Sanna Nielsen Ung

Sanna Nielsen Ung

Sanna Nielsen Ung |Nielsen började sin karriär som musiker med att delta i talangevenemang, av vilka det första ägde rum 1992 i Olofström när han var bara sju år gammal. År 1994 tävlade hon och vann en talangshow i Kallinge med låten “Can You Feel the Love Tonight.”

Nielsen var bara 11 år när hon dök upp som gästartist i ett avsnitt av Café Norrköping den 15 november 1995. Då uppträdde hon med dansbandet Mats Elmes orkester, och det gjorde hon under åren. 1995 och 1996. Så kom hon i kontakt med tv-producenten Ragnar Dahlberg

Med låten “Till en fegel”, som skrevs av Bert Mnson, sköt hon sig upp på andra plats på Svensktoppen-listan den 11 maj 1996. Efter veckan därpå klättrade låten till #1 plats på Svensktoppen, gör Sanna Nielsen till den yngsta svenska artisten som någonsin uppnått denna bedrift

Hon beskrev hur hon, medan hon växte upp i Bromolla, blev retad av sina klasskamrater för att hon tyckte om att sjunga, och den berättade hon i tv-programmet Skavlan. Det var en vanlig fras i hennes hushåll: “Tror inte att du är någonting.”

Nielsens första studioalbum, med titeln Silvertoner, gavs ut för offentlig konsumtion i september 1996. En beundrare av Nielsens musik såg paralleller mellan henne och en yngre version av Carola Haggvist eller Sissel Kyrkjeb.

Sanna Nielsen Ung

Under åren som följde gav Nielsen ut både ett julalbum med titeln My Wish Christmas (1997) och en singel med titeln Time to Say Goodbye (1999). Hon tog på sig rollen som Alice i den omdubbade versionen av Disneys Alice i Underlandet år 1998. [9] Hon gick på Heleneholmsgymnasiet i Malmö för sin gymnasieutbildning, där hon deltog i ett estetikprogram som lade stor vikt vid på musik.

Se det separata avsnittet “Mellodifestivalen” för ytterligare information om Nielsens deltagande i tävlingen fyra gånger med låtar framförda på svenska från och med år 2001.

Nielsen deltog i en stor julturné för första gången i december 2001 och uppträdde tillsammans med Christer Sjögren, Sten Nilsson och Charlotte Perrelli. Det här var Nielsens debutframträdande på en sådan turné (då Nilsson).

Hon åkte på turné med Roger Pontare runt mitten av 2002, och i december samma år deltog hon i en rad julshower tillsammans med Kalle Moraeus och Tito Beltran. Nielsen tillbringade både jularna 2003 och 2004 med att uppträda på julkonserter tillsammans med Kalle Moraeus och Tito Beltran.

Som en del av Swedish Show Autumn 2019 var Sanna Nielsen den tredje artisten som vi såg efter Danny i Göteborg och Magnus Carlsson i Stockholms Lilla Cirkus. På lördagskvällen hälsade hon oss välkomna till Uppsala.

Sanna Nielsen Ung

Eftersom universitetsstaden som ligger norr om Stockholm kan nås med tåg på en bra bit under tre kvart, tillät vi oss själva att sköta vardagen på ett avslappnat sätt. Besök med vänner, ta en promenad och förbered en sammanfattad rapport för ESC om aktiviteterna under föregående dag. På grund av vädret var det inte alls lika stor förlust…

Sanna Nielsen Ung