Louise Hoffsten Familj

Louise Hoffsten Familj

Louise Hoffsten Familj |Hoffsten, som är född och uppvuxen i Linköping, bekantade sig tidigt med musik som ett resultat av det musikaliska engagemanget av hennes far, Gunnar Hoffsten, som ledde en orkester och även spelade trumpet och piano. Dessutom drev fadern Speldosan och SkivCity, två musikföretag i Linköpings stad.

Louise Hoffsten har uppgett att hon är helt självlärd och att hennes far fungerade som hennes primära musikpedagog. Louise Hoffsten hade alltid ambitioner att göra karriär inom underhållningsbranschen när hon var yngre. Hon njöt av rampljuset och att uppträda från tidig ålder. Hon spelade trummor för ett skolpunkband känt som Mer Kott under hela sin tid på gymnasiet.

Hon fick snabbt möjligheten att börja sjunga med grannskapsbandet Dyzenteri, Hon har också blivit influerad av, och sedan fortsatte det. Hon har uppgett att hon innan till sitt genombrott sjöng i “alla band jag fick tag på” i Linköping. Detta var innan hon blev framgångsrik.

Hon gick också i skolan i USA under en period som utbytesstudent och hon sökte till teaterskolan i Malmö, men hon bestämde sig till slut för att satsa på en karriär inom musik istället.

Hon var influerad av musiker som Jimi Hendrix, Janis Joplin, John Lee Hooker, Howlin’ Wolf och banden Little Feat och Led Zeppelin när hon var i tonåren.Hon refererade till Monica Zetterlund som sin “sjungande ängel” och refererade till henne som “fraseringskonstens mästare.”

1986 gick Hoffsten som sångare med i bluesrockbandet Sky High och året därpå släppte bandet sitt album Humanizer, där även Hoffsten gjorde ett framträdande.

Året därpå skilde hon sig dock från bandet. Through Fire and Water [2] var hennes debutsoloalbum, som hon spelade in samma år. Den innehöll några låtar som hon hade ett finger med i att skriva, samt andra låtar som skrevs av andra artister.

Debutalbumet har bidrag från en rad musiker, däribland Nisse Hellberg, som tillsammans med Tomas Gabrielsson stod för albumets produktion. Efter detta, 1988, släppte Hoffsten ett album som heter Stygg, som innehöll tre låtar på engelska. En av dessa, “

The Seduction of Sweet Louise”, skrevs av Frankie Miller och var en låt som Hoffsten ofta sjöng senare under sina shower. Låten “Wine of Freedom” tog sig till slut upp på listorna och året därpå åkte hon på turné i Sverige med sitt eget band.

Hennes två första soloalbum, Lasse Liten Blues och Balladen om ett harmonispel, innehöll varsin version av en låt skriven av Cornelis Vreeswijk. Senare gav Hoffsten även två olika tolkningar av Cornelis-låtar till hyllningsalbumet The Flying Dutchman 2.

1989 hade Hoffsten en biroll som sångerska I filmen 1939 och hon sjunger filmens titellåt som hamnade på svensktoppen.

Hennes tredje album Yeah, Yeah, som trots titeln var helt på svenska, kom samma år. Hoffsten åkte 1991 till Memphis, Tennessee, där hon spelade i albumet Message of Love på vilket bland andra Bonnie Raitts band och Kim Wilson från The Fabulous Thunderbirds medverkade. Hon deltog I krogshowen Lovers & Covers på Hamburger Bors 1992 med Tommy Korberg, Tommy Nilsson och Marie Bergman.

Vi visste inte vad som skulle handa. Jag var gravid och vantade vårt barn nar vi fick reda på det har. Min man forlorade sina båda foraldrar nar han var tio år och hans mama dog av exakt samma typ av cancer. Det var den bilden jag hade av sjukdomen. Jag tankte: “Okej, då ar det doden nasta”, sager hon och fortsatter

Det är klart att det var tufft. Vi fick gå igenom det igen, fast med cancer. Min man får leva med MS och jag får leva med cancer. Men om du alskar någon får du vara där för den personen, annars ar inte karleken något vart.

Louise Hoffsten Familj

På grund av sin sjukdom var Louise tvungen att fundera på om hon någonsin skulle kunna bli mamma till ett barn eller barn överhuvudtaget. Att bli mamma var aldrig givet för Louise.

Men 2003 väckte ankomsten av hans son Adrian, som nu är 19, fullständig glädjeMen här hittar vi Adrian när han är på premiären av The Bridges i Madison County med sin mamma, trots att han verkar hålla en hög integritetsnivå på sociala medier.

Louise Hoffsten Familj

Louise Hoffsten Familj