Tomas Andersson Wij Familj

Tomas Andersson Wij Familj

Tomas Andersson Wij Familj |Tomas Andersson Wij bidrog med artiklar i Svenska Dagbladet, den svenska musiktidningen Pop och den svenska nöjestidningen Nojesguiden mellan åren 1990 och 1997. Under mitten av 1990-talet var han redaktör för tv-programmet Knesset som var visas på ZTV. Under sommaren 2000 hade han även en tjänst som discjockey för Sveriges Radio.

Både Solidaritet och Boken om Recovery, två novellsamlingar, redigerades av honom (Libris, 2002). Vid sidan av Sven-Gosta Holst är han en av medgrundarna till den existentialistiska tidskriften Von Oben och har varit en av dess medredaktörer sedan utgivningen av dess två första nummer 2002 och 2003.

1995 introducerades producenten Lars Halapi för Tomas Andersson Wij genom ett enkelt demoband. Därefter fortsatte Halapi att skapa Tomas Andersson Wijs två första studioalbum. Efter släppet av sitt genombrottsalbum Ett slag for dig, åkte han på ett antal turnéer och uppträdde för det mesta som soloakt med bara sin gitarr. Han fick totalt fyra nomineringar för den svenska motsvarigheten till Grammisgalan. TAW var också känt för sitt arbete inom litteratur och poesi.

TAW fick mycket erkännande år 2000 tack vare de svenska texterna som han hade skrivit till Billy Joel-låtar som fanns med på albumet Euforia – Helen Sjoholm sjunger Billy Joel av Helen Sjoholm. 2007 tävlade han i Melodifestivalen och framförde en tolkning av Carolas vinnarlåt Evighet, som även var känd som “Invincible”. Finalen hölls i Globen.

Samma år tilldelades han titeln “bäst klädda artist” av Café Magazine.Dessutom har han skrivit låtar eller översatt texter för andra artister, inklusive svenska sångare som Freddie Wadling, Totta Naslund och Bo Kaspers Orkester. Han har även översatt texter till andra språk.

Tomas Andersson Wij Familj

Evert Taube-stipendiet tilldelades honom år 2013.Ja, jag äter ute i princip varje gång och när jag jobbar här på det här kontoret på trendiga Södermalm i Stockholm tar jag gärna en paus för att ta en kopp kaffe runt hörnet, säger han medan han sitter i en fåtölj där inne. kontoret.

Han känner lite skam. Han är medveten om att han borde ha köpt en latte för var och en av oss att smutta på medan vi diskuterar livet, den nya boken och tv-programmet Tomas Andersson Wij sper med, som just nu sänds, och där han leker och chattar med andra artister. Han har inte kaffe här, inte ens en bryggare, och han är medveten om detta.

Det gör ingen skillnad oavsett. Det är bättre att gå utan kaffe istället för att förlora på den bråkiga scenen som finns två trappor upp i bondgården där Tomas Andersson Wij är baserad. Väggarna är klädda med konstverk, det står en klädd soffgrupp längs väggen och många poesilåttexter har skrivits vid skrivbordet som finns bredvid fönstret. Det faktum att det finns en skivspelare, många brickor med vinylskivor och en svart flygel är alla indikatorer på de aktiviteter som äger rum i det här rummet.

Tomas Andersson Wij är en musiker och författare som varit relativt okänd för allmänheten under mer än tre decennier. I musikens värld är dock “alla” bekanta med hans namn. Utöver de nio album han släppt i eget namn har han även skrivit låtar för andra musiker, däribland Helen Sjoholm, Peter Joback, Freddie Wadling, och Bo Kaspers Orkester. För tio år sedan fick han ett större genomslag i populärkulturen med sin version av Carolas låt “Evighet”, och på senare tid med sin egen hyllningslåt “Halsingland”.

Tomas Andersson Wij Familj

Den första möbeln jag köpte var ett sidobord från Jacksons. Det var bara en liten. Efter det sålde jag den till en antikhandlare. Senare upptäcktes att den hade specialtillverkats för NK på 1930-talet. Jag betalade 7 000 svenska kronor för den, och han tjänade 100 000 svenska kronor genom att sälja den till en samlare i New York. En fruktansvärd transaktion. Å andra sidan, om det inte hade hänt mig hade jag ingen aning om att det ansågs vara ett “konstverk”.

Det lyckliga paret kan ses klirra ihop champagneglas i Instagramstoryn som delas av Tomas Andersson Wij.Du hör servitören som häller upp det mousserande vinet säga att det faktum att du är förlovad förtjänar att firas.En jobbansökan har lämnats in av Aftonbladet för Tomas Andersson Wij.

Tomas Andersson Wij Familj

Tomas Andersson Wij Familj