmet, befann vi oss på denna plats. När vi satt på deras veranda, som hade utsikt över byn och de ekologiska fälten som omger den, blev vi huvudförälskade i samhället.

Lisa Lemke Familj

Helt plötsligt var prästgården som legat där sedan 1908 till salu! En stenugn kunde finnas i ladan bredvid. Att pizza kunde bakas där och en restaurang kunde inrättas i trädgården var uppenbart för oss direkt. Väggarna själva verkar tyda på att det finns ett betydande antal människor på denna plats. Det kräver mycket av ens själ och hjärta.

Du kan också upptäcka matgården Skrea i byn, som ligger på motsatt sida av vingården. Det är en syskonrestaurang till Prosten och har öppet cirka två helger i månaden under hela året, med utökade öppettider på högsommaren.

På det här stället ligger fokus helt och hållet på blygsamma tallrikar och äkta hemgjord pasta. Avgudar helt klart de lokala producenterna och dryckerna från “nära och till stor del Europa”, precis som Prostens, och delar denna passion.

Eftersom det finns lite mer utrymme att gå runt i detta område samt en rejäl veranda som täcks av taket, kan vi ta emot ett lite större sällskap inne i det här rummet. Även om det är idealiskt för större bröllop, konferenser, fester och andra evenemang, är utrymmet lika underbart och personligt för en mer intim sammankomst.

Workshops, pastatillverkningskurser och speciella evenemang som Skrea söndagsfest är några av de andra sakerna som vi tillhandahåller här. Dessa evenemang äger rum under hela året. Dessutom har vi för avsikt att öppna en butik som är öppen dygnet runt samt ett produktionskök som kommer att finnas att hyra.

Lisa Lemke Familj

Du förstår, Skrea Backe är ett paradis och dess läge bara ett stenkast från E6 gör det väl värt mödan att resa dit. Har jag också sagt att samarbete är något som faller sig naturligt för oss här i Falkenberg? Passa på att kolla in Falkenbergs skafferi (länk) och låt dig övertalas!

Lisa Lemke Familj